Ako často kúpať dieťa s kiahňami v hypermangáne?
Dobrý deň s veľkou pravdepodobnosťou sme dostali kiahne, doktorka nám kázala kúpať sa v hypermangane.. moja otázka je koľko krát denne ju môžem kúpať? Zatiaľ ma len par pupakov (cca 5ks) uvidíme co zajtra bude. Môžem ju aj večer v tom okúpať? Potom nám kázala potierat betadine roztok. To až keď pupak praskne? Alebo hneď na začiatku. Ďakujem za odpoved.
Staršia mala pár pupakov (cca 20) tak mi v lekárni odporučila zarobiť hypermangan v menšej nádobe a vatovou tyčinkou potierať. Mladšia ich mala mega veľa tak som kúpala od 2-heho dňa 2-3x denne. Plus natierala tantum verde od štádia pľuzgierov.
Mne kázala betadine a to jej mam natierať keď si roskrabla pupak v hlave? Zatiaľ ma par pupakov max 10 natierat az krd jej sam praskne? Sprchovat môžem normálne? Nekúpala som ju ešte v tom hypermangane..
A to jej mam normálne napustit vodu a v tom má sedieť a a pripadne ju oplechovat s tou vodou? A ešte sa chcem opýtať na vlásky tie sa majú tiež tým oplachocat?
Dnes uz nie kazdy dr.odporuca kupanie v hypermangane. Ale ked velmi svrbia, tak to celkom ulavi. Aspon u nas to tak bolo.ale ziadne kupanie a sedenie. Postavit do vane a len oplachnut. Jemne osusit a hotovo.
Vseobecne pri kiahnach len rychla sprcha ma byt
Ja som natierala aj rozkriabany pupak rýchlejšie sa to zapojilo. Potierala som od samého začiatku. Nesprchovala som deti keď mali kiahne. Iba hypermangan, posadila som do vane, oplachla 5-6x (Max. 2min.) boli vo vode, vytiahla, jemne prikladala osusku (nesuchala).
Vlasy som vobec neumyvala
Áno viem čítam diskusie, volala som dnes dr. Ta povedala kúpeľ v hypermangane .. ono keď to je kúpeľ tak by mala sedieť nie?
@fifina75 ďakujem pekne 🙏 dcera si rozkrabla v hlave jeden a bohuzial aj na chrbte .. čiže ráno keď sa zobudí každý jeden môžem betadiom potrieť?
Dúfam ze som tomu pochopila ešte ma to caka u druhého 🤦♀️
Alebo ju najprv ráno okúpať a potom potrieť pupaky
Môže sedieť ale nie dlho, tak 2-3 min. A voda má byť slabunko ružová,stačí veľmi málo zrniecok hypermanganu
Áno každý jeden natrieť aj viac krát za deň
Ja som kúpala a tak za cca 3 hodiny potierala
@fifina75 ďakujem pekne. A ešte sa opýtam na tu hlavu.. keďže jeden si roskrabla ja som jej potreba betadinom .. ale hlavku neumyvat?
Čiže aj tam asi každý jeden popierať tým betadinom .. prepáčte veľa mam otázok alr som z toho jeleň s doktorkou som volala asi 2minuty
Ja som chytila kiahne od dcery po 30ke a na treti den som lezala v tej vani s hypermanganom snad 15x denne a trcal mi z vody len nos potrebovala som namocit hlavne hlavu lebo tam som ich mala asi najviac tych najvacsich.ale len hypermangan ziadny sampon ani mydlo. na vyrazky daj cokolvek co ich rychlo vysusi tantum verde betadyne cisty cajovnikovy olej... ked zacnu zasychat vtedy budu svrbiet mne pomohla praobycajna kalciova mast.a na odpadnute cerstve miesta biolampa.. ale to ja som mala fakt masivny vysev vsade v nose v usoch vnutri vo vieckach na dlaniach aj zo spodu na slapach to si nevies predstavit..
Úf tak to muselo byt strašne, ja som ich prekonala keď som bola malá.. dcera ma od orl predpísaný spirabel tabletky koli inej veci dnes doktorka povedala ze môže namiesto fenistilu to ak by ju to moc svrbelo ... a od teploty paralen
Ja osobne som len potierala, nemačala som vlasy v hypermangane

Mne odporučila kupat na 3den kym vysli všetky ked mala prve dni natierala.som tantum verde kazdy jeden pupacik na 2 3d uz masaker 😁mala vsade takze zacali sme.kupat a kupala.slm 2krat denne
Rano natrela tantum verde cca po 2 3hod kupel pozor ak dievča.na pišulu ja som pišulu oplachla.s.cistou vodou ale davala.som pozor nech netecie po nohach nech účinkuje kupel prvýkrát sme to nespravili a noc hrozna strasne ju stipala pišula.....ale krasne ten kupel hojil a ukludnoval pupence a potom zaas po 2 3hod tantum verde alebo betadine a potom kupel ;) nic ju nesvrbelo našťastie ale mala to hrooozny priebeh