17-ročná dcéra trpí bulímiou
Ahojte. Prosím Vás , poradili by ste mi ako postupovať, ked som zistila ,se dcéra 17r trpí bulimiou? Posledný rok vela schudla , napriek tomu ,ze necvici a pomerne vela zje. Máva záchvaty jedenia. Nasla som aj vedro ,kam grcia.. neviem, co ďalej. Existujú nejake centra, kde nam pomôžu? Pripadne obvodná lekárka? Mate niekto reálnu skusenost? Ako ja rodič jej môžem pomôcť? Dakujem Vam za každý napomocny prispevok.
obratte sa na chut zit
@anonym_autor detská lekárka a smer detská psychiatria ambulantne. Dostane antidepresíva a bude jej doporučená psychoterapia. Ak to nezaberie hospitalizácia na detskej psychiatrii v Martine.
obratte sa na chut zit
@mamuch321 chuť žiť jej nepomôžu , to je skôr podpora až po liečbe.
@anonym_autor nepotrebuješ odporúčanie. Začni hneď zajtra hľadať, čakacie doby sú veľmi dlhé. Radšej zaplať súkromného.
@koniarova k detskému psychiatrovi áno .
@anonym_autor av prípade ťažkého bulimického ataku smer pohotovosť, rovno ju umiestnia na detskej psychiatrii. Prešla som si s tým s dcérou , je už zaliečená , dva týždne bola na detskej psychiatrii v Martine.
@anonym_autor my chodíme k Mudr.Žáčikovej do Považskej Bystrice . Nás zobrala do dvoch mesiacov , lebo u nás to bolo že naozaj už vyhrotené . Až hospitalizácia jej pomohla to zastaviť a samozrejme lieky čo berie.
@anonym_autor psychológ to treba vyrozprávať prečo to robí.K obvodnej na krv nech zistia ako je na tom železo, minerály a psychiater, ale na PPP sa špecializujú iba niektorí.Mozes zavolať rovno do liečebne aj tam poradia.Cim skôr hlavne
@anonym_autor odkiaľ ste?
Okrem psychiatra potrebuje dcera absolvovat aj psychoterapiu u klinickeho psychologa. Bulimia je len vrchol ladovca psychickych problemov dcery. Aj ked tebe sa to tak nemusi zdat
@anonym_autor odkiaľ ste?
@anonym_1edfbb zilina
@anonym_1edfbb zilina
@anonym_autor volaj do Martina zajtra na detskú psychiatriu a poraď sa.
Choď ku detskej lekárke, spraví odbery krvi, zmeria tlak, tep, a podľa toho uvidíte ako je na tom zdravotne. Ak to trvá už dlhšie, môže to byť vážne a môže vás poslať aj hneď na urgentný príjem. Potom ale nezačína na psychiatrii ale na internom kým sa dostane mimo ohrozenia života z podvýživy. Z interného sa potom presúva na psychiatriu hneď bez čakania ako akútny prípad. Ak bude mať výsledky také že to nie je urgentné, dostanete odporúčanie na psychiatra ale tam budete čakať dlhšie, záleží od stavu. Medzičasom môžeš skúsiť riešiť aspoň psychoterapiu, odborníkov ti poradia v organizácii Chuť žiť.
Choď ku detskej lekárke, spraví odbery krvi, zmeria tlak, tep, a podľa toho uvidíte ako je na tom zdravotne. Ak to trvá už dlhšie, môže to byť vážne a môže vás poslať aj hneď na urgentný príjem. Potom ale nezačína na psychiatrii ale na internom kým sa dostane mimo ohrozenia života z podvýživy. Z interného sa potom presúva na psychiatriu hneď bez čakania ako akútny prípad. Ak bude mať výsledky také že to nie je urgentné, dostanete odporúčanie na psychiatra ale tam budete čakať dlhšie, záleží od stavu. Medzičasom môžeš skúsiť riešiť aspoň psychoterapiu, odborníkov ti poradia v organizácii Chuť žiť.
@anonym_9a3af8 v podstate ona ma výsledky ok, my uz rok beháme po lekaroch, ze vracia a boli ju brucho...ale ja som to pripisovala strachom zo školy.
