icon

27 mesačný syn nerozpráva

mony0511
12. feb 2018

Ahojte, prosim Vas, mate niektora z Vas skusenost so zdravotnickym zariadenim Carnomed? Mam synceka, ktory ma 2 roky a 3 mesiace a rozprava iba par slov a malo obsedi na jedom mieste. Nasa detska pediatricka nam to odporucila. Predpisuju tam nejaky prirodny vyzivovy doplnok Karnozin Extra, ktory ze vraj pomaha detom, aby sa rozhovorili. Mate niektora prosim Vas s tym osobnu skusenost? Dakujem pekne za Vase odpovede

nelinka2009
12. feb 2018

Zasnem... Co su pediatri schpny rodicom odporucit..

monca77
12. feb 2018

Môj syn bral karnozin extra ale že by sa z toho rozhovoril......ale my máme iný problém. Skorej by pomohlo rybí olej s omeg. 3,6,9 a vit. B. Ale je to individuálne, niekomu pomôže a závisí aj od dávkovania.

siska53
12. feb 2018

@mony0511 moji tiez nerozpravali v tom veku.. Maju 5,5r.a 7,5r a pusy sa im nezastavia. Musel.rovnako ako pri tatinovi,pomoct aj logoped kvoli niektorym pismenkam.
A ked uz,skor rybi olej by som davala a rozpravala na neho v krztkych,jednoduchych vetach. Rada nasej logopedicky pre malu,ktora v 2,5r.bola stale len na slabikach -zzciztocnych alevo konecnych slabikach slov.
P. S. Moj muz zacal rozpravat az v 3.r. Bez roznych vitaminovych pripravkov.

Ak vas tam.poslala kvolo tej neposednosti,tak chod,uvidis.. Neviem,co je to neposedny vo vasom ponimani.. Nas je velmi zivy..od mala a velmi rychly,ale zase hrat sa vydrzal aj kludne,aj knizky ho velmi bavili.. Ale inak energia sama o sebe,nechodil,behal.. Aj teraz v skole je to problem..beha cez prestavky a 45minut sediet je prenho privela. To musi byt chory..aby bol v klude..ale len,kym ma.teplotu..

pribinak
12. feb 2018

skor by som sla na orl ci dobre pocuje, lebo niekedy deti nedoslychaju a to brzdi vyvoj reci, to rodicia vobec nemusia zbadat, ze dieta nedoslycha
sla by som za logopedickou, aby mi dala nejake rady ako s nim komunikovat. a urcite este by som pockala, lebo toto je vek kedy je par slov uplne postacujuce.
rec ma tiez svoj vyvoj. pouziva nejaku hatlaninu? rozumie vsetkemu co mu hovoris? vie ukazat?

taketo instituty a rozne sirupy by som si nechala az na neskor

bialica
12. feb 2018

na rozvoj reči treba rozvíjať jemnú motoriku 🙂

sabca99
12. feb 2018

Toto sa mi snáď zdá, skôr by som riešila iné veci a nie nejaké doplnky. Ja niekedy až nechápem

katy83
12. feb 2018

moj bude mat 3r a zacal rozpravat nedavno, vobec som sa tym nezaoberala, kazde ma ine tempo.

bronislavka
12. feb 2018

Môj brat má tri roky a mesiac a tiež povie malo čo
A nikto to nerieši dieťa musí prísť samo nato ako rozprávať a nie do neho pchať dake výživové doplnky
Zaujimalo by má čo by robili ti doktorky pred sto rokmi keď take kraviny ako výživové doplnky neboli
Sestra zacala tiež rozprávať keď mala tri a pól roka a hneď vedela povedať všetko takze vôbec daň tým netrápte

nanervy_2
12. feb 2018

Do 3r je to uplne ok. Pokiaľ normálne reaguje a dohodnete sa aj mimo slovne nie je to problém.
Náš sa rozhovoril keď mal 2,3r a to potom uz rovno cele vety a trojslabicne slová

nanervy_2
12. feb 2018

Este dodam: ze 2r dieta neobsedí? a co by chcela, distingvovaneho pana inžiniera?

nikenzi
12. feb 2018

Moj syn zacal hovorit az teraz - o dva mesiace ma 3r. V dvoch rokoch len pocuval a sem tam nejaky blabot. Teraz sa mu usta nezavru ani v noci. A to ze neobsedi ani nepisem. Furt v pohybe, dokonca ani pri jedle neobsedi, stale zo sebou naraba. Skus mu citat, hovorit snim, ukazovat mu vsetko. Deti su do troch rokov jak spongie, len do seba cucaju informacie. Vobec nechapem ako moze niekoho napadnut davat decku v dvoch rokoch nejaky "doping" na to aby hovorilo.

libawet
12. feb 2018

@mony0511 nič si z toho nerob, neboj sa rozhovorí sa až Ťa uši budú bolieť, každé dieťa je iné akaždé má svoje tempo a svoj čas. Nedávaj mu žiadne umelé chemikálie.

pininka
12. feb 2018

Moja kamaratka ma tiez tento problem, akurat ze zistili ze na vine boli mandle. Najprv nehovoril skoro nic, neskor zacal ale velmi zle mu bolo rozumiet. Ale pritom nebyval vobec casto chory. Ja by som si urcite nasla aj nejaku dobru logopedicki,urcite nie taku co tvrdi ze treba pockat do 5 rokov. ona ti najlepsie zhodnoti stav a uvidite. Urcite to netreba nechat len tak, lebo ziska zle navyky a to sa bude tazko napravat.

mechurik
12. feb 2018

@mony0511 jednej znamej dcerka nehovorila do 4 rokov.Zrazu zacala z nicoho nic kecat a keca doteraz🙂

nellita
12. feb 2018

@mony0511 moja bude mat coskoro 4 a az 2-mesiacni sa znacne rozhovorila a ani logoped nepomohol,nijaké zbytocne vyz.doplnky by som urcite nedavala,daj tomu cas

mony0511
autor
12. feb 2018

Dakujem Vam velmi pekne za vsetky Vase odpovede a rady. Cennim si to. Pekny vecer

lucyliu
12. feb 2018

@mony0511 pridaj sa do skupiny "logopedicke deticky", su tam aj skusenosti s karnozinom a inymi vyzivovymi doplnkami. a vela rad, lebo ked citam tieto "odborne" nazory, ako to mas nechat tak a on sa sam rozhovori v celych vetach, tak ma srdce boli. len cakam, kto Einsteina prvy vytiahne.

mony0511
autor
12. feb 2018

@lucyliu Dakujem velmi pekne za Vasu ochotu a cas

martinkojakub
12. feb 2018

Moj syn je rovnaky starý ako ten tvoj.Tiež moc nerozpráva.Ja mu dávam EYE Q...

ivka1619
16. feb 2018
ivka1619
16. feb 2018

@ivka1619 popripade aj Omegu+++