icon

5-ročná má kiahne a ja som jej dala Nurofen

27. aug 2022

Dobry večer..prepáčte že píšem takto neskoro ale mne normálne prišlo zzle..,5 ročná dcérka má 4 deň kiahne a teploty tak som jej dávala nurofen a teraz len čítam že to sa nesmie pri tejto chorobe..😭😭 ale netušila som ani doktor má na to neupozornil...ja mám strach či som jej tým nejak neublížila

patka06
27. aug 2022

Upokoj sa, Nurofen sa pri kiahňach neodporúča, pretože môže celkovo stav zhoršiť, môže a nemusí.
Ak si dávala 4 dni a nič sa nestalo, tak je to v pohode, dcérke si neublížila
Len ma udivuje, že pediater na to neupozornil,keďže nie každý rodič, číta príbalový leták

autor
27. aug 2022

Nurofen dostala dva dni..zatiaľ..už jej ho nedám..veľmi sa bojím aby z toho dačo nedostala..😭😭 fakt ma to ani nenapadlo že sa do nemá dávať..ja je dávam preto že Paralen ani panadolu jej nikdy na teplotu nezabrali 😭

drake122
27. aug 2022

Nič sa jej nestane. Dôležitejšie je sa snažiť udržať hygienu, aby si vyrážky nerozškrabala a druhotne sa rany na koži bakteriálne neinfikovali. Nurofen/ibuprofen tu je len nepriamy faktor, a aj tak percento vážnej komplikácie je veľmi nízke.

patka06
27. aug 2022

Neboj, ak sa jej stav po Nurofene nezhoršil, tak je to ok, nič jej nebude. Len jej ho uý nedávaj ďalej.
Pokiaľ má teplotu do 38,5 vôbec netreba zrážať liekmi.

autor
27. aug 2022

@drake122 ja sa snažím len toto ma strašne vydesilo..jej hneď keď vybehne teplota tak jej dávam nurofen automaticky lebo len to jej zaberie ..Paralen panadolu nikdy tak aj teraz som tak postupovala

autor
27. aug 2022

@patka06 nedám už určite

drake122
27. aug 2022

A čo si myslíš, ak napriklad dieťa má vážny priebeh kiahní, a leží s tým na infekčnom, teplota neklesla po paracetamole, čo mu tam dajú. No predsa Nurofen.🤣

jarmila2010
27. aug 2022

ukludni sa a zbytocne nestresuj...ja som obidvom detom pri kiahnach davala,len nurofen..a nic sa nestalo...v tom case som o tom nevedela,ze sa neodporuca a ani pediatricka mi nic nepovedala...dcera mala vtedy necele 2r...

autor
27. aug 2022

@jarmila2010 Ani mne nikto nič..a pritom to je moje prvé.dieta. Prvýkrát ošetrujem kiahne..a príbalovy leták ms fakt nenapadlo čítať

autor
27. aug 2022

@drake122 už aj to má napadlo

jarmila2010
27. aug 2022

a v pribalovom sa pise,ze sa neodporuca ?

autor
27. aug 2022
patka06
27. aug 2022

@jarmila2010 áno, Nurofen to má v príbalovom letáku napísané

jarmila2010
27. aug 2022

@patka06 uz citam...a je to tam "odjakziva"?lebo potom som to prehliadla v minulosti...

patka06
27. aug 2022

@jarmila2010 čo viem určite, je to tam 5-6 rokov, predtým neviem
Ja som nedávala sirup dieťaťu nikdy

jarmila2010
27. aug 2022

@patka06 uz je to cez 7r...a to,ze nurofen sa nema davat pri kiahnach som zaregistrovala,az tu,ked boubatko mala s nim problem pri synovi..,

lalenka33
27. aug 2022

Hlavne sa ukludni. Keď sa stav kiahni nezhoršil kým si ten Nurofen dávala, tak už by to malo byť OK. Dávaj panadol, kúpel v hypermangane. Malo ktorý pediater na to upozorní lebo ráta s tým, že si mamička prečíta príbalový leták. Keď mamička v lekárni povedala, že dieťa má kiahne vždy som upozornila, že Nurofen nie.
V nemocnici keď je dieťa s kiahnami a horúčkami podavajú paracetamol a chladiace infuzie. Nie Nurofen. Hlavne nestresuj. Vela ludí nevie, že sa Nurofen nesmie a hlavne pani doktorky v ,,rokoch" to ani neriešia.

autor
27. aug 2022

@lalenka33 mne len lekár povedal čim natierať a v prípade teploty " klasicky znižujeme" pochybujeme že rátal s tým že budem čítať leták.ja nurofen dávam vždy lebo len to jej zaberie 😭

luccija
28. aug 2022

Aku ma teplotu?nič sa nestane nestresuj dávaj c vitamin, a už bude lepšie, keď to má 4 den

lemoni86
15. jún 2023

Ahoj už je to dávno čo si písala ale ja som tiež nečítala letáčik. Netušila som, doktorka tiez neupozornila a malej 2 r sa ušli tri dávky nurofenu, pokiaľ som na to prišla. Tiež len náhodou z koníka som prečítala. Strašne sa vysypala, Za deň keď už som dala Panadol,sa jej stav vyrazne zlepšil, ale tie prvé chrasticky mala hnisavé a škaredo sa jej to hojilo. Pomohli nám ATB maste ako framikoin aj baneocin na predpis.