icon

4-ročný syn má problémy s dýchaním

erikazefi
Dnes o 17:02

Dobrý deň chcem sa spýtať vi aj iná mamina ma podobné
niečo s dieťaťom. Syn 4 roky zle dycha…robí také hlboké nádychy akoby potreboval viac vzduchu alebo robí tak že sa nadýchne zadrží dych a až potom vydýchne a zas naopak že vydýchne zadrží dych a potom sa nadchne…už to robí skoro mesiac a robí to keď sa hrá alebo pozerá rozprávky alebo aj pri jedle. Robí to stále . v spánku to nerobí len cez deň. Hovorila som zo aj doktorke povedala že to nevadi že si reguluje CNS či niečo take že deti to robia. No mne to nepríde veľmi normálne…máte podobne skúsenosti prosím? Dakujem

anonym_2a0044
Dnes o 17:07

Ver či nie, včera som pozerala nejaké reel kde presne toto dávali, že nádych, zadržís dych a potom vydýchnes a davalinto ako upokojujúcu techniku pri preťaženej CNS

erikazefi
autor
Dnes o 17:17
@anonym_2a0044

Ver či nie, včera som pozerala nejaké reel kde presne toto dávali, že nádych, zadržís dych a potom vydýchnes a davalinto ako upokojujúcu techniku pri preťaženej CNS

@anonym_2a0044 len on akoby si ani neuvedomoval že to robí.

anonym_2a0044
Dnes o 17:33
@erikazefi

@anonym_2a0044 len on akoby si ani neuvedomoval že to robí.

@erikazefi tak asi mu to tak vyhovuje

kacena4
Dnes o 17:48

ako pise vyssie je ho samoregulacny mechanizmus na potlacenie prepatia ci ako to nazvat neodborne. neuvedomuje si to len podvedome reaguje na pretlak v tele

ariannazara
Dnes o 17:52

Moj to robi ked mu treba vracat, jak sa zacne tak nadychovat uz viem ze bude vracat

anonym_caa385
Dnes o 18:14

@erikazefi nedostatok horčíka v tele môže viesť k sťaženému dýchaniu, skúste ho dopĺňať, alebo pridajte potraviny s vyšším obsahom horčíka, uvoľňuje dýchacie svaly.

erikazefi
autor
Dnes o 18:16
@ariannazara

Moj to robi ked mu treba vracat, jak sa zacne tak nadychovat uz viem ze bude vracat

@ariannazara môj to robí v kuse od rana do večera akoby potreboval ešte viac vzduchu tak sa tak zhlboka nadýchne ešte a strieda to s tými pauzami pri nádychu aj výdychu. Som z toho zúfalá… aj sa ho pýtam že ci sa mu ťažko dycha a povie že nie.

erikazefi
autor
Dnes o 18:28
@anonym_caa385

@erikazefi nedostatok horčíka v tele môže viesť k sťaženému dýchaniu, skúste ho dopĺňať, alebo pridajte potraviny s vyšším obsahom horčíka, uvoľňuje dýchacie svaly.

@anonym_caa385 hm vyskúšam aj to dakujem

anonym_7455d1
Dnes o 18:50

Robila som to ako dieťa. Naschvál. Mama bola celá bez seba čo to je a ja som sa bavila. Vek asi 7 - 8 r.

erikazefi
autor
Dnes o 20:43
@anonym_7455d1

Robila som to ako dieťa. Naschvál. Mama bola celá bez seba čo to je a ja som sa bavila. Vek asi 7 - 8 r.

@anonym_7455d1 on to nerobí naschval myslím že ani si neuvedomuje že to robí…

erikazefi
autor
Dnes o 20:54
@anonym_7455d1

@anonym_7455d1 on si myslím že ani nevie intímne to robíme si to neuvedomuje nejak