icon

Ako dlho nechať dieťa doma po brušnej viróze?

16. feb 2025

Koľko je ideálne necháte dieťa doma po brušnej viróze?
Napríklad ak vracalo v nedeľu, kedy môže potom ísť do školy?

patka06
16. feb 2025

Podľa mňa je to veľmi individuálne, niekoho viroza odpáli na týždeň, niekto je na druhý deň fit.
Podľa toho ako sa dieťa cíti, by som nechala doma. Ak zvracalo v nedeľu a potom už nie a je v poriadku, v stredu by mohlo do školy, s tým, že obedovať bude doma, ešte dietnejšiu stravu

zuzanaete
16. feb 2025

Za mna musi byt dieta 1 den bez vracania a bolesti a ak je pocas tohto dna plne zivota, tak dalsi den ide do skoly.

jaskolka
17. feb 2025

Jedn deň "po" musí úplne v pohode byť. Ja si pamätám,že aj mňa tak zvykli nechať doma ,tie virózy sú obvykle rýchle. Čiže v nedeľu je zle,v pondelok závisí od stavu,ak v pohode,tak v utorok do školy. Ak ešte nie celkom ok,tak až v stredu.

rebcav
17. feb 2025

No ono je to veľmi individuálne, u nás pred 3-omi mesiacmi vracala vo štvrtok v pondelok išla do školy. Teraz, zajtra budú 2 týždne čo vracala a aj tento týždeň bude doma, lebo bruško pobolieva. Týždeň pred vracaním ju dosť bolelo bruško, ale to mali chripkové prázdniny. Teraz je to taký "zvláštny" priebeh.

camillaa
17. feb 2025

Záleží, ako sa cíti. Do školy jedine vtedy keď už nevracia a bruško nebolí

glade22
17. feb 2025

Ja len chcem zdôrazniť, že dieťa s vracaním (rota, noro vírus) je infekčné ešte asi týždeň po ochorení, pričom infekciozita zo dňa na deň klesá, najvyššia je prvé 2 dni. Tak aj nad tým sa treba zamyslieť pri skorom návrate detí do kolektívu

autor
17. feb 2025

@glade22 áno veď práve preto sa na to pýtam, aby nedajbože nenakazil deti v triede. Tak asi ideálne bude, keď ho nechám doma celý týždeň.
Ďakujem.

zuzubb007
17. feb 2025

Celý tyzden? Načo? Však ak zvracal včera dnes mu nič už nebude, zajtra by som dala, virozi sú nonstop dáke, ak je to klasická viróza samozrejme, že zvracia po dňa a už nic

glade22
17. feb 2025

Možno nemusíš celý týždeň, ale daj tomu pár dní a hlavne aby dieťa dbalo na hygienu rúk