18 mesačné dieťa nechodí. Je to normálne?
Je to normalne keď ma dieťa 1rok a 6mesiacov a nechodi?
Pediatrička čo hovorí?
Nasa mala zacala chodit par dni pred druhymi narodeninami. Pre istotu nas vsak poslal pediater k neurologicke. Ta len pozrela zo stola na nu ako kraca za jednu ruku (nevodili sme ju) a povedala ok a predpisala zelezo (mala znizene). Ak sa dcerka postav o stol, preruckuje, stvornozkuje tak je len otazkou casu ked zacne. Ak chces mat istotu spoment to pediatrovi
Určite by som riešila neurologickú a fyzioterapeuta. Zdravé 18 mesačne dieťa už chodiť má. Treba skontrolovať svalovy tonus.
málo informácií - štvornožkuje? sedí, otáča sa? má nejaké neurologické problémy?
@natalinka25 pokiaľ štvornoškuje a začína sa stavať, tak to nerieš.....je len otázka času kedy začne....ak ti ale neštvornoškuje alebo sa nezačína stavať popri nábytku - treba to povedať pediatrovi, pošle ťa rehabilitačnému lekárovi a ten zhodnotí či cvičiť alebo čakať...
@natalinka25 do roka by sa dieťa malo postaviť a chodiť do roka a pol. Ale u predčasne narodeného bábätka to môže byť oneskorene
Moja začala chodiť na 22 m
áno, je to už hraničný termín.... všetko neskoršie termíny sú už brané ako neskoro.... Určite to treba riešiť s pediatrom....
@janulka257 do roka by sa malo dieta posadit, nie postavit. Ale ano, rok a pol je hranicny termin. Radsej by som riesila s dr, ale ak stvornozkuje, stavia sa alebo chodi popri nabytku, vsetko by malo byt ok.
Nasa si sadla ako 7 mesacna, prakticky odvtedy sa stavala a skusala behat popri nabytku, ale chodit zacala az ked mala 1 a 2 mesiace.
@natalinka25 prosím kedy vám začala chodiť sama?
@natalinka25 dobrý deň, kedy sa nakoniec rozbehla sama? ďakujem

Myslim ze na tvojom mieste by som ti riesila.viem ze kazde dieta je ine,moj chodil v 10 mesiacoch.ale toto mi pride uz naozaj neskoro