icon

2,5 ročné dieťa a extrémna zápcha

zuz_ka
10. apr 2022

Ahojte, synčeka my minulú sobotu prehnalo, pondelok raz vracal,utorok sa konečne riadne vykakal odvtedy nič len plakal, pišťal, v kuse ukazoval že má be v plienke, viac začal spávať.. odvtedy dávame preháňadlo, čipky, v piatok sme boli u dr dala mu silnejšiu čipku a keď sa vykaká tabletky ak by mal náhodou červy. Včera sme skončili na pohotovosti čo mal dosť veľké tvrdé bruško, doktor mu prstami vyberal hovienka, ale odvtedy nič hoci viac papá. Bojím sa, aby sa nestalo aby sa mu zauzlili črievka alebo čo. Od decembra máva problémy so zápchou ale tak toto sa stalo prvý krát. Už my aj menej pije a mám pocit že už aj akokeby sa bál cikať lebo už aj pri tom začal mrnčievať..mala ste niektorá až takýto problém? Ovocia my málo spapá, zeleninu prakticky žiadnu, polievky my prestal jesť ja som z toho už zúfalá lebo viem že v tomto všetkom je vláknina ktorú tak potrebuje. Ďakujem

pribinak
10. apr 2022

@zuz_ka probiotiká dávaš?

Inak je to už 5 dni, ja by som šla na pohotovosť, to už treba riešiť

zuz_ka
autor
10. apr 2022

@pribinak včera sme boli na pohotovosti, prstami mu vybral hovienka, zajtra ideme k obvodnému ale aj tak sa bojím, priateľ bude preč, nemá my ani kto pomôcť ak nás pošlú na rengen. Do toho začal viac dlhšie po obede spávať tak sa fakt bojím že to bude čosi vážne

zuz_ka
autor
10. apr 2022

@pribinak áno dávame, chcem až nás pošle aj na alergologiu alebo kam všade až vieme čo mu to spôsobuje

laura0107
10. apr 2022

@zuz_ka kúp easylax pre deti,,skús to predtým ako pojdes na pohotovosť 🙏🙏
ja som s takouto zapchou zápasila keď mala dcérka toľko rokov,,prešli sme všetkých lekárov a výsledok že je to psychosomaticke,,bola ti len trauma pre dieťa an pre mna,,toľko lekárov a vysetreni

laura0107
10. apr 2022

@zuz_ka alebo lecicarbon čipky pre deti,majú v Dr.max
a Optifibre rozpustená vláknina ,,je to všetko neškodne ,mám to overené od lekarov

pribinak
10. apr 2022

@zuz_ka ovocné stavy mu nechutia? Alebo jogurt, acidko, Actimel?

Môže byt, že zápcha je reakcia na potravinu, napr aj lepok. Tlač na pediatricku, aby vás riešila

skumavka
10. apr 2022

@zuz_ka Povar sušené slivky vo vode, sceď a daj tu vodu vypiť, ak nechce normálne, tak hoci aj po troške striekačkou od nurofenu, alebo slamkou nech popíja, musíš ho nejako k tomu presvedčiť. Pripadne ovocnú výživu domácu spraviť-povariť/naparit jablko, hrušku spolu s ovsených vločkami a všetko spolu rozmixovat na výživu. Pravidelne.

zuz_ka
autor
10. apr 2022

Syn má od dr predpísaný Duphalac, včera prdakal potom dnes už zase nič zatiaľ má bruško malé mäkké ale keď teraz ho pár dní užíva z neho by malo stále čosi ísť

laura0107
10. apr 2022

@zuz_ka a ešte Lactecon sirup každý deň kým ho to neprejde a nezačne kakat každý deň /obden

sojorez
10. apr 2022

Doktor moze odporucit lactulozu - brala ju dcera, presne ked po takejto skusenosti s vyberanim stolice na pohotovosti zacala zadrziavat. Ked uz je zapeceny, odporucam easylax -na rozdiel od tuheho cipku je to tekutina, ktora sa lahsie do konecnika zavedie. Do stravy zaviest ovsene vlocky (do polievky, ako kasu napr.na ranajky alebo veceru), ked teraz nechce jest, tak hlavne dostatocny pitny rezim.

