Aké lieky pomáhajú deťom s migrénou?
Dobrý deň,syn 8r. už má viac ako rok diagn.migrénu,opakuje sa mu cca každý mesiac,sprevadzaná zvracaním...lieky mu neurológička nepredpísala žiadne, akurát nám horko-ťažko zaberie panadol čípky a studený obklad...trápime sa s tým,chodíme pravidelne na kontrólu,eeg a mmr mozgu našťastie v poriadku...aké lieky užívajú vaše detičky, ktoré trpia migrénami, čo im pomaha pri záchvatov bolesti 🙄...ďakujem za odpovede
@simsalabim peritol mu nepomohol vôbec,bral aj magnézium pravidelne ani to nepomohlo,očné pozadie bolo v poriadku...hm, on sám ešte nedokáže celkom určiť kedy prichádza migréna,i keď je to už lepšie ako na začiatku záchvatov...ďakujem prajem veľa zdravia dcérke...z migrenou žijem od 12r.😔
@simsalabim nám dala algifen kvapky, tie pomahali
Mavam migrenu s tocenim hlavy, obcas zvracanim. Zabera mi kinedryl s ibalginom.
Mna tu ukameňujú, ale flector zaberie určite.
Nie je to ideálne, ale lepšie ako nexhat trápiť dieťa
@katy084 možno nepomôžem, ale môj prípad - bolesti hlavy som mávala odmala (vtedy mi ešte ako tak zabrali bežné lieky od bolesti), časom sa do dostalo do stavu, keby som mávala bolesti hlavy 5 dní vkuse, aj každý týždeň, lieky nezaberali, nevoľno od žalúdka, citlivosť na všetko (svetlo, pachy), nevedela som si ani odsledovať, čo bol spúšťač, pred dvoma rokmi som začala mať oftalmické migrény (vypadla mi časť zorného pola), to som sa už bála aj robiť bežné veci ako šoférovanie atď, dosť intenzívne som to začala riešiť - a očná lekárka mi povedala, že nevidí tam spojitosť so zrakom, avšak okrajovo povedala, že mám trošku zúžené cievy v oku, a predpísala mi tebokan (ginkgo biloba, jednoducho povedané rozťahuje cievy), od vtedy nielen že nemám oftalmické migrény, ale o 95% ma menej bolieva hlava 🙂 “blbý tebokan”
ahojko moja ma migrenu od 4r. viac krat za mesiac brala depakine a paralen pri zachvate. teraz ma iny liek na dennej baze + quarelin na zachvat popr. rizotriptan treba si u dr presadit liecbu. a zistit co ju aktivuje. u nas to bola hit a pretazenie napr. z tsv. drzte sa
@katy084 moja dcera si dlhsiu dobu davala detsky nurofen rozpustacie tablety, prave preto, aby nevracala. Musela ich uzit myslim 3 naraz.
@pribinak napr mne Flector - teda ucinna latka Diclofenac - nezaberie vobec. Pomaha mi Panadol Ultra Rapid alebo Ibuprofen, ale teda obe pred vypuknutim bolesti. Pri tozbehnutom zachvate uz nie.
@simsalabim každý sme iný. Treba skús, uvidia či zaberie alebo nie
@katy084 tieto https://www.drmax.sk/nurofen-pre-deti-active Rozpustia sa v ustach, netreba ich zapijat.
@katy084 Neviem ci by to bol aj Vas pripad. Syn mava tiez cca od 9rokov obcasne migreny. Boli sme na kardio kedze aktivne sportuje. A kardiologicka sa nas aj pytala ci ho nebolieva hlava a tak. Tak sme vraveli za ano, ze sem tam ( cca 1x za 3 mes.). Tak hned nam odporucila nasadit normalne magnezium na mesiac. Ze niekedy deti, ked su vo vyvoji a zacnu napr. Viac rast a pod. Tak skratka maju akoby nedostatok magnezia, ze hlava tak moze reagovat na to. Tak sme nasadili. Ale migrens sa objavila znova. Nasmu sa objavovala peavidelne po turnaji. Tak som tesne pred turnajom dala magnezko, nepomohlo. Tak buduci turnaj som skusila nasadit este magnezku aj cecko, zinok a vit. D a veru, migrena nebola. Tak odvtedy vzdy dam pred turnajom ( velke psych. aj fyzicke vypatie tak preto hlavne pred turnajom) magnezko, vit.C, D a zinok a veru tato kombinacia pomohla. Zatial migrenu nemal. Tak pripadne skuste doplnit a navysit megnezium prip. dslsie vitaminy, mineraly.
Pri migréne je dôležitý dôsledný spánkový režim a vyhýbať sa stresu.
Skúste Rimbabu tinktúru alebo čaj, redukuje migrénové záchvaty a ich intenzitu.
Do šije a spánkov votrite po 3 kvapky kvalitného Levanduľového, Mätového oleja.
CBD olej môže pomôcť, je vhodnejší než tabletky proti bolesti.
Užívať ako radia Magnézium.
@silvike mozem sa spytat, ake magnezko a v akej forme? Ďakujem
@veverickav my sme davali magneB6, tabletky

@katy084 moja dcera uzivala Peritol, vyrazne jej zredukoval pocet zachvatov (mavala tak 3 do tyzdna). Po asi roku absolvovala operaciu oci a migrena na niekolko rokov zmizla. Zachvaty sa vratili v puberte, uz nie tak caste. Ona ma migrenu s aurou, takze je cas uzit lieky od bolesti. Jej dobre zabera Ibuprofen, ak ho uzije vcas.