27 mesačný syn nerozpráva
Ahojte, prosim Vas, mate niektora z Vas skusenost so zdravotnickym zariadenim Carnomed? Mam synceka, ktory ma 2 roky a 3 mesiace a rozprava iba par slov a malo obsedi na jedom mieste. Nasa detska pediatricka nam to odporucila. Predpisuju tam nejaky prirodny vyzivovy doplnok Karnozin Extra, ktory ze vraj pomaha detom, aby sa rozhovorili. Mate niektora prosim Vas s tym osobnu skusenost? Dakujem pekne za Vase odpovede
Môj syn bral karnozin extra ale že by sa z toho rozhovoril......ale my máme iný problém. Skorej by pomohlo rybí olej s omeg. 3,6,9 a vit. B. Ale je to individuálne, niekomu pomôže a závisí aj od dávkovania.
@mony0511 moji tiez nerozpravali v tom veku.. Maju 5,5r.a 7,5r a pusy sa im nezastavia. Musel.rovnako ako pri tatinovi,pomoct aj logoped kvoli niektorym pismenkam.
A ked uz,skor rybi olej by som davala a rozpravala na neho v krztkych,jednoduchych vetach. Rada nasej logopedicky pre malu,ktora v 2,5r.bola stale len na slabikach -zzciztocnych alevo konecnych slabikach slov.
P. S. Moj muz zacal rozpravat az v 3.r. Bez roznych vitaminovych pripravkov.
Ak vas tam.poslala kvolo tej neposednosti,tak chod,uvidis.. Neviem,co je to neposedny vo vasom ponimani.. Nas je velmi zivy..od mala a velmi rychly,ale zase hrat sa vydrzal aj kludne,aj knizky ho velmi bavili.. Ale inak energia sama o sebe,nechodil,behal.. Aj teraz v skole je to problem..beha cez prestavky a 45minut sediet je prenho privela. To musi byt chory..aby bol v klude..ale len,kym ma.teplotu..
skor by som sla na orl ci dobre pocuje, lebo niekedy deti nedoslychaju a to brzdi vyvoj reci, to rodicia vobec nemusia zbadat, ze dieta nedoslycha
sla by som za logopedickou, aby mi dala nejake rady ako s nim komunikovat. a urcite este by som pockala, lebo toto je vek kedy je par slov uplne postacujuce.
rec ma tiez svoj vyvoj. pouziva nejaku hatlaninu? rozumie vsetkemu co mu hovoris? vie ukazat?
taketo instituty a rozne sirupy by som si nechala az na neskor
na rozvoj reči treba rozvíjať jemnú motoriku 🙂
Toto sa mi snáď zdá, skôr by som riešila iné veci a nie nejaké doplnky. Ja niekedy až nechápem
moj bude mat 3r a zacal rozpravat nedavno, vobec som sa tym nezaoberala, kazde ma ine tempo.
Môj brat má tri roky a mesiac a tiež povie malo čo
A nikto to nerieši dieťa musí prísť samo nato ako rozprávať a nie do neho pchať dake výživové doplnky
Zaujimalo by má čo by robili ti doktorky pred sto rokmi keď take kraviny ako výživové doplnky neboli
Sestra zacala tiež rozprávať keď mala tri a pól roka a hneď vedela povedať všetko takze vôbec daň tým netrápte
Do 3r je to uplne ok. Pokiaľ normálne reaguje a dohodnete sa aj mimo slovne nie je to problém.
Náš sa rozhovoril keď mal 2,3r a to potom uz rovno cele vety a trojslabicne slová
Este dodam: ze 2r dieta neobsedí? a co by chcela, distingvovaneho pana inžiniera?
Moj syn zacal hovorit az teraz - o dva mesiace ma 3r. V dvoch rokoch len pocuval a sem tam nejaky blabot. Teraz sa mu usta nezavru ani v noci. A to ze neobsedi ani nepisem. Furt v pohybe, dokonca ani pri jedle neobsedi, stale zo sebou naraba. Skus mu citat, hovorit snim, ukazovat mu vsetko. Deti su do troch rokov jak spongie, len do seba cucaju informacie. Vobec nechapem ako moze niekoho napadnut davat decku v dvoch rokoch nejaky "doping" na to aby hovorilo.
Moja kamaratka ma tiez tento problem, akurat ze zistili ze na vine boli mandle. Najprv nehovoril skoro nic, neskor zacal ale velmi zle mu bolo rozumiet. Ale pritom nebyval vobec casto chory. Ja by som si urcite nasla aj nejaku dobru logopedicki,urcite nie taku co tvrdi ze treba pockat do 5 rokov. ona ti najlepsie zhodnoti stav a uvidite. Urcite to netreba nechat len tak, lebo ziska zle navyky a to sa bude tazko napravat.
Dakujem Vam velmi pekne za vsetky Vase odpovede a rady. Cennim si to. Pekny vecer
@mony0511 pridaj sa do skupiny "logopedicke deticky", su tam aj skusenosti s karnozinom a inymi vyzivovymi doplnkami. a vela rad, lebo ked citam tieto "odborne" nazory, ako to mas nechat tak a on sa sam rozhovori v celych vetach, tak ma srdce boli. len cakam, kto Einsteina prvy vytiahne.
Moj syn je rovnaky starý ako ten tvoj.Tiež moc nerozpráva.Ja mu dávam EYE Q...
@mony0511 Odporucam Laminine https://zdravie-krasa48.webnode.sk/

Zasnem... Co su pediatri schpny rodicom odporucit..