icon

5 mesačnú dcérku zapieklo

vika0308
4. máj 2015

Moja mala sa nemože už treti deň vykakať.Snaži sa tlaciť ale ako by ju to bolelo skušala som jej aj pomôcť masirovať bruško aj s teplomerom trocha potlači ale hneď začne plakať.Aj keď trocha vytlači hneď to vtiahne speť ja už neviem ako jej pomocť.

seahorse27
4. máj 2015

My mame podobny problem po zavedeni príkrmov so 6-mesacnym synom. Nam pomaha harmancekovy caj a odvar z ovsených vlociek - zriedit nim mlieko aj pridat do prikrmu. Raz sa nevedel vykakat 4 dni, skusali sme rektalnu rurku aj teplu vodu cez nu streknut striekackou - absolutne ziadny ucinok. Vtedy nam pomohol glycerinovy cipok - trosku sme odrezali s dospelackeho, asi 1/4, do 5 minut sa vykakal. Uplne sme vyradili ryzu, ryzovu kasu aj varenu mrkvu. Chystam sa este vyskusat lanovy olej do prikrmu...

vika0308
autor
4. máj 2015

@seahorse27 Harmančekový čaj som skúšala ale nezabralo,skusila som odvar z vločiek tak tlačila ale zas už keď to išlo vtiahla to speť a odmieta už aj tlačiť... 😒

gapre
4. máj 2015

Moja dcerka sa po ovoci pekne vykakala hrusky alebo hruskovy dzus pre take male baba z lekarne,alebo nam pomahal aj banan,ale niekoho zapecie tak opatrne s nim.

vika0308
autor
4. máj 2015

@gapre Moja to iste po vyživke už aj tu som jej dala len ona ma ten začiatok stolice taký tvrdý a nevie ho vytlaciť boli ju to. Potom by to už išlo lahšie len neviem ako jej pomôcť ho vytlačiť ked ho hneď vtiahne.

rose32
4. máj 2015

Skus dat feniklovy caj ten pomaha na100%

rose32
4. máj 2015

Alebo este ryzovy odvar pomaha

gapre
4. máj 2015

ryzovy odvar urcite nie.Ten sme davali na hnacku 🙂

rose32
4. máj 2015

@gapre to je na uvolnenie bruska robila som to pred15rokmi dcerke velmi pomohli 2veci,hned po tyzdni preslo vsetko pekne

gapre
4. máj 2015

Nam v nemocnici kazali dat tento ryzovy,pretoze mala hnacku,bola by som s nim opatrna.

henikav
4. máj 2015

Skuste aj slivky, alebo slivkovy kompot, je to prirodzene prehanadlo 😉 Ryzovy odvar je skor naopak proti hnackam.

phiebie235
4. máj 2015

Ja ked bolo najhrosie strcila som malej do ritky malicek ona zatala pasticky a islo vseko von.. hlavne ze sa jej ulavilo, a samozrejme feniklovy caj na prdenie a polohovat na brusku, vtedy deti prdkaju

vika0308
autor
4. máj 2015

Ďakujem vám 🙂 tak asi ten feniklový čaj a slivky zabrali ajkeď to bolo preňu bolestive až mi slza vyšla ale uľavilo sa jej a aj mne 🙂

ivet1371
4. máj 2015

Struhane jablčko,hruška a slivkova štava

ilonka12345
24. máj 2015

ked zapecie vasu dcerku tak dajte jej iba vtedy jablko to jej pomoze ale treba postruhat aj cukor tam dajte aspon jednu lyzicu malu moj vnuk to iste mava od narodenia ma taskosti so stolicou a jablko mu stale pomaha nie hned bude kakat aspon treba pockat pol hodiny a ked nebude aj od toho kakat treba naolajcokovat brusko a masirovat a ked aj to nepomoze tak uz len teplomer do zadocku ale viem na isto ze to jablko pomaha