Ako dlho trvá horúčka pri chrípke u detí?
Zdravim.
Chcem sa len opýtať, ako dlho trvali horúčkové stavy vašim deťom pri súčasnej chrípke. Syn má teplotu už 5.ty deň. (Nie neustále, ale momentlane cca 2-3 krát za 24 hodinu musime podať lieky. Síce je pravda, že postupne sa intervaly medzi liekmi predĺžili, ale aj tka mi to robí trochu starosti, že vždy na večer mu stúpne teplota. U lekárky sme boli, CRP negatívne, takže určite je to vírus, vravela, ze momentlane je silná chrípka. Ak máte ešte nejaké typy ako s tými teplotami bojovať prosím dajte typ, alebo má len upokojte, že to zvládne len to chce trpezlivosť.... Ďakujem
7, tiež sa interval predlzoval. Na ten 7-my deň ale dr. Predpísala isoprinosine pre istotu .
6 dní, z toho pár krát aj 40tky..na siedmi deň už nič,iba kašeľ a nádcha zostali
ďakujem vám. Hlásim, že dnes konečne to vyzerá tak, že horúčky su za nami. 6 dní to trvalo... So soplami ešte bojujeme a kaslom tiež, ale som rada, že tie teploty sa už stiahli (aspoň teda dnes už takmer neboli) ... Prajem veľa síl všetkým, táto chrípka dala zabrať.

No niečo take sme mali, chlapec 6 dni ale štyridsiatky. Keď dostal paracetamol, kleslo na na dve tri hodiny na krasnych 38,5.CRPčko tiež 4,7, po tych 6 dňoch mal CRP 13, to bolo akurat pred vianocami. Dostal ATB kyselinu klavulonovu.
Podľa mojho neodborneho nazoru mal prave tie mykoplazmy, čo s tým teraz strašia jak s novym covidom. ATB mu pomohlo a už po druhej davke šli teploty dole, hoci kašlal jak tur.