Ako dostať tekutiny do dieťaťa počas horúčky?
Dobrý večer, poraďte prosím nejaký trik ako dostať do dieťaťa tekutiny počas horúčky. Dost rada by som sa vyhla infúziám. Dnes sme vyskúšali cely repertoár nápojov, flasky, poháre, striekačky a pri všetkom až hysak. Ani na lyzicke nechcela. S jedlom tiež vymyslala, ale nakoniec chlebík a ovocie zjedla. Ani večerné mliecko nechcela.
Ako do nej dostanem tekutinu? Čím alebo akú? Ďakujem 🙏🏻
Skus dat mlieko v polospanku… vhodny by bol aj rehydratacny roztok, sice to bude asi este vacsi boj. Zatial len sleduj znamky dehydratacie, mozno zajtra bude lepsie, drzim palce 🍀
@petka5656 ak sa jej žiada ovocie, ponúkni jej také šťavnaté, vodové melóny začínajú byť v ponuke. Aj sestrine deti to tak mali, počas choroby zjedli len ovocie.
Ak má rada pomaranče, skús nejaký sladký pomaranč odšťavniť (hoc len popučiť pomocou ruky v pohári) a zmiešať s vodou primeranej teploty, tiež to u nás fungovalo
Vodovy nanuk alebo zamrazit pomarancovy dzus/rozmixovane jahody s vodou a dat na palicke cmulat.
Tiež by som v tomto prípade dala sladený nápoj. Aj keď teda som proti tomu v tomto veku. Ale radšej, ako infúzie.
Vývar je u nás vždy istota. Máme misky so slamkou, tak ho pijú. Ak nie, tak riedim jablkový džús s vodou.
@petka5656 cerveny melon alebo vyvar mozes tiez skusit. U nas toto funguje vzdy aj ked nie je chut jest/pit.
U nás keď je najhoršie zaberie detská výživa.

U nas pri najhorsom funguje osladit vodu/caj medom. Vtedy vypiju vela. Odporucam lipovy caj pri horucke. Ale zase netreba sa stresovat, pokial nema vyslovene znaky dehydratacie.