icon

Ako dlho trvajú silné horúčky u detí pri chrípke?

20. feb 2026

Ženy, ako dlho u vašich detí trvali horúčky? Ja som normálne na prášky. Dcéra od včera ma teploty, pod 38 jej neklesaju a ani lieky moc nezaberajú. Dr nám predpísala len sirupy na kašeľ ale k teplote sa nevyjadrila nijak extra.

autor
20. feb 2026

@anonym_autor ide noc a ja som normálne na nervy. Dnes ráno o 5tej mala dcéra 39,9. Dcéra nikdy nemala také vysoké horúčky preto tak stresujem😪

anonym_33f49f
20. feb 2026

Teplotu kľudne môže mať 4-5 dní. 38 je pri chorobe v poriadku, telo sa prirodzene bráni
Dnes si s ňou bola u doktorke zbytočne, viac by jej pomohlo doma oddychovať

maryetta
20. feb 2026

8-rocna mala 3dni 40-tky.
2-rocna mala 5dni 39,2-39,5.

autor
20. feb 2026
@anonym_33f49f

Teplotu kľudne môže mať 4-5 dní. 38 je pri chorobe v poriadku, telo sa prirodzene bráni
Dnes si s ňou bola u doktorke zbytočne, viac by jej pomohlo doma oddychovať

@anonym_33f49f my komunikujeme emailom s Dr v takýchto prípadoch.

autor
20. feb 2026
@maryetta

8-rocna mala 3dni 40-tky.
2-rocna mala 5dni 39,2-39,5.

@maryetta ako ste zvládli tu horúčku? Teraz jej vyskočila na 39,5 a ešte není ani noc😪 chladí ju vlastne telom lebo zábaly nechce, celú ju trasie zo zabalov

maryetta
20. feb 2026
@anonym_autor

@maryetta ako ste zvládli tu horúčku? Teraz jej vyskočila na 39,5 a ešte není ani noc😪 chladí ju vlastne telom lebo zábaly nechce, celú ju trasie zo zabalov

@anonym_autor sama som nechapala. Ale cez same vianoce. Po sviatkoch sme uz isli na pohotovost s tou malou. Inac len lieky na striedacku a tiez som ju na seba davala.

iivancova
20. feb 2026

Tri dni trvali, kým pôsobili lieky bolo dobre, potom zas teplota vybehla. Kombinuješ paralen nurofen? Nezabudaj na linku, kde sa môžeš poradiť v prípade, že si si nie istá urgentnom alebo svojimi postupmi. 116117

autor
20. feb 2026
@iivancova

Tri dni trvali, kým pôsobili lieky bolo dobre, potom zas teplota vybehla. Kombinuješ paralen nurofen? Nezabudaj na linku, kde sa môžeš poradiť v prípade, že si si nie istá urgentnom alebo svojimi postupmi. 116117

@iivancova ďakujem veľmi pekne za radu 🙏 áno kombinujem nurofen a paralen. Ale je to boj 😪 A ešte väčšie obavy mam aby mladšia dcéra, ktorá je zatiaľ ok nedostala teploty ako staršia 😪 lebo ta choroby zvláda horšie

kleopatra114
20. feb 2026

Pri chrípke aj 6-7 dni. Ja som na 7 deň išla skontrolovať crp, či sa nepridruzila baktéria. Dostala antivirotikum a na ďalší deň už horúčka nebola.

monismie
24. feb 2026

dcere pomaha najlepsie Brufen na teplotu, tak ten som jej davala, tiez nas to neobislo 🙈 ale teda co sa kasla tyka, stale ju to akosi drzi...