icon

Ako často sa robí röntgen pri skolióze?

19. okt 2025

Počula som, že na každej kontrole. Syn 13r. bol.v marci v utorok má kontrolu. Medzitým bol na rtg zubov a kolena. V marci mal.dlhú projekciu.

vler
19. okt 2025

@anonym_autor ahoj, ja robim rtg v zahranici mimo EU a pracujem aj s pacientmi so skoliozou. Slovenske postupy so mozno trocha ale nemali by byt zasadne ine. Takze u nas maju pacienti tiez rtg pri kazdej kontrole. Kontroly nastavuje lekar hlavne podla stupna skoliozy a tiez v suvislosti ako rychlo pacient momentalne rastie. Kontroly su kazde 4, 6
(Najcastejsie) alebo 12 mesiacov; kazde 4 mesiace chodia iba pacienti ktori nosia korzet. Kazdy dalsi datum kontroly sa nastavuje podla momentalnych vysledkov a stavu.

autor
19. okt 2025

Korzet nenosí, len som počula, že sa robí rtg. Prvý krát mu robili viac snímkov...

vler
19. okt 2025
@anonym_autor

Korzet nenosí, len som počula, že sa robí rtg. Prvý krát mu robili viac snímkov...

@anonym_autor vzdy je to viac ako jeden snimok. Chrbtica je dlha a neda sa cela zobrazit na jedinom snimku

autor
19. okt 2025
@vler

@anonym_autor vzdy je to viac ako jeden snimok. Chrbtica je dlha a neda sa cela zobrazit na jedinom snimku

@vler ďakujem , ale u vás je to asi profesionalnejšie

ivana11155
19. okt 2025

@anonym_autor my sme chodili so synom do SNOP BA. Rtg sa urcite nerobilo pri kazdej kontrole t.j. kazdych 6mesiacov. Myslim ze raz za rok robili.

vler
19. okt 2025
@anonym_autor

@vler ďakujem , ale u vás je to asi profesionalnejšie

@anonym_autor to si uplne nemyslim ale je pravda ze rontgenuje sa bezne a casto a takisto su pacienti v ovela vacsej miere ako na Slovensku posielani na CT atd. Je to z casti preto lebo v pripade nezistenia existujuceho zdrav problemu moze pacient vysudit velmi vysoke odskodne.

autor
19. okt 2025
@vler

@anonym_autor to si uplne nemyslim ale je pravda ze rontgenuje sa bezne a casto a takisto su pacienti v ovela vacsej miere ako na Slovensku posielani na CT atd. Je to z casti preto lebo v pripade nezistenia existujuceho zdrav problemu moze pacient vysudit velmi vysoke odskodne.

@vler aha to by mohli zaviesť aj u nás

autor
19. okt 2025
@ivana11155

@anonym_autor my sme chodili so synom do SNOP BA. Rtg sa urcite nerobilo pri kazdej kontrole t.j. kazdych 6mesiacov. Myslim ze raz za rok robili.

@ivana11155 Ďakujem, tak uvidíme
My máme ortopeda v budove kde nie je rentgen musíme do nemocky a naspáť .

anonym_34fb00
19. okt 2025

My sme boli tiež cca pred rokom a pol,odvtedy nás neposlal,dcéra nosi korzet