zuz_ka
autor
10. apr 2022

Skúsim kúpiť ten lactecon sirup aj easylax, a nech nás pošle na test na ten lepok či nie je alergicky hlavne až mu vieme pomôcť až sa netrapi

mogaa
10. apr 2022

@zuz_ka no lactecon sa dáva podľa váhy a minimálne 30min.pred jedlom na lačno...dáš ráno pred raňajkami ideálne 30min.pred až 1hodina pred.....doobeda veľa piť.....ak nepomôže dať aj pred obedom.....skús aj sušené slivky, slivkový kompót, vločky.....

sono2
10. apr 2022

@zuz_ka ťažko takto poradiť, záleží dosť od teba, čo si ho naučila. Koľko sladkého zle, čokolády, a iné veci. Mam známu čo ma rovnaké problémy s dieťaťom a ohľadom jedla jedna katastrofa. Hlavne že jej dieťa kaka s liekmi. Nič nepíšeš o strave. Prečo ti neje čo píšeš? A čo vlastne je?
Čo zvykneš variť?
Polievky akého druhu? Celkovo jedlo?

zuz_ka
autor
10. apr 2022

@sono2 sladkosti minimálne, občas chrumky, tyčinky, džúsy, čistú vodu, Rajec materina dúška... Polievky už tri týždne odmieta nech varím akékoľvek, Max tri lyžičky, jedlo na obed to čo my, i keď veľa z toho nezje, zo zeleniny len trošku uhorky, ovocie tiež málo, kedysi každý deň aspoň jablká tie už tiež prestal jesť, má rád ríbezle, maliny tak mu ideme kúpiť, skúsime aj melón či by zjedol, má rád kurča s ryžou, sekanie, rezeň, palacinky, bravčové neje ,nevie ho riadne rozžut, šunku, párky.. mlieko len Nutrilon už sa mu ho snažím obmedzovať, klasické kravské mlieko nevypije ani s grankom

zuz_ka
autor
10. apr 2022

@zuz_ka sekanú, ryžu s omáčkou, špagety... Ale málo jedáva niekedy našťastie dosť pije aspoň

altair
10. apr 2022

@zuz_ka ked bolo najhorise, easy lax zabral vzdy. drzim prsty

simca06022011
10. apr 2022

Skus vylúčiť vsetko co zapeka, pohyb ste skusili pridat? Nech si pocvici, pobeha...

marknu
10. apr 2022

@zuz_ka my sme sa po 7 dnoch vykakali vďaka pripravku Easylax. Odporucila ho gastroenteorologicka. Je prírodný, voľnopredajný a lepsi ako čipky.

sono2
10. apr 2022

@zuz_ka tak ja by som mu umele už nedávala načo. To ho môže fajne zapekať. Stačí že ráno večer, že pije
A proste iné by nedostal. A vonku pohyb zobrať ovocie, müsli skúsiť ponúkať. A fakt nič z toho čo zapäka. Moja v jeho veku síce nemá o moc viacej skôr keď bola menšia, stačilo že bola ryža dva krát, že deň dva po sebe ako jedlo a štyri dni žiadna stolica lenže ja stále dojčim čiže stačilo vynechať jedlo, viac dojčiť a šlo to samé. Proste intuitívne vylúčiť jedlo čo mu to robí.
Ja by som laxatíva nakupovala.
Ved to poznám nie u jednej kamarátky, akonáhle to nedajú zase ma dieťa problém
Nič to nevyrieši

tinkavvv
10. apr 2022

@zuz_ka skus prepasovat zeleninu do hlavnych jedal - do sekanej postruhat trochu cukety, do omacky k masu roznu korenovu nastruhat (pripadne premixovat)…

ivka27101
10. apr 2022

Ešte ma napadlo skus odšťavovat stavu z ovocia bude to mať ako džús alebo pomixovat možno mu to viac pôjde v takom stave

kath1210
10. apr 2022

@zuz_ka probiotika Stastne brusko od slovenskeho vyrobcu Andrej Medved. Naozaj, prosim.