Ako dlho zostávajú deti doma po operácii mandlí?
Ahojte chcem sa spýtať koľko väčšinou bývajú deti doma po operácia nosných mandlí alebo môžu isť hned do školky ďakujem
@slavuska131 kvoli imunite sa odporúča 7 az 14dni 😇hlavne v kludovom režime týždeň
Ja som sa vyhybala detom(nam nakoniec druhy termín vysiel cez.leto) aby náhodou neochorela dcera 😇14dni bola mimo kolektívu
Kontrola na ORL po 7 dňoch, ak je všetko ok, môže do škôlky
po nosných týždeň doma bez behania, skákania, kľudový režim, pozor aj na stravu po týždni kontrola a potom už mohla ísť do škôlky...
@slavuska131 dcéra bola hospitalizova koli problémom,ktoré nastali takze mesiac. V ideálnom prípade by bola doma dva týždne.
@slavuska131 nam po vybere nosnych mandli (5 rokov), odporucili 10 dni v ochrannom rezime a naslednu kontrolu. pocas tych 10 dni atb, bez kolektivu, makka strava - cestoviny, polievky, kase, ovocie postruhane bez supky, alebo pyre, neskakat, nebehat, kludovy rezim, zakazany teply kupel, aj umyvanie vlasov, iba sprcha. tepla voda, sauna, moze vyvolat krvacanie kym sa to zahoji.
nepodcenovala by som to, u vacsiny deti je vsetko v poriadku, ale minuly rok zomrelo dievcatko po vybere mandli, zacalo velmi krvacat.
@slavuska131 nam po vybere nosnych mandli (5 rokov), odporucili 10 dni v ochrannom rezime a naslednu kontrolu. pocas tych 10 dni atb, bez kolektivu, makka strava - cestoviny, polievky, kase, ovocie postruhane bez supky, alebo pyre, neskakat, nebehat, kludovy rezim, zakazany teply kupel, aj umyvanie vlasov, iba sprcha. tepla voda, sauna, moze vyvolat krvacanie kym sa to zahoji.
nepodcenovala by som to, u vacsiny deti je vsetko v poriadku, ale minuly rok zomrelo dievcatko po vybere mandli, zacalo velmi krvacat.
@heln to som nezachytila nebolo to po krčných mandliach?

@slavuska131 týždeň bol doma. Veď sa tá rana musí vyhojit