Aké lieky na teplotu a bolesť pre bábätká?
Pekny den. Coskoro ideme na prve ockovanie v 3 mes, ake lieky na teplotu/bolest (aj neskor ked pojdu zubky a pod) pouzivate a ste spokojne? Ponuka je siroka. Dakujem.
paralen (lepsie ako nic, ale zaberal malo), nurofen (asi najlepsi volno predajny liek) a potom ked uz nic ine nezabera, tak lekar napisa metamizol a ten zabral zvdy
nurofen/paralen sirupy. vzdy mame oba v zasobe aby sme pripadne mohli striedat. Na zubky dentinox gel, nurofen len v pripade ze mi syn od bolesti ozaj nevedel ani spat
pri paralene sme vzdy prepocitavali max. davku podla vahy, tak nam kazala lekarka, tie orientacne nam nikdy nezaberali.
Povolená je kombinácia paracetamol a po 4hod ibuprofen ak horúčka neklesne.
Nurofen, a hlavne čipky - rýchlejší účinok podľa mňa.
Paralen cipky, mam druhe dieta a dala som preventivne nejqkych osem hodin po ockovani(odporuca sa pockat aspon 6)
U nás iba paralen čipky, zaberú síce pomalšie ale najdlhšie ucinkuju, z nurofen cipkov ho preháňa a ani nezaberie na dlho max na 4h a zo sirupov mi grcia 🫣
Ako všetko, aj toto je indiviudálne. Staršej lepšie zaberá Paracetamol (paralen, panadol), mladšej ibuprofen (Nurofen, Ibalgin, Brufen). A keď bolo veľmi zle, tak som prestriedala ako píše @sfinks. Ale keď striedaš 2 lieky, dávaj pozor na účinnú látku. Aby si neskombinovala napr. Nurofen s Ibalginom.
Jedine nurofen nám drží asi 5 hodín zo 6, paralen asi len tri hodiny, panadol zabral asi na hodinu - kvôli nemu sme raz volali sanitku, lebo nezabral, obklady nepomáhali... Nič nie je horšie ako počítať minúty, kedy môžeme podať ďalší čípok. Prepukol u nás kovid cez vianočné sviatky, bábo nemalo ani rok.
@alienkami
@plamienka555
@nikdenikto
@pukina
@matullienka kocky a nurofen je to tento? https://www.benulekaren.sk/nurofen-pre-deti-cap...
autorka, u nas sirup lepsi. cipky nevies presne davkovat podla vahy.
Tiež som dávala sirupy. Čapíky sú dobré ak dieťa zvracia.

Nurofen, mojím babám ani jednej paracetamol nezaberal