Aké rastlinné mlieko je vhodné pre 5-ročné dieťa?
Malu boli bruško raz za cas a asi z mlieka.chcem skusit rastlinné.ake odporúčate?
@verkverk vyzivove hodnoty ma najlepsie sojove, podobne mlieku.
@simsalabim len sója je diskutabilná skrz alergénmi a hlavne ťažsie stravitelna
@danielahamar soju ani nejedla este.
@danielahamar aj mandle su alergen, aj obilniny… nepise, ake stare dieta ani nic ine.
@verkverk neverím, však má 5 rokov🤔 nič kde je sója nekupujte domov?
@danielahamar aj mandle su alergen, aj obilniny… nepise, ake stare dieta ani nic ine.
@simsalabim Pise 5 r
@dadis žiadna náhrada nie je dobrá, mne pri malom na gastro povedala, že ak nemá piť poriadne mlieko, žiadnu náhradu mu netreba. Od 3m má abkm, od 10m nepije žiadne mlieko
a musí pit mlieko ?
však mliečne skus nahradit bielym jogurtom napr hollandia ,nie smotanovymi, skyr, bryndza , acidko .. však má 5r
@dadis žiadna náhrada nie je dobrá, mne pri malom na gastro povedala, že ak nemá piť poriadne mlieko, žiadnu náhradu mu netreba. Od 3m má abkm, od 10m nepije žiadne mlieko
@danielahamar ale nejaka nahrada mlieka je fajn do varenia. Ja aj dcera mame laktozovu intoleranciu, dcera mala aj alergiu na bkm a nahrady mlieka sa sem tam zidu. A vyzivove hodnoty ma najlepsie sojove mlieko.
@danielahamar Ano, suhlasim a uz vobec nie je dobre experimentovat na vlastnu past s dietou dietata. Ak bolieva brusko - treba ist ma gastro - lebo to moze byt xy dovodov.. rozomlete vlocky/orechy vo vode nie su nutricne vobec nevyhnutne a su plne konzervantov.
@danielahamar ale nejaka nahrada mlieka je fajn do varenia. Ja aj dcera mame laktozovu intoleranciu, dcera mala aj alergiu na bkm a nahrady mlieka sa sem tam zidu. A vyzivove hodnoty ma najlepsie sojove mlieko.
@simsalabim ja osobne nemôžem ani sóju, treba len skúšať, ale to je môj názor. Tiež som skúšala
@simsalabim Ale ona nema potvrdene ani jedno ani druhe..
@simsalabim ja osobne nemôžem ani sóju, treba len skúšať, ale to je môj názor. Tiež som skúšala
@danielahamar ano, suhlasim, ze treba skusat. Ale v tomto pripade je asi vhodne zacat u lekara.
@dadis a preto treba ist k lekarovi. Pri dcere, kym som sla s podozrenim za dr, som mlieko na tyzden vysadila a nahradila sojovym. Vtedy bolo dostupne len v prasku a iba sojove. Priznaky zmizli a objavili sa okamzite po nasadeni mlieka. Mala vtedy cca 2.5 roka. Takze som sla k dr uz s konkretnym podozrenim.
@dadis ja aj malý máme krv negatívnu skrz mlieka, len eliminacne máme pozitívne. Takže osobne sa až tak na MUDr nespolieham už. Ale áno, všetci sme tam zacinali
@verkverk
A ja ti zrovna poradim riadny smotanovy Jogurt a normalnu slahackovu smotanu. od dectva Mama Problem s mliekomba jogurtmi, hlavne rano na lacno. Ale zvykla som si zakievat banan ci struhane jablko smotanou 3,5 % a jogurty smotanove. nic mi nebolo. Vsetci sa cudovali, ved smotana je tazka. No mne pomohlo Toto. A este aj acidko a kyske mlieka bolo OK. Dodnes nevypijem samotne mlieko varene.
