icon

Ako doma zistiť sluch novorodenca?

8. jan 2025

Ahojte, malej sa nepodarilo na novorodeneckom oddelení vyšetriť sluch až 2x. Povedali , že máme prísť o 2 týždne. Začínam stresovať že je nepočujúca . Ma týžden, ako môžem doma “ zistit” či počuje ?

lucia13022023
8. jan 2025

Myslím, že sa to nedá. Apson u nás sa nedalo. Mohli vŕtať, hrnce padať, on spal ani ho nemyklo. A sluch ma v poriadku.

nifnea
8. jan 2025

Takemuto malickemu sa asi neda. My sme ked bola vacsia,mali ju polozit na postel, a skovat sa na zem a tlieskat rukou, ci otoci hlavickou spravne..ale to uz bola take batola..

sandrasstini
8. jan 2025

Znamemu maleho tiez nevedeli dokonca dlhsiu dobu ked uz bol vacsie babo uz ich strasili a maly pocuje. Drzim palcr

zuzanaa239
8. jan 2025

Ani mojej dcére nevedeli, až na 2 krát boli sme v dfn v ke, na novorodeneckom povedali, ze to je bežne môže mať ešte plodovú vodu, pýtajte vymenny listok na orl.

kristina2412
8. jan 2025

V pôrodnici sa nedalo ani dcére. Navyše,raz im prístroj fungoval potom zase nie. Išli sme o týžden k ORL do polikliniky, sluch vyšetril za pol minúty a bol pokoj. Vôbec sa nestresuj, bude to ok.

mikadooo
8. jan 2025

Počkaj tie dva týždne. Naozaj môže mať ešte zaľahnuté v uškách a nepočuť dobre. Keby si aj zistila, že teraz dobre nepočuje, akurát sa vystresuješ a úplne zbytočne, lebo to nič neznamená 🤷. Moja tiež spala ako zarezaná a to nám zatepľovali bytovku, každú chvíľku bez varovania začali vŕtať do panelov a neviem čo. Ja som bola na prášky, ona proste keď to na ňu prišlo, zatvorila oči a spala. Sluch má úplne v poriadku.

kacena4
8. jan 2025

nestresuje je to normalne ze dietatu nenameraju sluch, to ze jej ho nevedia zmerat neznamena ze ne nepocujuca, to by nieco namerali... casto nejde zmerat ak ma dieta v usku plodovu vodu oni to nechaju "vysusit" a neskor spravia meranie znova. ja som tak chodila s drobcom rok na vysetrenia pre podozrenie, nakoniec vsetko ok, vzdy mala zhoresne vysledky po nadche toto je podobne

adka3321
8. jan 2025

Ani mojej malej nevedeli v porodnici namerat uska, ani jedno. Ja som bola doma cely mesiac v strese a furt som plakala. Po mesiaci sme sli na kontrolu a bolo vsetko v poriadku. Oni mozu mat este v uskach plodovu vodu a nenameraju v porodnici. Drzim palce, aby bolo vsetko v poriadku.

rebi789
8. jan 2025

Nestresuj, je to bežné. Môže tam ešte mať zostatok plodovej vody a mazu

anavixy
8. jan 2025

Nie, vobec, ale vobec to neznamena, ze nepocuje. Stava sa to bezne, vacsinou (co som ja zazila, tak vzdy) tomu staci cas.

uusskkoo
9. jan 2025

Ked bude spinkat skuste naozaj silno tlesknut v blizkosti, ak nebude reagovat chodte na ORL

uusskkoo
9. jan 2025

Nam nenamerali ani v porodnici, ani potom na ORL, tak sme isli na ASSR, urobili vysetrenie v spanku a zistili, ze ma poruchu sluchu, takze sice netreba stresovat, ale treba ratat aj s touto moznostou, aby ste pre istotu boli pripraveni aj na takuto moznost..

kika6182
30. okt 2025
@uusskkoo

Ked bude spinkat skuste naozaj silno tlesknut v blizkosti, ak nebude reagovat chodte na ORL

@uusskkoo a vám reagovalo dieťatko aj napriek tomu že máte poruchu sluchu? My sme už boli aj na Bera vyšetrení na kramaroch,predtým ho robili v nemocnici Bory kde bolo nevybavne tak nás poslali na Kramáre taktiež nevybavne v decembri máme ísť znova a termín na assr sme dostali až na apríl 2026 čo je straaaasne daleko, malá mi však počas bdenia sa nemykne ale keď ma spánok taký nie úplne hlboký, keď sa jej napr.sniva a oslovím ju alebo buchnem tak sa mykne,alebo pomrvi, tiež nie vždy, ale viac áno ako nie..tak tomu nerozumiem, ked som to povedala dr.povedala že môže reagovať na vibracie, neviem na aké,keď tleskneme vo vzduchu ďalej od hlavy nie v blízkosti tak som zmätená..a čakať do apríla na termín keď bude mať mala takmer rok..och, neviete či sú nejaké iné možnosti kde robia assr, aj súkromné čokoľvek kde môžem dostať termín skôr