icon

7-mesačné bábätko sa nepretáča

7. sep 2023

Ahojte. Mám doma predčasniatko, korigo vek 5 mesiacov, bio 7 mesiacov . Ešte sa mi nepretáča z chrbátiku na brucho. 2x sa stalo že z bruška na chrbát sa pretočil. Všade počúvam, že už by to mal vedieť. Chodíme aj na fyzio a k neurologičke tiež. Chcem sa opýtať, kedy sa vaše bábätká pretočili, či je to naozaj tak dôležité pretočiť sa v tých 6tich mesiacoch. Pomáhajú tomu rehabilitácie? Alebo je to záležitosť neurologická? Na kontrolu ideme k obom budúci týždeň, len ma zaujímajú vaše postrehy a skúsenosti, lebo ja som z toho trošku už na nervy. Ďakujem

paulahr
7. sep 2023

Tým že je to predčasniatko by som si nad tým nelámala hlavu, navyše keď ste pod dohľadom fyzioterapeutky a neurologičky, určite by spomenuli keby niečo nebolo ok 🙂

autor
7. sep 2023

@paulahr no práveže nám doktorka u fyzio nepovie nič... Ale naozaj že nič.. Ešte som sa ju chcela niečo opýtať minule a malý plakal tak som k nej prišla bližšie aby som ju počula a povedala mi Ustupte! Ta akože.... Neurologička nás tam poslala lebo mal axiálny hypotonus a v 4 m veľmi slabo držal hlavičku.. No teraz neviem prečo tam ešte chodíme naozaj :/

aurora33
7. sep 2023

Z bruska na chrbátik by sa ešte pretáčať nemal.

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
autor
7. sep 2023

@aurora33,, ešte by sa nemal "... Je to zlé že sa pretočil?

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
autor
7. sep 2023

@fotoportret no pýtam sa preto, lebo tá odpoveď vyznela akokeby niečo strašné sa stalo, že sa pretočil z brucha na chrbát. Ja som tomu rada že aspoň toto, niečo nové spravil zase

lusyc
7. sep 2023

Neviem odkiaľ si, ale pýtajte sa na rehabilitacny pobyt. My sme boli v Tetise v Dunajskej Luznej. Je to intenzívnejšie cvičenie, tie fyzioterapeutky tam sú zázračné. Treba ísť aj opakovane. Ak je to ďaleko, nech neurologicka odporučí zariadenie. My sme boli aj s predcasniatkom (nar. 32.tt) aj so skoro načas (nar.37.tt), čo sa nehýbali. Tiež sa nepretacalo dieťa v 8.mesiacoch a veľmi in pomohli.

autor
7. sep 2023

Baby on sa mi práve pretočil 😀😀😀🍀🙏

kitycat
7. sep 2023

V 6 mesiacoch, korigo mala 5...pretoc na bok a drz za panvu nech dviha hlavicku. Tak posilni brusko a pride to ☺️

Jeej uz citam, ze uz!

cookie29
7. sep 2023

no moje mladsie niekedy okolo 3m, ale to je musia vaha. A viem ze PMV je nesmierne vpredu. Ten priemer je tak 4-6m v zavislosti od svaloveho tonusu. Takze podla korigo je este stale v norme a myslim, ze fyzio by urcite povedala.

aurora33
7. sep 2023

Znamena to, že v polohe na brušku nie je stabilný.