icon

21 mesačná dcérka má po horúčkach červené fľaky na tele

ferdo11
20. feb 2020

Ahojte, prosím vás o radu. Dcérka má 21 mesiacov, 5 dní mala horúčky 39, po piatich dňoch jej horúčky ustúpili a vybehli jej na tele červené fľaky. Sú to také mapy, ktoré zmiznú, a zas sa objavia, buď na tom istom, alebo na inom mieste. Má to na tele, aj na tváričke... mali ste také niečo?

21 mesačná dcérka má po horúčkach červené fľaky na tele21 mesačná dcérka má po horúčkach červené fľaky na tele
tannja
20. feb 2020

@ferdo11 nemoze to byt piata choroba?

ferdo11
autor
20. feb 2020

@tannja no veď práve, že neviem... lekárka povedala, že je to nejaká alergická reakcia, ale to sa mi nezdá. Už 2 dni má takéto fľaky, aj keď zmizli na pár hodín (po fenistile), vrátili sa... ako dlho to trvá pri piatej chorobe?

siska25
20. feb 2020

@ferdo11 ja si myslim, ze siesta choroba. Dcera mala 3 dni horucky a nasledne sa vyhadzala. Cervene mapy na hlave a postupne na celom tele. Do dvoch dni jej to zmizlo.

ferdo11
autor
20. feb 2020

@siska25 šiestu sme už mali, to boli skôr také bodky, no tie presne do 2 dni zmizli,... ale toto nevyzerá zatiaľ že by to bolo na ústupe... ja už neviem 😔

martina1201
21. feb 2020

@ferdo11 mali sme to tiež. Do cca 4 - 5 dní to samé ustúpilo. Tiež vysoké teploty, ale dieťa živé a takéto migrujúce mapy. Dr. tiež tvrdila že alergická reakcia na niečo. Že sa s tým ešte nestretla.

ferdo11
autor
21. feb 2020

@martina1201 tak dufam, že už to skončí. 😔

ferdo11
autor
21. feb 2020

@ferdo11 a fľaky Vám vyšli až keď klesli teploty??

fiafia
21. feb 2020

@ferdo11 fiha no ma to chuda dost. Siesta to nieje sme mali 2x a vyzeralo to inak. Piatu sme nemali. Dala by som spravit CRP, mozno pohotovost neviem. No ja by som stresovala ako sa poznam 😑 aj alergicke reakcie sme mali ale nikdy v takomto rozsahu. Malej drzim palceky a dajte potom vediet z coho to malinka nakoniec mala.

lussy1987
22. feb 2020

Neni to žihľavka? Tá vzniká ako alergická reakcia na jedlo,lieky, všeličo ....

ferdo11
autor
23. feb 2020

@fiafia ďakujeme pekne... nevieme vôbec čo to bolo, ale už je to vďaka Bohu za nami.. fľaky už celkom zmizli a nevrátili sa... výsledky z krvi boli dobre. Ja si osobne myslím, že to bola piata choroba...

ferdo11
autor
23. feb 2020

@lussy1987 neviem, dufam, že žihľavka nie, už je to za nami, myslím si, že skôr piata choroba, ale nikto to nepotvrdil, ani nevylúčil..