ABKM u dieťaťa a vysoký kalprotektin
Ahojte, pred necelým rokom zistili nášmu synovi abkm, nakoľko mával krv v stolici. Vyradili sme mliečnu stravu a odvtedy sa snažíme ako najviac vieme dodržiavať bezmliečnu diétu. Z vyšetrenia stolice vtedy zistili, že má vysokú hodnotu kalprotektinu, a to až vyše 1000, čo nás pochopiteľne vystrašilo, pretože je to už extrém. Doktorka z gastra povedala, že uvidíme ďalší výsledok a podľa toho nás pošle na hadicu. Po mesiaci bol kalprotektin "iba" cez 800, a následne po asi 3-4 mesiacoch cez 600. Stale vysoká hodnota, avšak doktorka tvrdila, že pokiaľ to klesá, je to ok. Teraz sa mi dostali do rúk výsledky posledného vyšetrenia. Kalprotektin 1100...po telefonickom rozhovore s doktorkou je to vraj v poriadku, lebo tá alergia v črevách stále je, hoci sa syn stravuje bezmliečne..že pokiaľ syn nemá iné ťažkosti, prospieva, má chuť do jedla, nemá problémy so stolicou, tak to nevadí..ja som napriek tomu taká nešťastná a vystrašená z toho😢
Nemôžem si pomôcť, ale pohrávam sa s myšlienkou navštíviť inu gastro doktorku..tu sa ale zasa bojím, že iný doktor by trval na endoskopii, a sama neviem či to chcem..čo ak to nieje potrebné a ja budem moje dieťa trápiť zbytočne? Prosím pekne, nemá niekto aspoň podobnú skúsenosť?🙏prípadne ako tá endoskopia prebieha u detí, v celkovej anestéze či ako? Ja som na takom nikdy nebola..

Ja má rok bez mlieka, mám 280, proste tam stále niečo je, čo nemôžem. Aj synovi idem dať spraviť testy, tiež nemôže mlieko, ale určite aj niečo iné, len neviem čo. A som zvedavá na hodnotu.