icon

Aké lieky sú potrebné pre bábätko?

10. nov 2024

Ahojte o mesiac mám termin pôrodu, preto by som chcela nakupit dáke lieky pre babatko, aké bude treba? Ale sú naopak zbytocne?

evcagabi
10. nov 2024

Popredu ziadne

endzi83
10. nov 2024

žiadne

nikha2809
10. nov 2024

Lieh na pupok a max.by som kúpila jedny čipky pre istotu...

gulicka277
10. nov 2024

Tak najviac sa ti asi zíde morská voda, nasivin, je dobré mať doma aj panadol baby keby malo teplotu čipky alebo sirup poprípade oboje. Z vitamínov to je na tebe ja mám doma cčko a bcomplex. A odsavačku už máš? Ak nie aj tá je dobrá. Vigantol a Kanavit ti dá na predpis aj doktorka na poradni...

saxana000
10. nov 2024

Staci lieh na pupom cipky od teploty a libenar alebo sterimar na cistenie nosteka D-vitamin a ak bude treba este nieco dokupis po ceste z porodnice.

hederamonstera
10. nov 2024

Vsetko kupis ked to bude treba

ella1234
10. nov 2024

Take lekarnickove veci co sa zidu asi lieh, paralenove cipky, libenar na cistenie nosteka a k tomu rovno odsavacku.

haraburdova
10. nov 2024

ja som nemala nachystané nič dopredu, ale ak by som teraz chystala, tak lieh na pupok, rybacia masť na zadoček, teplomer, stérimar baby, déčkové kvapky a probiotiká.

evkamotka
10. nov 2024

Odsavacku soplov na vysavac

deti95060810
10. nov 2024

načo hneď myslíš takto negatívne - možno ich ani bábo nebude potrebovať... a keď áno, tak lekárni máš na každom kroku...

ibrunova
10. nov 2024

Nám kedysi dr hovorila, že antipyretiká sa do troch mesiacov nedávajú.

dixitka
10. nov 2024

Ja som mala paralen sirup, nurofen čípky, ocuflash, nasivin, libenar, lieh + sterilné gázové štvorce a gél pupík.
Neskôr som dokupovala ešte probiotiká Biogaia a Sab simplex proti kolike/nafukovaniu (to vopred netreba, možno bábo nebude mať také problémy). Vitamín D predpísala dr. (Vigantol), ale neskôr som menila na Devit, keďže z Vigantolu ho bolelo bruško.

patka06
10. nov 2024

Vopred žiadne lieky netreba, dokúpiš poľa potreby

anavixy
10. nov 2024

Odsavacku soplov na vysavas pre novorodenca urcite nie. Staci ti ustna a aj to len pri chorobe, co snad novorodenec nebude mat 🙂 z “liekov” ocuflash do oci v pripade vytoku, espumisan/sab simplex v pripade plynatosti, vit D bud na predpis Vigantol (jediny liek) alebo iny vyzivovy doplnok s Dckom, morska voda do nosteka ak by dieta malo zaschnuty hlien, probiotika Biogaia (ak bude boliet brusko) alebo Probiofix baby (probiotika u dojcenych deti netreba), Paralen capiky (davkovat podla vahy, u novorodencov to vychadza zvacsa na pol capika - delit pozdlzne a ak novorodenec potrebuje Paralen tak potrebuje aj lekara), digitalny teplomer s ohybnou spickou do konecnika (nie bezkontaktny). Lieh a gazove stvorceky/tampony, to ta uz poucia v porodnici. Vsetko mozes a nemusis mat doma dopredu… Kanavit sa dava len detom co ho nedostali v porodnici injekcne, to ta tiez v porodnici poucia.

evcagabi
10. nov 2024

@evkamotka pre novorodenca odsavacku na vysavac? Ved mu tym vytiahne pomaly aj 'mozog 😅

andrejkap123
11. nov 2024

Hovoria ze nic ALE odporucali nam cistit pupcek 1. Betadinom, a aj mne ranu, 2. Libenar na hygienu nosteka (nie je to liek ale fyziologicky roztok ale dobre cisti nostek) k tomu 3. Odsavacku hlienov lebo aj ked nebola chora sopliky sa vytvorili. Potom ked sme my doma ochoreli chcela som aby sme mali 4. Cipok na teplotu keby nahodou dostala a 5. Nasivin pre babatka keby nahodou nevedela dychat ako my… a to je vsetko 😊 este teda D-ecko.