icon

Absolvoval niekto antropometriu pre vyšší rast dieťaťa?

18. apr 2025

Prosím, vás, absolvoval niekto toto vyšetrenie? Ideme tam po Veľkej noci na odporúčanie Endokrinologičky pre vyšší rast. V ten deň, ktorý sme objednaný je celotelová antropometria.

leveta
18. apr 2025

Dcerka bola min.rok, čo ťa zaujíma?

leveta
18. apr 2025

Je tam veľmi príjemná mladá pani dr.
Meranie trvalo možno polhodinku, aj to malá lietala medzitým kým si to dr hádzala do tabuľky do počítača, tak ak máš staršie dieťa tak podľa mňa v pohode tak 15min.

autor
18. apr 2025

@leveta Tak všeobecne čo, aké merania sa tam robia? Idem s 13 r. synom na antropometricke vyšetrenie v ten deň je podľa ordinačných hodín celotelová antropometria. Trochu bol po návšteve Endokrinologičky vystresovaný.
Je vyšší ako priemer.

leveta
18. apr 2025

Nemusi sa vôbec báť. Musí sa vyzliecť do spodného prádla, a bude ho takým kovovým metrom merať. Všetko, hlavu, ruky, nohy, povie mu ako sa má dať..napr ruky dopredu ruky od seba..v sede napríklad merala dlzku chrbát, od lakťa po prsty..čokoľvek ti napadne, že sa dá odmerať na dĺžku :D nič hrozne. 3rocna to zvládla úplne v pohode, vždy čo odmerala si napísala do tabuľky do notebooku a merala ďalej. Nič čoho by sa mal báť.
Záver ti nepovie, výsledky po spracovaní posiela rovno k dr čo vás odoslal..ale ja som sa priamo pýtala, či sa jej zdá niečo v neporiadku a na všetko odpovedala priamo, naozaj zlatá doktorka.

autor
18. apr 2025

Prakticky od hlavy po päty. Na Endokrinologiihovorila, že jej pošlú výsledky.
S 13 ročným to bude zábava, vekom je hanblivejsi

leveta
18. apr 2025

No dotýkať sa ho bude..ona si tie kosti nahmatávala kde končia. Ale teda s malou veľmi pekne rozprávala, aj jej vysvetľovala čo robí (mojej to bolo jedno a veľká sranda samozrejme). Myslím, že s takto veľkým chalanom bude rozprávať presne čo mu meria, dosť som sa aj ja naučila 😀 je to zaujímavé podľa mňa.

autor
18. apr 2025

@leveta Potom ti napíšem dojmy, z toho 😉 Možno sa aj ja niečo nové dozviem. Syn je háklivý, strašne mlčanlivy, tak uvidíme. Na endokrinologii ho pozerala podrobne až do plaču mu bolo😁 Tam som mala aj odborný výklad o hormonoch, puberte.
Ešte otázka Berú tam na ten čas, ktorý je uvedený v maily?

leveta
18. apr 2025

To neviem, my sme neboli na čas, priamo nás tam poslali z iného oddelenia. Ale teda nebol tam nikto iný, tak snáď budete mať šťastie tiež.

autor
19. apr 2025

@leveta Ďakujem za info

autor
22. apr 2025

@leveta to som ani netušila, že toľko rozmerov sa dá zobrať, samozrejme bol aj komentár k tomu 🙂 Trvalo to zhruba 15 minút

leveta
22. apr 2025

Áno ja tiež som nechápala čo všetko sa dá odmerať na tele malého dieťaťa :D
Tak to zvládol, super 🙂

autor
22. apr 2025

@leveta ešte aj prsty, chodidlo, no bolo toho dosť. A bola to naozaj rýchlovka. Mladý sa tiež poučil len sa tváril kyslo zo začiatku, potom si zvykol

autor
24. apr 2025
@leveta

Áno ja tiež som nechápala čo všetko sa dá odmerať na tele malého dieťaťa :D
Tak to zvládol, super 🙂

@leveta výsledky posielajú len na ambulanciu? Lebo bolo by zaujímavé si to preštudovať

leveta
24. apr 2025

Áno len doktorke.
Nám povedala, že pravdepodobne raz za rok sa budeme vidieť.
Ale teda my sme boli v októbri, a výsledky majú prísť na amb.genetiky a odtiaľ sa ozvu, keď budú výsledky odtiaľ. Zatiaľ nie sú..na endo sme boli medzitým 3x na kontrolu, a naposledy povedala, že najbližšie máme prísť až po genetike

autor
24. apr 2025
@leveta

Áno len doktorke.
Nám povedala, že pravdepodobne raz za rok sa budeme vidieť.
Ale teda my sme boli v októbri, a výsledky majú prísť na amb.genetiky a odtiaľ sa ozvu, keď budú výsledky odtiaľ. Zatiaľ nie sú..na endo sme boli medzitým 3x na kontrolu, a naposledy povedala, že najbližšie máme prísť až po genetike

@leveta nám povedala, že o rok, ale endokrinologiu máme v júni.

leveta
24. apr 2025

No som zvedavá. Ak náhodou budete mať skôr výsledky, písni sem prosím, či sa vyjadrila aj k týmto meraniami na endo.

autor
24. apr 2025
@leveta

No som zvedavá. Ak náhodou budete mať skôr výsledky, písni sem prosím, či sa vyjadrila aj k týmto meraniami na endo.

@leveta jasné napíšem, tiež som na to zvedavá
Môjho tam poslala, lebo podľa tých hodnôt to môže byť syndrom