icon

2,5-ročné opálené dieťa plače, lebo ho to svrbí

liwinka9
22. júl 2022

Ahojte prosím radu ,mala ma 2 a pol roka a opalila sa ,štipe ju chrbat a plače ,čo robiť ? Niejaky krem?

Dakujem ra rady vopred

Strana
z2
spoony
22. júl 2022

@liwinka9 pantenol

pribinak
22. júl 2022

@liwinka9 skoč do lekárne a kúp panthenol s aloe vera. Rýchle a účinne
Zatiaľ daj aspoň kyslú smotanu. Aj to upokojí pokožku

PS kúp aj niečo na opaľovanie. Aspoň 30 faktor

lucinika
22. júl 2022

@liwinka9 pantenol, poprípade prvá pomoc kyslá smotana. Malú natieram 50 faktorom.

liwinka9
autor
22. júl 2022

Dakujeem rano hned bežim do lekarne
A ak mate s tím skusenosť ,ako dlho ju to ešte bude štipať?

gelifil
22. júl 2022

nie opalila, ale spalila...a ty si kde bola??

k16k18
22. júl 2022

Chudinka mala určite jej zober aj opaľovací krém aspoň 30 ideálne 50 ....sa čudujem ze vôbec take dieťa dáš na slnko bez ochrany keď všade hlásia výstrahy....

liwinka9
autor
22. júl 2022

@gelifil mi sme boli na kupalisku

nikaeli
22. júl 2022

@liwinka9 na Sabinovskej je lekáreň nonstop 😉

liwinka9
autor
22. júl 2022

@nikaeli viem nemam sa ako dostať tam teraz až naajbližšie rano 🙂

gelifil
22. júl 2022

@liwinka9 A??ako si ju chranila??chuda male...daj jej aspon paralen

nikaeli
22. júl 2022

@liwinka9 skús aspoň chladiť, ak nemáš kyslú smotanu, jogurt, tvaroh, čerstvé uhorky.. pár dní to žiaľ potrvá.. Panthenol majú aj v DM drogérii, dnes som kupovala 😉

ankare
22. júl 2022

@liwinka9 neopalila, spalila. Malú vždy natieraj 50 faktorom, vždy.
Pantenol najlepsie.

liwinka9
autor
22. júl 2022

@nikaeli sme dali sprchu vo vlažnej vode ,zaspala tak nechcem jej davať nič nech sa nezobudi

sense
22. júl 2022

Ja som si dávala lalugen je na popáleniny, ak nemáš doma biely jogurt, ci kyslú smotan tak studené obklady na chladenie... A ako dlho ju to bude stúpať, záleží ako to ma. Spálené a akú má pokožku...

liwinka9
autor
22. júl 2022

@sense oblklady sme skušali nechcela nič na to .. cely chrbatik ma červeny

sense
22. júl 2022

@liwinka9 nuž keď nič tak,tak len skúsiť tabletku od bolesti napr panadol ale ak spi ju nebuď... A nabudúce kremovat

liwinka9
autor
22. júl 2022

@sense veď to už spi ukľudnila sa

savanna
22. júl 2022

Pamataj si, ze spalenia v detstve velkou mierou prispievaju k vzniku rakoviny koze v dospelosti. Aby ti dcera este raz nepodakovala. V takychto horucavach nesmie byt take dieta vonku bez opalovacieho kremu - spf 50.

pinkgirl
22. júl 2022

Aspoň bežným poopalovacím mliekom si ju natrela, že? A keď má bolesti, tak jej môžeš dať tbl.panadolu podľa jej váhy, aby sa jej uľavilo.

kkovacovak
22. júl 2022

@liwinka9 chúďa malé. Nemáš rozum? S takým malým deckom na kúpalisku keď sú 40 teploty 🤦‍♀️ Máš sedieť doma na riti a ísť von skoro ráno a neskoro večer a nie sa trepať na kúpalisko a potom plakať že je dieťa spálené!!! A hlavne nemať na to nič doma. Ach bože ako ma vie rozčúliť keď si niekto neváži že má zdravé dieťa a dieťa doplatí na sprostosť rodiča.

simca06022011
22. júl 2022

Necapkat, neobkladovat, kupit rano panthenol a vybavene. Pripadne sa poradit v lekarni, lebo je to este malé dieta. Par dni sa potrapite, kolko zalezi od toho ako velmi sa spalila. Moj chlap 2 tyzdne, aj pluzgiere sa mu urobili (zbytocne mu uz asi aj vravit nieco o kremoch 🤦🏻‍♀️ slnku....)
A male dieta nema co robit na slnku, 50faktor, klobuk na hlavu, tien. Treba na to davat pozor, ale teda stava sa...

ninusa221
22. júl 2022

Hold stalo sa ake ste všetky mudre… ako keby ste nikdy nespravili vy daky prešľap🙃 mne pomohol teraz aloe vera gél od DR Tuma.

kkovacovak
22. júl 2022

@ninusa221 dáky prešľap? No pardon ale ja s dieťaťom v takomto teple naozaj von nejdem. A aj keď nevyhnutne potrebujem tak je natreté od hlavy po päty, je oblečené a má niečo na hlave. Sú prešľapy a prešľapy. Hazardovanie so zdravým dieťaťa keď dobre viem čo sa môže stať nie je prešľap ale hlúposť.

ninusa221
22. júl 2022

@kkovacovak prepač ale podla mna je najlepšie v tychto 40tkach ist na kupko s deckom… ako doma sa škvarit v byte.. a to že dieta natreš na to nič nevravim ved to je samozrejmosť..

kkovacovak
22. júl 2022

@ninusa221 no tak to sú skvelé nápady ktoré potom dopadnú takto. Doma ti slnko nesvieti a tvoje dieťa nemusí v dospelosti dostať rakovinu kože...to len tak mimochodom

ninusa221
22. júl 2022

@kkovacovak 😂😂😂😂😂😂… paneboze

dasaa
22. júl 2022

Ja nechápem mamička si prosila radu a nie to ze by ste do nej drbkali .Ráno choďte do lekárni kúpiť panthenol. To vám nikto nevie povedať ako dlho ju to bude štipať.Prajem dcérke nech jej to prejde čím skôr .

andreafa
22. júl 2022

@liwinka9 🤦‍♀️🙏 neda sa to citat! Tie ciarky, NIEJAKY?? Hroza. Chudak tvoje dieta, spalene. Nam pantenol nepomohol. Skoncili sme u koznej so spalenym predkom. Dala nam kortikoidy.

sense
23. júl 2022

@kkovacovak dúfam ze v lete nechodíš na dovolenky k moru... A ak áno si celý deň zavretá v izbe alebo si pri vstaneš a už o 10 sa ideš zavrieť do izby... A vyjde opäť až o 18 hod. Ty si nikdy žiadnu chybu neurobila, ani tvojim rodičom sa nikdy chyba nestala, vždy si bola zavretá doma v lete?

Autorka ma dosť poučenie aj bez tvojich kázni...

simca06022011
23. júl 2022

@sense ja som zhorela v juni na záhrade 17-19hod, cize ani to by nepomohlo 😂 a to fakt zijem este aj na mieste kde je oproti mestu o 7km dalej - 5stupnov, udolie a tak 😂 nechapala som...

Strana
z2