icon

6-ročná dcéra sa vysypala

dubek
11. aug 2022

Ahojte moja 6 ročná dcéra sa včera takto vysipala pred tým dva dni len soplila a kýchala....minulý týždeň dobrala antibiotika mala angínu a teplotu..ja som musela osy do práce dnes tak s ňou šiel manžel lekárka povedala že to je bu infekčna choroba alebo alergia na niečo dala jej lieky MERDOL 2x3tbl.nestretla sa niektorá z vás s týmto mám o ňu strach.

katkullka
11. aug 2022

@dubek vyzera to na kiahne

dubek
autor
11. aug 2022

@katkullka
@katkullka lekárka sa vyjadrila že to nie sú kiahne vôbec ju to nesvrbi a kiahne zvyknú vraj byť vodnate

lucia147852
11. aug 2022

Moja 5 ročná je tiež vysypana. Príznaky choroby nemá vôbec

dubek
autor
11. aug 2022

@lucia147852 a boli ste u lekára viete čo to môže byť

lucia147852
11. aug 2022

@dubek my sme v zahraničí ešte, takze pokial nemá iné priznaky choroby sme tu na pohotovosť nešli. Keď prídeme domov uvidím ako to bude

aalt
11. aug 2022

Povodne som sa chcel iba zo zvedavosti pripnut ...
Ja ako maly som sa obcas nejako podobne "vysypal". Nepomahalo mi na to asi nic. Maval som masticky, pudre, hypermangan do kupela ... Vzdy to nejak zmizlo asi aj same a na cas, niekedy aj par rokov bol pokoj. Este som to mal naposledy aj na strednej skole co si pamatam, odvtedy uz nastastie nie. Nikdy nezistili co to bolo, chodili sme s tym "kadetade". Boli to skor take flaky ako vyrazky. Na tie Tvoje fotky sa to myslim takto aj trochu podoba co si pamatam ...

ja_mama
11. aug 2022

Mne to pripomina 6tu chorobu - starsie deticky mozno nemusia mat ani tie horucky prve dni, neviem. Alebo to moze byt aj reakcia na antibiotika, pripadne ta alergia. Tazko povedat, ale nijak vazne to nevyzera a ak jej to prejde za par dni a nebude sa to opakovat tak by som sa nad tym dalej ani nezamyslala.

sojorez
11. aug 2022

@dubek Tu hnisavu anginu mala potvrdenu vyterom? Niekedy dietatu diagnostikuju anginu, daju atb a dieta ma mononukleozu a vtedy to moze s atb zreagovat vysypom. Skusenost pri dcere.

dubek
autor
11. aug 2022

@sojorez
@sojorez nie práveže jej nerobili výter len pozrela do hrdla že angína a hneď ATB....ale tie antibiotiká brala už dva krát a nič jej nebolo

sojorez
11. aug 2022

@dubek Tie atb nemusia robit problem samotne (pri inej chorobe), ale ak sa nasadia pri mononukleoze, tak mozu takto zreagovat.

lienka9
11. aug 2022

@dubek syn sa velmi podobne vyhadzal.tiez bral antb a bolo to par dni po dobrani..zistovali kde co a nic ine sa nezistilo,kedze okrem vyrazok (skor takych flakov) nemal nic..ze mohli zareagovat na ovocie,pripadne ak bola na slnku pocas brania antb..asi za 3 dni zmizlo

dubek
autor
11. aug 2022

@lienka9 áno v pondelok začala brať ATB a v piatok sme boli v zoo v ke a bolo vyše 30C toto ma nenapadlo môže to byť z toho keď sme boli v tej zoo piatok a vysipala sa až po dobratí v stredu nevysipala by sa v ten deň alebo na druhý??

lienka9
11. aug 2022

@dubek asi je to mozne..lebo ja som sa trocha pozabudla.bola som so synom asi 20min na slnku
v pondelok a vysypal sa v stredu vecer.antb dobral v utorok
Nic ine mu nezistili.sme sa zlakli vecer,utekal manzel na pohotovost,tam povedali ze alergia a nasa dr na dalsi den potvrdila..ze to moze byt aj ked zje ovocie,lebo niektore antb by sa nemali s citrusmi ale ak je niekto citlivy ze ziadne ovocie..
Nemal velakrat antb nikdy s tym problem nemal,taktiez ani ziadna alergia na ovocie doteraz..snad to bolo aj naposledy.

dubek
autor
11. aug 2022

@lienka9 a ako dlho ten výsip trval čo ste mu NS to dávali

lienka9
11. aug 2022

@dubek nejake 3-4dni.davali sme len fenistil kvapky