Ako dlho nechať deti doma s kiahňami?
Dobry deň!
Moja dcérka má už 3 deň kiahne, je ich celkom dosť, cca 30-50 vyrážok. O 11 dní ju čaká aktivita v škole na ktorú sa veľmi tešila. Myslíte si, že by mohla o 11 dní ísť už medzi ostatné deti? Teploty nemá skoro vôbec, iba jeden až dva dni pred objavením sa prvých vyrážok. Koľko ste vy vaše detičky nechali doma s kiahňami?
Moje dieťa išlo po 13 dňoch. Červene fľaky postupne slabli , ale boli viditeľne teda ešte dlhu dobu
Ked uz nema vodnate plurgiere uz nie je infekcna. Chrasty mozu byt,tie nevadia
Drz ju doma v teple. Kup ju v hypermangane, vela lasky a stihne aj skolsku akciu.
Kazde dieta ine...nam od 3dna len pribudali (co nemusi byt vas prípad)
Dieta nie je infekčné ak ma zahojene chrasty 😇
Pozor moze vyzerať dieťa ok ale.imunutu ma.uplne nulovú takze moze schytat daco zle ale.aj nemusi ;) ale urcite po.konzultacii lekarkou by som dala.do.skoly
Moje deti dr vypisala po 10.dnoch.
Ale zo skoly ze maju byt 2 tyzdne teda 14.dni. Takze boli doma.
Uvidíš ako to bude postupovať,ťažko povedať. Teoreticky by mohla,pre okolie uz nebude infekčná,aj kiahne už môžu byť zapojené.
Ale keďže je to zásah do imunity,osobne by som zvážila,či sa budem ponáhľať s dieťaťom do kolektívu.
50 vyrazok je nic mojmu som pri 300 ke prestala pocitat bol komplet obsypany. Na chodidlach sa mu nehceli susit a prstoch noh tak bol doma az 3 tyzdne. Dokial sa mezasuai aj posledna kiahna ma byt dieta doma..
Moja vnučka bola doma 3 týždne a veru nemohla ísť ani do školy v prírode, takže individuálne.
Moja dcéra šla do škôlky po 9.dnoch. Od štvrtého dňa kiahne nepribudali, zasychali postupne. Ale bolo vidieť ešte chrastičky, keď šla so škôlky. Lekárka mi povedala, že už infekčná nie je. Chrasticky po väčších kiahniach mala dcéra skoro dva mesiace.
Ja som dceru nechala doma 3 tyzdne
To sa neda odhadnut po 3 dnoch, hlavne ak bude von velmi slnecno a budu mat napr telesnu von na slnku, tak by som ju este skoro do skoly nedala. Ak bude mat zahojene vyrazky a fliaciky len tak asi ano, ale to uvidis az po tych 10 dnoch, ako sa to vyvinie.

50 vyrážok je celkom málo. Uvidíš ako sa budú hojiť, myslím, že na 14.deň, už bude fit
Dcéra išla do škôlky na 11. deň, po kontrole u pediatričky - nemala už žiadne chrasty - len jemne červené bodky.