Ako dlho trvá šarlachová vyrážka?
Prosím Vás ,ako dlho trvá šarlachova vyrážka? Koľko dní? Malý má pravdepodobne šarlach ale vysyp mal len deň nie je to potom niečo iné? Tie čo mali vaše detičky šarlach ako dlho trval vysyp u vašich? Vdaka
Môj mal výsyp maximálne 2 dni,aj to iba na dlaniach a chodidlách,antibiotiká mu zabrali veľmi rýchlo,bral ich 10 dní a po dobratí antibiotík sa mu ešte zošúpala koža zospodu chodidiel..
Po začatí užívania antibiotík synovi vysyp zmizol do 2 dní. Potom sa mu začala oľupovat koža. Hlavne dlane a chodidla sa ku ošúpali.
@tibor79 Áno mal šarlach,resp.šarlachovú angínu na 100%,hrozná bolesť hrdla,že už aj vodu odmietal piť,najprv biely jazyk,ten sa zmenil na malinový,CRP vysoké a lekár na pohotovosti povedal,že ten výsyp býva aj na dlaniach a chodidlách a presne tak bolo,plus to šúpanie kože z chodidiel..
Naša bola vysypaná vyše týždňa.
A jeden deň nie je málo? Včera od 10 rána mal a teraz už nemá. Nechapem
Tak a lekár čo povedal?
@tibor79 To Aslo mu nevysetrovali,resp.o tom neviem,my sme vtedy boli na pohotovosti,ale priniesla som tam moč a ten mal tiež totálne zlý,bielkoviny v moči a nejaké ďalšie veci..Mňa by tiež nenapadlo,že by to bol šarlach,lebo tam som vždy čítala o malinovom jazyku,keď sme išli k lekárovi ho syn mal biely..Ale potom asi o 2 dni sa mu prefarbil presne na ten malinový,takže to bol určite ten šarlach..
@tibor79 že angína má antibiotiká ale nie na báze penicilinu! Ide o to že sme v zahraničí a po 4 dňoch sa vysypal vyzerá to ako šarlach,ale vysyp mal len deň preto zisťujem koľko ste mali vysyp či to nie je niečo iné! Tu mu nerobili ani crp ani výter
Môj mal vysip necelé 2 dni. Ráno sa vysypal boli sme u Dr. Dala antibiotiká a na druhý deň poobede už nemal nic
Tiež zaujímavé,lebo na angínu sú antibiotiká prvej voľby penicilín. Potom až iné napr.cefslosporiny I.generacie,prípadne makrolidy. Ja sa angíny u syna bojím jak čert,kvôli tomu aslu. A ten vysyp mal fľaky alebo také pupienky drsné?
@tibor79 áno presne tie má cefsportiny rexocef neviem aká to je generacia
@tibor79 mal to na chrbte a v predu trošku za ušami a tvarivke skôr také fliaky mám foto
Tak hlavne,že dostal lieky. To je pri bakter.angine,aj sarlachu dôležité brať tých cca 10 dní.
@tibor79 dostal ale nie spravne
Hm. Môj mal teraz angínu a už nemá ani mandle a prvé brala ster a krv. A mal znova str.pyogenes. Na dovolenke je to ťažko,no. Zaberú hádam tie,čo mu dali. Neboj.
Boli sme teraz na krv a crp tu privet tak moc ok a crp 7, to by pri šarlachu bol vyšší že? Alebo zabrali antibiotiká?
Áno,bolo by vyššie. Ale zase CRP rýchlo klesá. Sedimentacia klesá pomaly.
Scerka ma uz vyse tyzdna a nemizne :/ lieky dobrate. Nepaci sa mi ze to ma aj horsie dokonca … asi musi znov abyt na liekoch
Ahojte,chcem sa spýtať ako odlíšiť šarlach od 7.choroby.Lekarka dcére najprv dala cedrox sirup, užila 1 dávku,potom sa dcére spravili pľuzgieriky medzi prstami na rukách, nohách aj chodidlách,okolo úst a 1 za uškom a v tom nám ho vysadila,myslela som či to nieje alerg. reakcia na sirup.No a následne nám ho vysadila, že jej nič netreba len tantum do hrdla,že to bude 7.chotoba,ale obrázky čo pozerám na šarlachovu angínu,tak také presne má hrdlo a 5 dní predtým staršia dcéra mala také hrdlo,tak je dala penicilín.

Vysyp cca dva max.3 dni. Horšie to bolo s angínou. Penicilín musel brať cca 3 mesiace a doktorka chcela až rok aby bral🙊