Afty v ústach 2-ročného syna
Ahojte, syncek ma angínu, mal vysoké teploty už 3 dní (nad 39) a Dr povedala ze ma aj afty v ústach na ktoré máme dávať voľnopredajný sprej, ale neviem aký, keď v lekárni majú všetky pre deti od 3 rokov vyššie.
Odporučila dávať vitamín C a b, žiadne antibiotika ne predpísala.
@vasjar tantum verde Forte, mne ho kázala dávať dr keď mal syn afty v ústach a mal niečo cez 2r. len 1 strek 3xdenne. Inak nemáš podla veku moc na výber. Väčšina liekov, vitamínov a sirupov na kašeľ sú od 3r a aj napriek tomu ich podávajú v upravených dávkach a dokonca aj v nemocnici. Zažila som to so synom keď sme boli hospitalizovaní. Afty v ústach sú bolestivé, daj mu to nech sa mu to zahojí, chúďa.
@vasjar keďže vám nedala atb, zrejme na základe crp. No zvyčajne sa z vírusovej infekcie vykľuje bakteriálne, preto odporúčam po cca 3dnoch dat urobiť opakovane crp
@katarinka89 crp mal 19,ze od 20-40 sa stav sleduje a ak je nad 40 už sa podávajú antb. Lenže syncekovi stále neklesá teplota, zavedieme čapík, a o pár hodín ma zase teplotu nad 39. Co mam robiť, keď Dr ne predpísala žiadne iné lieky len vitamíny a ten sprej?
@vasjar pytaj si riadny odber krvi, vytery a atb...
ja nechapem uz tieto pokusy s tymi CRPckami... dakedy nad 8 a uz isli atb, teraz dobreze necakaju kym nie je taky zapal ze dovi... ja som sa tiez dotahovala s praktickym lekarom ako keby som mala 5rokov, a skoncila som so zapalenym uchom a vsetkym teraz, lebo podla neho atb netreba.. a takto odchadzam polohlucha na dovlenku. Bez atb, lebo tiez trva na tom, ze virusove...
@vasjar ako je malý na tom? No pokiaľ teplota pretrváva, nebude to len vírusové....znovu trvaj na urobeni crp. Za 1 deň ti z 0 vyskočí napr.na 80.....ty si dieťa poznáš a vieš vycítiť, čo už je cez....

@vasjar napr glimbax sprej sa dava