Ako často sa robí röntgen pri skolióze?
Počula som, že na každej kontrole. Syn 13r. bol.v marci v utorok má kontrolu. Medzitým bol na rtg zubov a kolena. V marci mal.dlhú projekciu.
Korzet nenosí, len som počula, že sa robí rtg. Prvý krát mu robili viac snímkov...
Korzet nenosí, len som počula, že sa robí rtg. Prvý krát mu robili viac snímkov...
@anonym_autor vzdy je to viac ako jeden snimok. Chrbtica je dlha a neda sa cela zobrazit na jedinom snimku
@anonym_autor vzdy je to viac ako jeden snimok. Chrbtica je dlha a neda sa cela zobrazit na jedinom snimku
@vler ďakujem , ale u vás je to asi profesionalnejšie
@anonym_autor my sme chodili so synom do SNOP BA. Rtg sa urcite nerobilo pri kazdej kontrole t.j. kazdych 6mesiacov. Myslim ze raz za rok robili.
@vler ďakujem , ale u vás je to asi profesionalnejšie
@anonym_autor to si uplne nemyslim ale je pravda ze rontgenuje sa bezne a casto a takisto su pacienti v ovela vacsej miere ako na Slovensku posielani na CT atd. Je to z casti preto lebo v pripade nezistenia existujuceho zdrav problemu moze pacient vysudit velmi vysoke odskodne.
@anonym_autor to si uplne nemyslim ale je pravda ze rontgenuje sa bezne a casto a takisto su pacienti v ovela vacsej miere ako na Slovensku posielani na CT atd. Je to z casti preto lebo v pripade nezistenia existujuceho zdrav problemu moze pacient vysudit velmi vysoke odskodne.
@vler aha to by mohli zaviesť aj u nás
@anonym_autor my sme chodili so synom do SNOP BA. Rtg sa urcite nerobilo pri kazdej kontrole t.j. kazdych 6mesiacov. Myslim ze raz za rok robili.
@ivana11155 Ďakujem, tak uvidíme
My máme ortopeda v budove kde nie je rentgen musíme do nemocky a naspáť .
My sme boli tiež cca pred rokom a pol,odvtedy nás neposlal,dcéra nosi korzet

@anonym_autor ahoj, ja robim rtg v zahranici mimo EU a pracujem aj s pacientmi so skoliozou. Slovenske postupy so mozno trocha ale nemali by byt zasadne ine. Takze u nas maju pacienti tiez rtg pri kazdej kontrole. Kontroly nastavuje lekar hlavne podla stupna skoliozy a tiez v suvislosti ako rychlo pacient momentalne rastie. Kontroly su kazde 4, 6
(Najcastejsie) alebo 12 mesiacov; kazde 4 mesiace chodia iba pacienti ktori nosia korzet. Kazdy dalsi datum kontroly sa nastavuje podla momentalnych vysledkov a stavu.