icon

2,5 ročné dieťa zvracia

misickaa4
24. máj 2022

Dobry den, viete prosim poradit nieco na zvracanie u 2,5r dietata?
Teplotu nema, nehnackuje. Prislo to z nicoho nic. Nezjedol nic pokazene.
Vopred dakujem

endzi83
25. máj 2022

@misickaa4 kým vracia tak nič, lebo ho to môže dráždiť na vracanie. Poprípade po malých lyžičkách Kulisek rehydratacny roztok dostať v lekárni. A potom dieta začať niečím čím doplní tekutiny napr čaj, vývar zeleninový je ľahší na trávenie, ryza, mrkva varená banán piškóty...

alik1986
25. máj 2022

@misickaa4 mi sme pouzivali Kinedril.

deginko
25. máj 2022

Teraz je viróza...takto nedávať absolútne nič..lebo čo dáš to vyvracia....keď prestane grcat tak až za dve hodiny dávať Kulisek po jednej lyžičke..cca každých 5-10 minút...ja dávam aspoň hodinu...ak ho nevygrcua po tej hodine ...potom už môžeš dávať piť čierny čaj,alebo fatra/sulinku ale tiež len po lyžiciach nie veľa naraz...jesť zatiaľ nič...potom dávať sucháre a dietne jedlo...ale to ozaj až po pár hodinách od zvracania

katus226
27. máj 2022

@misickaa4 ako sa mate dnes? Je malemu lepsie?
Mne dnes dcérka zacala vracat, uplne je vycerpana, spi, bez horucky, bez hnacky, iba je cely den taka otapenejsia. Volala som na pohotovost a kazali iba sledovat, kulisek skusit, az keby bolo horsie tak prist.

misickaa4
autor
27. máj 2022

@katus226 a tiez zacala z nicoho nic?
My dens uz chvalabohu dobre. Aj on bol dva dni uplne unaveny. Tiez nemal teplotu, ani hnacku, takze neviem, ci to bolo z jedla, alebo viroza nejaka. Ale urcite bude lepsie, len to treba vydrzat. Ozvi sa, ked bude lepsie 🙂

katus226
27. máj 2022

@misickaa4 no super, ze je vam lepsie 🙂 ano z nicoho nic, iba bola od rana taka apatickejsia, nezaujimalo ju vsetko naokolo na prechádzke ako inokedy a poobede zaspala, zobudila sa a zas zaspala. Hned som vedela ze jej nieco je. Chvilku na to prvy raz vracala. Syncek mal par dní dozadu podobne. Jeden den vracal, dalsie dva dni teplota a potom nic. Dnes uz je synček ok. Mala mj prave vyvracala vecerne lieky 🤦

misickaa4
autor
27. máj 2022

@katus226 tak je asi nejaka viroza...

katus226
27. máj 2022

@misickaa4 moze byt, aj na pohotovosti si to myslia, ze syn doniesol zo skolky virozu a priebeh u dcerky bude podobny. Z kuliska mi zase grckala, ale aspon cikala a potom sa napila z poharika 🙈 tolko k davaniu po lyzickach... Uz zasa spi a ja pokračujem v strazeni 😁