icon

9 mesačná dcéra má 3 týždne teploty

laura1411
8. sep 2020

Dobrý deň , mám 9 mesačnú dcérku Lilianku . A sme už 3 týždne v nemocnici a stále má teploty . Začalo to doma 19.8.2020 s tým že má teploty nepodarilo sa mi ich zraziť a dostala nieco ako febrilne kŕče . Previezli nás do nemocnice , tu mala 40+ teploty asi 2/3 dni a hnusne hnačky - mala vysoké CRP zápalové testy (zvyčajne býva 5 a ona mala vyše 260) teploty nechceli klesať a tak mi povedali že Majú podozrenie na Kawasaki ochorenie ale zatiaľ má príznaky iba teploty a zvýšené trombocidy (krvné doštičky ) a začína sa jej koža trošičku šúpať na rukách. Včera , predvčerom a pred pred večerom dostala 3 dávky kortikoidov (každý deň jednu ) . A užívala anopirin(tabletky 100 a 4krat za deň ) a suprax(antibiotiká ) . Teraz momentálne po kortikoidoch nemá tie 3 dni teploty ale bojím sa že vystúpia znovu . Prosím vás mate niekto skúsenosť s niečom podobným ? Sledujú jej koronarky na srdiečku ale zatiaľ ich má v poriadku . Boli sme aj na sone, rengene,ultrazvukoch, vytery , odbery , testy na covid všetko mozne a nič nemá (zatiaľ ) . Som zúfalá čo môže mat a či nemáte niekto skúsenosť s podobným priebehom na Kawasaki . :( veľmi sa o ňu bojím . Počas teplôt prvé dni len ležala , spala , nevnímala , nevedela sedieť , vracala , nejedla , nepila . Postupne sa dala “dokopy” a fungovala 2 týždne s 39 horúčkami akoby nič . Akoby bola zdravá , o 6 ráno mi tancovala v postieľke a to mala stále teploty . Vyzerá ako zdravé dieťa :( . Prosím hoci aké rady alebo niečo tak sem s nimi . Sme v Trnave v nemocnici . Ak mate aj skúsenosť s FNT. Tak kľudne aj skúsenosti si vypočujem . Ďakujem .

evamea
8. sep 2020

@laura1411 Síce nemám skúsenosť a ani neviem poradiť, ale moc vám držím palce, nech je maličká v poriadku a nech sa jej čím skôr uľaví. 🙏❤️

deti95060810
8. sep 2020

ahoj, je tu skupina zdravotníkov.... skús sa opýtať v skupine , či to náhodou nepoznajú...

laura1411
autor
8. sep 2020

@evamea ďakujeme pekne . Dúfam že to bude čoskoro celé za nami .

laura1411
autor
8. sep 2020

@deti95060810 zdravím , kde prosím ? Nevyznám sa ešte v tejto skupine

danand
8. feb 2021

@laura1411 Zdravím, ja mam 13m dcéru po kawasakim, ochorela 10 dní po skonceni covidu. Ak chcete, napíšte ss