9 mesačné bábo dávi
Ahojte baby,
Vopred dakujem za rady a typy.
Syncek pred dvoma tyzdami zacal soplit a pokasliavat. Isli mu predne zuby, tak som si povedala, ze to tym, nakolko dcerka je fit. Po tyzdni kasel ako tulen, taky hnusny suchy stekavya teploty vyse 38.5. To bolo asi 3 dni a odvtedy mame vlhky kasel a sople tecu potokom. Nevie mi dobre jest, lebo ho z toho kasla napina a hlavne na vecer mi vygrcia aj jedlo aj mlieko. Davam mu menej a casto a hlavne dobre rozmixovane, lebo hrudky ho napinaju strasnym sposobom. Sme spat na konzistencii pre 5 mesacne babo, ale hlavne ma trapi to davenie. Boli sme u dr 2 x a v piatok som ho zobrala na pohotovost, lebo mal znovu teplotu - 37.7 a to sa mi uz nezdalo.
Vsetci mi vravia, ze je to virus, ale nik mu stery neurobil a ani krv nebral. Tu sa takeho nedockam (Uk).
Prosim poradte mi dake domace recepty, lebo k slovenskym syrupom sa nedostanem.
Dik
Cibuľový sirup (cibuľu nakrájať, dať do pohára a vrstviť: cibuľa, cukor/med, cibuľa). Keď cibuľa pustí šťavu, užívať po lyžičkách, niekoľkokrát denne. Ja dávam k posteli na noc aj cibuľu nakrájanu na kolieska posypanú praš. cukrom. Cibuľa je super aj na kašeľ aj na soplíky, obsahuje látky, ktoré odhlieňujú a uľavujú od kašľa. Skoré uzdravenie prajem!
Poriadne poodsavat sople, aby mu nezatekali
Odsavanie som skusala, ale maly netoleruje ziadny sposob, narieka a meta sa ako zjaseny a obvykle sa na to i dogrcia ;/ ten cibulovy sirup @marika3678 som mu hned urobila, to sa mu paci:D skusim este prepasovat cibulu do spalne
Dnes som este vyskusala naparenie v kupelni s eukalyptovym olejom, ked ho zacalo napinat od kasla a klop, klop pomohlo
Dakujem
@charity mozno ze bola, celkom to tak znelo, no ale ani jeden doktor to nijako neriesil, co uz zmozem:/
Ja mu tie sople odsat neviem, proste ho neudrzim a ani sa mi velmi nechce za odsatie platit dalsimzvracanim.Ale je super, ze inym to ide. Ja by som obcas tiez chcela, aby mi niekto odsal sople;)
Ako baby vyššie píšu hlavne odsať soplíky. Syn bol veľmi náchylní na soplíky a ja som si nemohla vynachváliť odsávačku na vysávač, síce to znie všeliako, ale je to super - každú dierku 30 sekúnd (tak nám kázali na krčnom) - najpr jednu potom druhú a vrátiť sa k prvej .... takže odsávanie trvalo tak 2 minúty a bol kľud, aj keď tiež pri odsávaní reval a metal sa, tak už som mala nacvičený ťah ako ho chytiť a bolo to rýchlo za nami, že sa nedovracal.
A ma tie sopliky zelene? Treba neliecit kasel,ale sopliky. Dobre zabera aj libenar,alebo nejaka morska voda do nosteka,alebo nam pomaha aj olynth. Len neviem,ci ho tam vies od niekoho zohnat. Na kasel je fajn ditustat. Mozem ti skusit poslat, ale az 24.8. A kde byvas?
A este dodam z mojich skusenosti. Odsavanie je super, urcite pomoze, ale nie casto a po kazdom odsavani nastriekat do nosa morsky roztok. Velmi to vysusuje a sopliky sa tvoria este viac. Aj doktorka nam tak kazala.
@ruthike odsavat, odsavat a este raz odsavay. Urcite sa neuspokojit ci dieta chce alebo nechce. Nepoznam dietatko, ktore si da dobrovolne odsat hlieny!
@kasiopeja01 dakujem pekne, ale ak by bolo zle, posle mama. Sople ma uz teraz cire, a predtym boli zlte. Morsku vodu mu uz davam
@ruthike sestra zije v anglicku a teraz su tu na dovolenke. Byvaju pri Southamptone 🙂
@marika3678 tak to nase stale psi odsavani zaspalo, uplne sa v tom vyzivala :D

Tak pri zatekajucich hlienoch u nas pomohlo len poriadne odsavanie soplikov odsavackou, spanie vo vyvesenej polohe- nie v lahu, ale vankusmi vypodlozit tak, aby vrchna cast tela bola vyssie, pri upchatom nose davam aj kvapky do nosa, aby odpuchla sliznica nosa a este z lekarne davam sirupy na uvolnenie hlienov, napr Sinupret, ale je mnoho inych, tak sa treba v lekarni popytat a vyskusat. Ale jednoznacne sople odsavat, lebo ked zatekaju vo velkom, tak je jasne, ze dieta z toho napina a vracia.