icon

Ako deti nosia Epipen na základnej škole?

cipina
2. sep 2024

Baby ako maju vase deti epipen v skole? V skolke ho mali v nejakej osetrovni a bolo treba milion papierov k tomu, tu som zatial len uvadzala alergie, ktore ma, ale neviem ci mu zabalit epipen do tasky ci ako (je prvak).

dadulala
2. sep 2024

@cipina syn je síce stredoškolák,tak ho ma v taške,na prvom rodičovskom som o tom povedala triednej,vie to aj jeho najkamos keby niečo. Na ZŠ by som určite informovala učiteľku a druzinarku,možno ho dala im do úschovy. Záleží tiež,na čo je tak prudko alergický . Nám to bohužiaľ nezistili,preto ho ma stále pri sebe,mal ťažkú celotelovu reakciu na niečo,čo nevedeli zistiť.

cipina
autor
2. sep 2024

@dadulala ja som to uz dnes spominala ucitelke ze ma ten epipen aj to ze ma alergiu na orechy/arasidy, len sme sauz dalej potom nebavili o tom epipene. V skolke s tym bol hrozny problem 🙈

dadulala
2. sep 2024

@cipina je to dosť závažná vec,určite jej to presne ešte raz vysvetli,hlavne ak si deti začnú ochutnávať desiaty a pod. Aj tvoj malý určite vie,čo nesmie,len deti sú deti.Ono aj našej učiteľke vyleteli oči z jamôk,keď som jej to vysvetľovala.Nastastie to zatiaľ nepotreboval. V MŠ si viem predstaviť,tam bol problém keď som im povedala,nech mu nedávajú piť mlieko 🙈

palicka
2. sep 2024

@pri zápise ste vypisovali papiere aj ohľadne alergií. Mali by to mať teda poznačené. Ja by som si ešte žiadala o drodicov písomne, že v ohrození života žiadajú podať život zachraňujúci liek. Učitelia totiž nie sú oprávnení podávať lieky. Ideálny stav je Skola, ktorá ma zdravotnú sestru. Už ich je celkom dosť

patka06
2. sep 2024

@cipina Zistila by som si či majú na škole zdravotníka a riešila to s ním.
Ak nemajú, ostáva len vysvetliť učiteľke a vychovávateľke a spoliehať, že to zvládnu
Epipen stále v taške

raszuz
2. sep 2024

@cipina ja mám žiaka so silnou alergiou na arašidy. Mamina normálne doniesla epi, aj s návodom. Bol v triede tak, aby ho nedočiahli deti, ale všetci dospelí vedeli, kde je. Na konci roka som ho vrátila, a predpokladám, že ho prinesú aj teraz.

floren
2. sep 2024

@dadulala u nás tiež,5 papierov som brala,aby mu nedali jablkový džús. Plus ma sprej na astmu,čo sa v škôlke podávať môže a aj s tým je problem

cipina
autor
2. sep 2024

Super dakujem za odpovede. Papiere sme vypisovali, ale nevedela o tej alergii ucitelka. Skusim sa opytat na toho zdravotnika skolskeho.

januska12323
2. sep 2024

Určite ho nemôže mať len tak v taške. Popros pani učiteľku o stretnutie nech ti povie ako sa to u vás na škole rieši. U nás býva poučený triedny učiteľ, zdravotník a informovaný aj ostatný učitelia.

prihlasenemeno
3. sep 2024

@cipina epipen ma spolu s medrolom a spirabelom v pohovotstnej taštičky v triede. K tomu som napísala návod, ako ho použiť. Od Alergologicky som doniesla potvrdenie o potravinových alergiach pre vedúcu školskej jedálne. Je informovaná učiteľka, vychovávateľka aj vedúca školskej jedálne.

ppetrap
1. dec 2024

@cipina ahoj, môj syn bol alergický na arašidy od 2rokov, teraz mu vyšli aj orechy. Nedavas mu jest vôbec ani žiadne stopy alebo ako ? Lebo stopy orechov sú doslova všade, som z toho zúfalá. Stopy arašidov som si vedela ustriehnuť, ale tie orechy … bojím sa ho poslať samého aj k babke , aby k niečomu nedošlo strasnemu

cipina
autor
1. dec 2024

@ppetrap on ma arasidy aj orechy, predvecom sa vyhodil ked ho chytili rukou, ktorou chytali arasidy ale iba lokálne. Inac stopy neriesim vobec to by fakt nic nejedol.

ppetrap
4. dec 2024

@cipina takže ste nejak skúšali dávať potraviny so stopami a si si ho sledovala ? Lebo ako píšeš , to ani nemôžem nič kupit pomaly, lebo tie stopy sú všade, dokonca v chlebe , knedliku a dokonca v skoricovom cukre 🤦‍♀️