2-ročné dieťa zjedlo asi klinec
Ahojte som zúfalá neviem čo mám robiť mám dve detičky jedno 9ročne ,druhé 2ročne.
Idem ale k veci na detičky sa strašne snažím dávat pozor hlavne na to najmenšie aby niečo nespapalo . Ale nie som dokonalá to viem úplne a isto.
Stalo sa to že moje dvoj ročne dieťa dnes nechce papať len cici a sťažuje sa že boli bruško .Terás cca pred hod som spravila aj čajík aj dala lieky od brúška a zaspinkal . Lenže dcéra staršia sa mi prišla priznať že pred večerom keď sme boli von na záhrade chvíľku a ja som čistila schody od blata, že keď mala strážiť chvíľku že sa otočila lebo behal po ceste veľký pes , a keď sa otočila naspäť pohľadom na syna , a že videla no že sa jej zdalo že mali zjedol asi klinec čierny že tak sa jej to zdalo ona išla hneď knemu ale puse nič nemal iba že povedal kako .
Čo mám robiť hneď ísť ráno k dr a povedať čo sa udialo ? A ešte je otázne či to klinček bol či nebol nie je to 100%
😭😭😭😭😭😭Bože srdce mi trhá od strachu , po prvé aby to dopadlo v poriadku zo synom a po druhé ešte aby ma lekárka tak neposlala kade ľahšie lebo je dosť prísna a hlavne keď sa niečo u deje a rodič nedozrie .strašne sa hanbím sama za seba ale ten strach je strašný o synčeka
@anonym_autor ak mas podozrenie, ze zjedol klinec, tak smer pohotovost, tam urobia jeden rtg brucha a vyriesi to zahadu
@reela rozmýšľam veru či aj nepôjdeme terás hneď, mám strašný strach 😥😢
Tak zjedeny klinec mu moze perforovat crevo, zaludok... je tam aj riziko tetanu, ale predpokladam, ze nie ste antivax a dali ste normalne zaockovat
Hej, ak je tam podozrenie, ze zjedol klinec, tiez by som sla hned na pohotovost...radsej sa zbytocne prehnat ako nieco zanedbat.
Tak zjedeny klinec mu moze perforovat crevo, zaludok... je tam aj riziko tetanu, ale predpokladam, ze nie ste antivax a dali ste normalne zaockovat
@reela očkovaní je, úplne všetky očkovania sme podstupili čo trebalo
@anonym_autor daj vedieť. Držím palce!
@ankare 🙏ďakujeme
😢
@anonym_autor klinec by nezjedol ale ak dcére veríš choď na pohotovosť na rtg, nebudeš prvá ani posledná, ktorej dieťa niečo zjedlo.
pre vlastny pokoj chod na pohotovost, rtg je zalezitost par minut. mozno naozaj zjedol "len" kako a boli ho brucho, mozno mu daju na to nejake lieky a poradia dietu.
@anonym_autor išli ste na pohotovosť? Ako ste dopadli?
@anonym_autor klinec by nezjedol ale ak dcére veríš choď na pohotovosť na rtg, nebudeš prvá ani posledná, ktorej dieťa niečo zjedlo.
@januska12323 no ci veris, ci nie, manzelovho kolegu dcera zjedla pukacku, sponku do vlasov a este zlomenu a otvorenu, to neviem, ako, ale ze sa hrala na chrbte, v ruckach si ju obracala a musela jej zapadnut do hrdielka. 2x ju operovali, lebo ked jej ju vyberali, tak jej poskriabali hltan tusim a museli ju znova operovat. Akoze uz uverim hocicomu...
Boli ste u lekára ? Ako to dopadlo ?
Aj môj syn zjedol šróbik a vykakal ho za 2 dni
.
@januska12323 no ci veris, ci nie, manzelovho kolegu dcera zjedla pukacku, sponku do vlasov a este zlomenu a otvorenu, to neviem, ako, ale ze sa hrala na chrbte, v ruckach si ju obracala a musela jej zapadnut do hrdielka. 2x ju operovali, lebo ked jej ju vyberali, tak jej poskriabali hltan tusim a museli ju znova operovat. Akoze uz uverim hocicomu...
@nevenka pri deťoch nikdy nevieš, ešteže na to prišli skoro
@anonym_autor a ďakujeme krásne za povzbudenie a drženie palčekov 🙏🙂❤️
@anonym_autor ze si nevsimli kovovy srub, tak to je fakt neprofesionalne... este mi napadlo, ci ho nezjedla, az ked ste sa vratili z rtg :DD
@anonym_autor ze si nevsimli kovovy srub, tak to je fakt neprofesionalne... este mi napadlo, ci ho nezjedla, az ked ste sa vratili z rtg :DD
@anonym_autor kovové veci sú RTG kontrastné,čiže ich dobre vidno na RTG, dupľom sa na to zameraju, pri vyšetrení, keď ste uviedli podozrenie, že to dieťa asi zjedlo. každopádne ja osobne by som išla ešte raz k lekárovi a poprosila o kontrolnú RTG snímku brucha dieťaťa, môže sa stať, že bol klinček zle viditeľný resp neviditeľný na predošlej snímke, napr ho prekrývala chrbtica....
@anonym_autor a ďakujeme krásne za povzbudenie a drženie palčekov 🙏🙂❤️
@anonym_autor ako ste dopadli
Ako ste dopadli? 🙏🏻
Čo písala autorka? Vymazala komentáre

@anonym_autor ak mas podozrenie, ze zjedol klinec, tak smer pohotovost, tam urobia jeden rtg brucha a vyriesi to zahadu