Ako deti nosia Epipen na základnej škole?
Baby ako maju vase deti epipen v skole? V skolke ho mali v nejakej osetrovni a bolo treba milion papierov k tomu, tu som zatial len uvadzala alergie, ktore ma, ale neviem ci mu zabalit epipen do tasky ci ako (je prvak).
@cipina je to dosť závažná vec,určite jej to presne ešte raz vysvetli,hlavne ak si deti začnú ochutnávať desiaty a pod. Aj tvoj malý určite vie,čo nesmie,len deti sú deti.Ono aj našej učiteľke vyleteli oči z jamôk,keď som jej to vysvetľovala.Nastastie to zatiaľ nepotreboval. V MŠ si viem predstaviť,tam bol problém keď som im povedala,nech mu nedávajú piť mlieko 🙈
@pri zápise ste vypisovali papiere aj ohľadne alergií. Mali by to mať teda poznačené. Ja by som si ešte žiadala o drodicov písomne, že v ohrození života žiadajú podať život zachraňujúci liek. Učitelia totiž nie sú oprávnení podávať lieky. Ideálny stav je Skola, ktorá ma zdravotnú sestru. Už ich je celkom dosť
Super dakujem za odpovede. Papiere sme vypisovali, ale nevedela o tej alergii ucitelka. Skusim sa opytat na toho zdravotnika skolskeho.
Určite ho nemôže mať len tak v taške. Popros pani učiteľku o stretnutie nech ti povie ako sa to u vás na škole rieši. U nás býva poučený triedny učiteľ, zdravotník a informovaný aj ostatný učitelia.
@cipina epipen ma spolu s medrolom a spirabelom v pohovotstnej taštičky v triede. K tomu som napísala návod, ako ho použiť. Od Alergologicky som doniesla potvrdenie o potravinových alergiach pre vedúcu školskej jedálne. Je informovaná učiteľka, vychovávateľka aj vedúca školskej jedálne.
@cipina ahoj, môj syn bol alergický na arašidy od 2rokov, teraz mu vyšli aj orechy. Nedavas mu jest vôbec ani žiadne stopy alebo ako ? Lebo stopy orechov sú doslova všade, som z toho zúfalá. Stopy arašidov som si vedela ustriehnuť, ale tie orechy … bojím sa ho poslať samého aj k babke , aby k niečomu nedošlo strasnemu

@cipina syn je síce stredoškolák,tak ho ma v taške,na prvom rodičovskom som o tom povedala triednej,vie to aj jeho najkamos keby niečo. Na ZŠ by som určite informovala učiteľku a druzinarku,možno ho dala im do úschovy. Záleží tiež,na čo je tak prudko alergický . Nám to bohužiaľ nezistili,preto ho ma stále pri sebe,mal ťažkú celotelovu reakciu na niečo,čo nevedeli zistiť.