Ako dlho trvá zotavenie detí z kiahní?
Ahojte viem ze tu je veľmi veľa príspevkoch o kiahnach ale nikde som sa nedocitala to co by som chcela vedieť.Chcem sa len spýtať na názor.Syn ma 4den kiahne dokedy sa budí nove vyhadzovať neviem ako to funguje ze napr 5 dni a uz sa nové neobjavia alebo sa môžu nove objavovať aj 10 dni na konci mesiaca mame ist na dovolenku myslíte že to už bude reálne alebo radšej to zrušiť dokedy ste boli s detami doma izolované ze ste nešli ani von proste nikde.Viem ze v skole mali deti ktoré mali kiahne a jeden prisiel do skoly po 4dnoch a druhy po týždni zda sa mi to veľmi skoro zeby im to tak rýchlo preslo.Dakujem za odpovede pekný den
Tak to si zle čítala, lebo táto otázka tu už bola miliónkrát.
Kiahne sa 5-6 dní vyhadzujú a 5-6 dní sušia. Chrasty môžu byť aj dlhšie, cca 3 týždne. Kým sú chrasty , nemal by ísť na slnko, tak je to s tou dovolenkou dosť na hrane.
@pal1112 nové už by sa nemali, skôr sa začnú už robiť chrasty.. na slnko nesmie s kiahňami, lebo mu ostanú jazvy
Oprava, chrasty tak 2 týždne, nie 3
@pal1112 dovolenku urcite nerus ved to su este 2 tyzdne, ked bude mat este par chrast a bude maly OK tak k tomu prisposobite situaciu na par dni ale celu by som ju urcite nerusila.
Kazdy rodic uvazuje inak. Niekto da dieta do skolky hned po tyzdni, niekto s nim je dva tyzdne doma. My sme ten druhy pripad, dcerka dostala kiahne minuly rok na dovolenke v Chorvatsku, lahky priebeh, boli sme kvoli tomu len na izbe aby sme nenakazili druhych ludi, iny rodic zase dovoli dietatu s kiahnami kupanie v mori, je to strasne individualne. A zavisi aj aky ma syn priebeh ale ak lahky tak bude za 2 tyzdne v poriadku.
A kam na dovolenku? Problem je to, že tie flaky sa hoja dlho a môžu z nich vzniknúť pigmentove škvrny, keď sa vystavia slnecnemu žiareniu. Dcéra mala tazky priebeh, zostala flakata, natieram ju 50tkou, na noc silikónovými gelami a krémami na regenerácia pokožky a zvazujeme, že na augustovú dovolenku nepojdeme, lebo mi záleží na vzhlade dcery. Syn má len par flakov, ale jeho tiež každé rano natieram 50tkou a nevystavujem ho účelne slnku.

@pal1112 u nas kym.neboli vsetky chrasty co bolo asi dva az tri tyzdne ale tazsi priebeh bol. A s kiahnami sa nemoze myslim na slnko. Ved sa opytaj detskej lekarky na rovinu.