icon

Ako dlho trvá šarlachová vyrážka?

20. júl 2023

Prosím Vás ,ako dlho trvá šarlachova vyrážka? Koľko dní? Malý má pravdepodobne šarlach ale vysyp mal len deň nie je to potom niečo iné? Tie čo mali vaše detičky šarlach ako dlho trval vysyp u vašich? Vdaka

tibor79
20. júl 2023

Vysyp cca dva max.3 dni. Horšie to bolo s angínou. Penicilín musel brať cca 3 mesiace a doktorka chcela až rok aby bral🙊

lucylaw
20. júl 2023

Môj mal výsyp maximálne 2 dni,aj to iba na dlaniach a chodidlách,antibiotiká mu zabrali veľmi rýchlo,bral ich 10 dní a po dobratí antibiotík sa mu ešte zošúpala koža zospodu chodidiel..

tibor79
20. júl 2023

@lucylaw ale to mal šarlach? Tam je vyrážka na trupe. Dlane,chodidlá je choroba ruky,nohy,ústa,nie?

sussana29
20. júl 2023

Po začatí užívania antibiotík synovi vysyp zmizol do 2 dní. Potom sa mu začala oľupovat koža. Hlavne dlane a chodidla sa ku ošúpali.

lucylaw
20. júl 2023

@tibor79 Áno mal šarlach,resp.šarlachovú angínu na 100%,hrozná bolesť hrdla,že už aj vodu odmietal piť,najprv biely jazyk,ten sa zmenil na malinový,CRP vysoké a lekár na pohotovosti povedal,že ten výsyp býva aj na dlaniach a chodidlách a presne tak bolo,plus to šúpanie kože z chodidiel..

tibor79
20. júl 2023

@lucylaw zaujímavé. Lebo presne toto aj s angínou som mala pri ruky,nohy ústa. Aj šupanie kože aj mi odpadli nechty 😭. Tak ale lekár vie. A Aslo bolo v poriadku? Môjmu sa pri sarlachu nič nesupalo a vysyp len hruď a chrbát.

pininka1
20. júl 2023

Naša bola vysypaná vyše týždňa.

autor
20. júl 2023

A jeden deň nie je málo? Včera od 10 rána mal a teraz už nemá. Nechapem

tibor79
20. júl 2023

Tak a lekár čo povedal?

lucylaw
20. júl 2023

@tibor79 To Aslo mu nevysetrovali,resp.o tom neviem,my sme vtedy boli na pohotovosti,ale priniesla som tam moč a ten mal tiež totálne zlý,bielkoviny v moči a nejaké ďalšie veci..Mňa by tiež nenapadlo,že by to bol šarlach,lebo tam som vždy čítala o malinovom jazyku,keď sme išli k lekárovi ho syn mal biely..Ale potom asi o 2 dni sa mu prefarbil presne na ten malinový,takže to bol určite ten šarlach..

autor
20. júl 2023

@tibor79 že angína má antibiotiká ale nie na báze penicilinu! Ide o to že sme v zahraničí a po 4 dňoch sa vysypal vyzerá to ako šarlach,ale vysyp mal len deň preto zisťujem koľko ste mali vysyp či to nie je niečo iné! Tu mu nerobili ani crp ani výter

3petka
20. júl 2023

Môj mal vysip necelé 2 dni. Ráno sa vysypal boli sme u Dr. Dala antibiotiká a na druhý deň poobede už nemal nic

tibor79
20. júl 2023

Tiež zaujímavé,lebo na angínu sú antibiotiká prvej voľby penicilín. Potom až iné napr.cefslosporiny I.generacie,prípadne makrolidy. Ja sa angíny u syna bojím jak čert,kvôli tomu aslu. A ten vysyp mal fľaky alebo také pupienky drsné?

autor
20. júl 2023

@tibor79 áno presne tie má cefsportiny rexocef neviem aká to je generacia

autor
20. júl 2023

@tibor79 mal to na chrbte a v predu trošku za ušami a tvarivke skôr také fliaky mám foto

autor
20. júl 2023
tibor79
20. júl 2023

Tak hlavne,že dostal lieky. To je pri bakter.angine,aj sarlachu dôležité brať tých cca 10 dní.

autor
20. júl 2023

@tibor79 dostal ale nie spravne

tibor79
20. júl 2023

Hm. Môj mal teraz angínu a už nemá ani mandle a prvé brala ster a krv. A mal znova str.pyogenes. Na dovolenke je to ťažko,no. Zaberú hádam tie,čo mu dali. Neboj.

autor
20. júl 2023

Boli sme teraz na krv a crp tu privet tak moc ok a crp 7, to by pri šarlachu bol vyšší že? Alebo zabrali antibiotiká?

tibor79
20. júl 2023

Áno,bolo by vyššie. Ale zase CRP rýchlo klesá. Sedimentacia klesá pomaly.

melani19
8. feb 2025

Scerka ma uz vyse tyzdna a nemizne :/ lieky dobrate. Nepaci sa mi ze to ma aj horsie dokonca … asi musi znov abyt na liekoch

deba515
2. okt 2025

Ahojte,chcem sa spýtať ako odlíšiť šarlach od 7.choroby.Lekarka dcére najprv dala cedrox sirup, užila 1 dávku,potom sa dcére spravili pľuzgieriky medzi prstami na rukách, nohách aj chodidlách,okolo úst a 1 za uškom a v tom nám ho vysadila,myslela som či to nieje alerg. reakcia na sirup.No a následne nám ho vysadila, že jej nič netreba len tantum do hrdla,že to bude 7.chotoba,ale obrázky čo pozerám na šarlachovu angínu,tak také presne má hrdlo a 5 dní predtým staršia dcéra mala také hrdlo,tak je dala penicilín.