19 mesačná dcérka prestala chodiť
Ahojte,
Mate niekto takuto skusenost?dcerka ma 19m,beha od 13m.je velmi aktivna v podstate nonstop beha.dnes sa mi zda akasi ticha kludna,obcas zamrnka,polihuje,dokonca sa aj skor vypytala na obed spinkat.ale vstala a odvtedy nechce chodit.prejde 2 kroky a chyta si pravu nozicku,opatrne doslapuje.ked jej pocvicim,pomagam nozicku,tak bez reakcie.ale akonahle postavim na nohy tak sa nechce pohnut.inak papa,teplotu nema,len stale posedava,vala sa po svojom vankusiku.neudrela sa urcite,ani nespadla,ked isla spinkat,sama isla do izbicky.
Mam sa bat?treba ist na pohotovost?niekde som citala ze to moze byt zapal alebo zaciatok dakeho virusu🤔 nedavno prekonala campylobaktera.
Dakujem
@simona92101 ked sa jej opytas ci ju boli nozicka vie ti odpovedat?
@0kristina0 nevie,resp.nehovori nic.trosku chodi,ale velmi opatrne ako keby sa ucila chodit🤷♀️
@simona92101 my sme mali presne toto iste asi pred mesiacom a po nocnom spanku. Akoby ho bolela nozicka ale ked som mu ju prehmatavala nereagoval. Volala som lekarovi, pytal sa ci nebol chory, ci nemal v poslednom obdobi teploty a ked som povedala ze nie, tak povedal ze nename zatial chodit za nim, ze ked ma bolesti tak mu dat nurofen pre deticky. Za par hodin bolo lepsie a na dalsi den uplne lepsie a na dalsi den si krpec ani nespomenul.
@simona92101 tiez sme mali podobne syn nedostupoval na pravu nohu drzal ju vo vzduchu.potom aj krival. Ako pise @malicka_mysicka pomohol nurofen..len s tym ze ja som bola u lekara a mal tekutinu v bedrovom klbe
Vyzera to tak ze uz lepsie,chodi ale opatrno.dam nurofen a uvidime do zajtra
@simona92101 su 2 moznosti. bud ma neico s nozickou, alebo na nu nieco lezie. napr, viroza. pri nej bolia klby.
ak ma nieco s nozickou, moze to byt uraz, ktory si nepostrehla, staci len neake zle dostupenie, vykrutenie, ci si ju mohla niekde zaseknut. a z ochoreni detska reuma.
uvidis, ako sa to dalej vyvinie
z vlastnej skusenosti ak dieta prekona horuckovite ochorenie (co u vas neviem ci bolo alebo nie sama musis posudit) a dieta prestane chodit alebo ma problem s chodzou moze ist o problem s klbmi horucka moze vrazit do klbov treba sa v tom pripade obratit na dr a ortopeda obratom by vas mal objednat na vysetrenie a posudit vas zdravotny stav a ak je to ono predpisat vam protizapalove lieky aby sa stav neskomplikoval ale ako pisem neviem ako to bolo u vas a nemusi ist o to iste ale mozno len nozka strla... a uz je vsetko ok no ak by nebolo urcite by som to riesila drzim palceky
@simona92101 čo bolo teda dcérke?

Minimálne by som zavolala na pohotovosť