@anonym_9a3af8 v podstate ona ma výsledky ok, my uz rok beháme po lekaroch, ze vracia a boli ju brucho...ale ja som to pripisovala strachom zo školy.
@anonym_autor to vás za rok nikto neposlal k psychiatrovi? Prepáč, ale na čo si čakala rok?
@anonym_autor to vás za rok nikto neposlal k psychiatrovi? Prepáč, ale na čo si čakala rok?
@koniarova bola u dvoch psychologov, tam sa vôbec na nic neprišlo, len ze ma stres zo školy, ze ju nebaví chodiť vonku. To je vsetko
@koniarova bola u dvoch psychologov, tam sa vôbec na nic neprišlo, len ze ma stres zo školy, ze ju nebaví chodiť vonku. To je vsetko
@anonym_autor aj psychológ musí byť dobrý. A tých je málo. UZ ten váš mal poslať k psychiatrovi. Určite zajtra volaj všetkým, čo sa dá. Ale ja by som išla podľa recenzií. Držím palce. ❤️
@koniarova ale ja som nečakala rok, ze som na ňu kaslala. Chodili sme k obvodnej ako na klavír, ze vracia, ale výsledky mala ôk. Poslali nás na gastro, tam výsledky ok. Poslali nás ku psychológovi, tam všetko ok. Ja som aj mala podozrenie, ze to robí naschvál, ale sľubovala mi ,ze to tak nie je. Jedine , co mi všetci odporúčali je, nech zmení školu.
@koniarova ale ja som nečakala rok, ze som na ňu kaslala. Chodili sme k obvodnej ako na klavír, ze vracia, ale výsledky mala ôk. Poslali nás na gastro, tam výsledky ok. Poslali nás ku psychológovi, tam všetko ok. Ja som aj mala podozrenie, ze to robí naschvál, ale sľubovala mi ,ze to tak nie je. Jedine , co mi všetci odporúčali je, nech zmení školu.
@anonym_autor ja netvrdím, že si na ňu kašľala. Prepáč, veľmi sa ospravedlňujem, ak to tak vyznelo. Robíš maximum, čo môžeš. Len vás ešte čaká dlhá cesta. Zvládnete to. Psychiater, čo najskôr. Ak sa ti nebude pozdávať, nečakaj a hľadaj ďalšieho.
@anonym_autor nestracaj cas, o chvilu ma 18 a to uz si potom skoncila s pomocou ak ju nebude sama chcieť....držím vam obom palce
@anonym_autor takže dcéra si nepriznáva, že trpí bulímiou. Tak, ako ti radia, kontaktuj aj súkromnéh lekára, čakačky sú dlhé,lebo po jej 18. s tým už veľa nenarobíš. Môže jej to veľi ublížiť. Moja známa tým trpí, veľmi sa to podpísalo na jej vzhľade, nie len to, že je chudá, ale pokožka,. vlasy, zuby, kĺby, vyzerá o desať rokov staršia a má veľké zdravotné problémy
@anonym_autor A tú školu riešite? Nijaký lekár ti nepomôže, kým nezistíte príčinu, spúšťač. Pýtaj sa dcéry, hovor s ňou ako to v škole prebieha, ako sa tam cíti, čo ju trápi.
@anonym_1edfbb zilina
@anonym_autor ja ako 16-17 som trpela tiež touto poruchou spolu so sestrou,navzájom sme sa v tom podporovali..riadne najedli a spolu isli..naši si nič nevšimli,že vývoj-pochudla sme.Ale ono to trvalo možno cca 1-2 roky s prestávkami a prestali sme to robiť,sestra odisla študovať a mne sa samej nechcelo..následky..skazené zuby kyselinou!! Našťastie to u nás dlho nepretrvavalo..pre nás bol pocit ‘stastia’ sa dojest a vyvracať.Boli sne nervózne,keď sme sa prejedli a potom sme nemali možnosť dať to jedlo preč zo seba..verím,že sa dcera z toho dostane,ako radia baby,nech sa niekomu zdôverí..

Psychiater, čo najskôr