icon

Aké sú účinné lieky pri nachladnutí?

12. feb 2025

Prosim vas co pomaha detom pri nachladnuti? U nas davame klasika paxeladine/mucosolvan podla druhu kasla, sinupret kvapky, olynth sprej do nosa a zodac kvapky. Chcela by som uz vyskusat nieco ine, lebo uz je 3x po sebe chory a stale ta ista liecba... Dakujem pekne

aneetra
12. feb 2025

A doktorka co na to hovori? Neviem ci je vhodne menit si lieky ako sa ti zachce.

123miaa123
12. feb 2025

Ak táto liečba pomáha v akútnej fáze ochorenia tak načo to meniť? Ešte napr kaloba je fajn na dýchacie cesty. Skôr by som sa zamerala na posilnenie imunity (rakytník, hliva, probiotiká, pestrá strava)

autor
12. feb 2025

@aneetra ze detske choroby su bezne, stale len ta ista liecba, ja uz neviem... ved to su volno predajne lieky, myslela som ci nemate skusenost s nejakym lepsim sirupom na kasel alebo sprejom do nosa alebo kvapkam na dychacie cesty, pripadne nieco dobre na imunitu... nie ze chcem atb alebo tak 🙂

autor
12. feb 2025

@123miaa123 jasne pomoze, ale uz 3x po sebe je chory a ta ista liecba, tak ci nahodou nie je nieco lepsie... cize kaloba namiesto sinupretu? Na imunitu bral imunoglukan, rybi olej, bronchovaxom od dr, probiotika berie pravidelne

123miaa123
12. feb 2025

Sinupret a kaloba sa môžu aj súčasne keďže kaloba je výťažok z muškátu a sinupret z inych rastlin )

zuzubb007
12. feb 2025

Ja mám skúsenosť celoročne dávam deťom probiotiká a nebývajú choré ak tak dva dni soplik a dosť, naozaj to robí brutálne veľa tie probiotiká, aj sa vraví, že choroba vzniká v crevach

biglovemom
12. feb 2025

Vlhky vzduch a vela pit …nic ine .Telo si poradi.

adalee
12. feb 2025

My máme odporučené od našej pediatričky už overenú zas takúto liečbu: v prvom rade treba riešiť čistotu nosa - kanvička alebo Aliamare sprej , Nasivin do vyčisteného nosa, na suchý kašeľ Stoptussin, na zriedenie hlienov Solmucol, vitamín C, D. Nič viac netreba, pri horúčke Nurofen

autor
12. feb 2025

@123miaa123 dakujem

autor
12. feb 2025

@zuzubb007 probiotika berie pravidelne uz min pol roka

autor
12. feb 2025

@adalee dakujem

nevenka
12. feb 2025

Tak ja stale pouzivam, co nam funguje. Preco to menit? Ved to nie su antibiotika.
U nas Sinupret nezabera vobec nikomu, davam Solmucol, na suchy kasel Tussin, ked je taky zmiesany, tak Stoptussin, sebe davam lisajnikovy sirup.
V najhorsom Olynth do nosa, pomedzi to morsku vodu.
Vitaminy C , D, pri chorobe pridam B -koplex, starsim aj zinok.
A najnovsie vsetkym Lactoferrin.