Aké sú príznaky aktuálnej chrípky u detí?
Prosím vás, tie ktoré ste prekonali aktuálnu chrípku, ktorá je teraz v obehu, aké ste mali príznaky? Hlavne deti. A po akom čase sa nakazili ostatní členovia rodiny?
Dcerka 9 rocna vysoke teploty 6 dni, dnes prvy den bez teploty, kasel, sopel, na teste jej vyslo chripka typu B. Boli sme aj u lekarky na 4. den lebo sme sa zlakli vysokych teplot. V piatok sme volali ze sa to vobec nezlepsuje a stale ma vysoke teploty, 39,2 mala este na siesty den. Dostali sme odpoved ze je to ok, typ B je teraz agresivny a teploty mozu byt 7-8 dni. Pisem to aby ste sa nezlakli a boli pripraveni, my sme boli trochu v strese lebo tak chora nikdy nebola. Ja od vcera pokasliavam a mam sopel a mladsia sa dnes stazuje na bolest hlavy, tak uvidime 🙈.
U nás aktuálne prebieha :
najprv teplota u detí 3-4 dni ( najvyššia 39,5 bola u 3r. syna, starší mal iba do 38,5) bolesti tela, suchý kašeľ a teraz už je kašeľ hlienovitý, počuť, že sa uvoľňuje.
Ja mám dnes 5ty deň teploty ,ale už teraz ku večeru cítim zlepšenie. Bolesť na hrudníku, bolesť hrdla a bolesť chrbtice.
Ahoj,starší syn mal chrípku A,trápil sa 7 dní, všetky možné príznaky si preskakal. Mladší dostal chrípku B, teplotu 38,7 na jeden deň, od ďalšieho dňa bez teploty,len pokašliaval. Keďže mu ďalšie 3 dni už naozaj nič nebolo,4.deň išiel do školy. Ja som mal chrípku po nich, 4 dni som ležala v posteli,bolelo ma celé telo, nemohla som ani jest,hlava mi išla prasknúť. Po 8 dňoch som sa vrátila do normálu. Pre budúcu sezónu asi vyskúšam očkovanie,lebo ma to veľmi vyčerpalo.
Malý mal teploty päť dní, a suchý kašeľ ešte ráno pred prvou teplotou...my sme oteplotovali keď jemu skončilo ale nie tak vysoke teploty ako on, mne aj hlieny zatekaju a boli ma hlava, nekaslem
Skoro 7 r syn tyzden horucky do 39,7..sople len trochu a kaslat zacal asi na 4.den horuciek, nakoniec z toho bol obojstranny zapal pluc..test mu vysiel pozitivny na typ B
U nas to doniesol manzel, teploty okolo 38, teraz na 6. den sa zda, ze uz konecne ustupuju. Riadne ho bolelo telo, kasle a sopli. Syn zacal dnes, teploty tak 39.5 a hned aj kasel a sopel. Ja zatial odolavam.
Všetky tie dni boli teploty také vysoké?
U nas ano, teda po uziti liekov klesla (niekedy sme museli striedat nurofen s paralenom), ale ked lieky prestali posobit, tak znova teplota vstrelila nahor. A posledny siesty den mala 39,2 a po podani lieku uz uplne bez teploty, taky divny priebeh ma tato chripka.

Najprv teplota u väčšiny rodiny vysoká, sopli deti a niekto kaslal niekto nie. Do týždňa,ctyzdna a pol sa nakazili postupne vsetci