@verkverk syn má ABKM, ako náhradu za kravské mlieko pije od cca 2 rokov ovsené mlieko. Chuťovo patrí medzi najlepšie a najviac sa podobá bežnému kravskému Alpro Its not milk. Vieš z neho spraviť aj puding, krupicu... Co sa týka iných druhov, chuťovo sa na mlieko moc nepodobaju, no ale skus a uvidíš čo jej zachutí.
@verkverk
A ja ti zrovna poradim riadny smotanovy Jogurt a normalnu slahackovu smotanu. od dectva Mama Problem s mliekomba jogurtmi, hlavne rano na lacno. Ale zvykla som si zakievat banan ci struhane jablko smotanou 3,5 % a jogurty smotanove. nic mi nebolo. Vsetci sa cudovali, ved smotana je tazka. No mne pomohlo Toto. A este aj acidko a kyske mlieka bolo OK. Dodnes nevypijem samotne mlieko varene.
@svetlonos Moja dcera ma intoleranciu laktozy a smotanu 33% tiez toleruje - lebo ta laktoza sa nachadza najma v srvatke a smotana jej ma menej ako mlieko. I ked mojej dcere uplne chyba laktaza (potvrdene histologicky z tenkeho creva), stravit laktozu pomahaju aj ine mechanizmy v creve. Preto je dobre "telo" ucit pracovat s laktozou a uplne ju zo stravy nevylucit, len prist na mnoztvo, ktore telo dokaze spracovat. Mojej dcere kupujem delacto iba mlieko a okrem cottage cheesu toleruje ine mliecne vyrobky uplne v pohode - sladku/kyslu smotanu, zmrzlinu, jogurty, tvaroh, syry, maslo.. vyrazne to ulahcuje zivot a stravovanie, ked si vytvoris mikrobiom, ktory dokaze laktozu v urcitom mnozstve spracovat...tak nam dal instrukcie nas gastroenterolog z DFN..
Vyzna sa niekto aj v zlozeni, ze ktore maju najmenej E-cok? Ja kupujem z DM, zdaju sa mi fajn.
Mandľové je dosť sladké, ja používam len ryžové /ale vo veľkom nás preháňa každa rastlinná náhrada/ a musíte piť ? Či len do varenia sa pýtate?
@danielahamar nie nie,len skusam trochu obmedzit mlieko,lebo posledne tyzdne si raz za cas stazuje na bolest bruska hore nad pupkom
@verkverk
@svetlonos ved prave,dcera je kazde rano jogurt uz tri roky a v poslednom case sa sťažuje na bolest bruska nad pupkom ale len tak ja chviku a potom zas lieta,tak skusam vysafid trochu mlieko,hlavne rano som zrusila jogurty.
@verkverk neverím, však má 5 rokov🤔 nič kde je sója nekupujte domov?
@danielahamar je uplne všetko ale vyslovene soju ako soju nie.
@dadis skoda ten clanok je plateny
@dadis skoda ten clanok je plateny
@dadis bezlaktozove som neskusala,zas niekto mi vravel ze lepsie vegan než bezlaktozove.
@verkverk určite skus bezlaktozove najprv, v náhradách rastlinných býva plno pridaných látok, paradoxne je to horsie prave. Ja mam intoleranciu na mlieko, mliečne výrobky mi nevadia, ale keď som skúšala náhrady zo začiatku, tak mi z nich bývalo oveľa horšie občas ako z toho mlieka. Doktorka mi odporučila len bezlakto ciste a je to v pohode, osvedčilo sa mi z lidla ich laktofree, ale môže sadnúť aj iné, lebo tiež nie sú všetky rovnaké. Na obmedzenie je to fajn, neublizi s niecim dalsim a uvidíš ako bude dcérka reagovať a tiež nie je vidieť rozdiel v chuti. Jedine by som dala pozor na dlho otvorené, to časom trochu zacnwle horknut asi po týždni, skysnutie mu trvá dlhšie keďže bezlakto sú trvanlive mlieka.

Mandľové je dosť sladké, ja používam len ryžové /ale vo veľkom nás preháňa každa rastlinná náhrada/ a musíte piť ? Či len do varenia sa pýtate?