18-mesačný syn nerozpráva
Ahojte. Máte nejaké tipy ako rozrozpravat 18 mesačného syna? Niečo čo zabralo u vás? Vie par slov a ako robia zvieratka. Viem, ze ma ešte čas ale ja sa nemôžem zbaviť pocitu viny, ze ak by som sa mu venovala viac, tak by aj viac vedel. Teraz to vyznelo ako keby som sa mu nevenovala, ale viete, clovek si vždy hovorí, či by nemal robiť viac. Ďakujem za tipy.
Naša ma rok a 7 mesiacov a tiež ešte nerozpráva... Každé dieťa je iné
Neboj sa má čas… môj má 21 mesiacov a tiež ešte nerozpráva a to mu všetko komentujeme, veľa čítame knižky lebo ho to neskutočne baví… vie povedať ham, hop a také srandy a ešte ako robí hus 😅 pritom rozumie všetko.. každé dieťa má iné tempo, ono to príde.
Jezisi, neblbni. Uzivaj si to ticho 😀 moj ma 2,5 roka a neda sa to vydrzat, aky je udristany. Denne mi polozi 1000 otazok a niektoru zopakuje aj 10x za sebou, hoci som na nu odpovedala 5x 🤣
Ak niekto vie, ako sa to vypina, vyvazom ho zlatom 😀
Je to uplne normalne. Obe moje deti v tom veku vedeli len par zakladnych slovicok, ako mama, papa (oco), iaia (babka),..od tych 20, 22, mesiacov zacinali opakovat. Maly je teraz ako papagaj. A 5 rocna nezavrie usta. Plynule rozprava 3 jazykmi, anglictinu ma zaklad.
Nestresuj môj mal 2r aj 3 mesiace keď začal rozprávať a teraz ma už skoro 5 a dobehol všetko ticho 😀😀
Citake knihy? Ak ano skus citat pravidelne tu istu knihu s kratkym textom na kazdej strane a ked uz to asi bude vediet naspamat, vynechaj posledne slovo a cakaj ci to doplni. Tak isto riekanky, basnicky ho nechaj doplnit.
Musis cakat velmi dlho - aj 15 sekund. Aj ked sa ho nieco opytas, musis cakat veeelmi dlho na odpoved.
Pridaj sa k jeho hre tak ze si na jeho urovni tvarou v tvar.
Urobme detske preteky ktore dieťa zacne skôr robiť to a to. Sesternicina mala zacala rozprávať az v 3r. Moj ma 1.8r a tiež nerozpráva a čo. Keď pride jeho cas bude rozprávať.
My s mužom sme začali rozprávať až po 3 rokoch, nie sme veľmi výreční dodnes. Nič nám nechýba :D. Náš krpec má rok a 7 mesiacov a nerozpráva vôbec, ja ako blbá som to už aj riešila s odborníkmi a zhodli sa, že bude veľmi inteligentný, len nevie rozviazať jazyk ako sme ani my s mužom nevedeli rozviazať v jeho veku. Treba len čakať, kedy dozreje na rozprávanie.
Rovnako som sa citila, zopar slovicok, lekar namna cumel ze je to malo....rozhovorila sa ked mala 2 roky a odvtedy si ustocka nezavrie 🤣 hned zacala cele vety, dodnes nechapem...ono asi je pravda ze najprv nasavala vedomosti.

nestresuj. má len 1 1/2 r. má čas, mozog sa musi dovyvíjať a rozrozpráva sa. s tým ty nespravíš, len ho viacej motivuj, rozpravaj s nim