icon

Ako efektívne chrániť deti pred kliešťami?

27. máj 2025

Ahojte 😊
Ako chránite deti pred kliešťami? Nejak sa u nás často objavujú za posledné dni (sme veľa vonku). Malého som nestihla dať očkovať, neviem, či sa mi oplatí teraz, keďže všetky 3 nestihne, kým je sezóna.
A na trhu je toľko sprejov, že človek nevie, čo z toho sa naozaj oplatí.
Samozrejme, vždy kontrolujem telo a veci idú hneď do práčky.

maminkadeticiek
27. máj 2025

.

sisska96
27. máj 2025

Nijako veľmi. Repelent ak nezabudneme a hotovo

zuzkaa1991
27. máj 2025

My používame niekolko rokov uz predator sprej je proti komárom a kliešťom ( vzdy striekam dcérku 7r od pasa dole ked ide von) píše ze vydrží cca 8hod
Odkedy používame klop klop nemala kliešte a to u svokrovcov su veľa

Za mna naj sprej ktory u nas nemoze chýbať od jari do jesene ;)

evaachesa
27. máj 2025
@zuzkaa1991

My používame niekolko rokov uz predator sprej je proti komárom a kliešťom ( vzdy striekam dcérku 7r od pasa dole ked ide von) píše ze vydrží cca 8hod

@zuzkaa1991 prosím ťa, ktorý je to konkrétne predator? Zatiaľ som mala spreje, ktoré účinkovali max 4hod. Ďakujem. 🙂

zuzkaa1991
27. máj 2025
@evaachesa

@zuzkaa1991 prosím ťa, ktorý je to konkrétne predator? Zatiaľ som mala spreje, ktoré účinkovali max 4hod. Ďakujem. 🙂

@evaachesa pardon 4 az 6hod ;) pise na stranke a tento sme kupili menej "smrdi" ako ostatné 😇
Tak aj tak dcérka nie je vonku vkuse takze skratka vzdy ked ide na dvor nastriekam 😇

euka210
27. máj 2025

tusim difusil pouzivam

balerina2025
27. máj 2025
@zuzkaa1991

@evaachesa pardon 4 az 6hod ;) pise na stranke a tento sme kupili menej "smrdi" ako ostatné 😇
Tak aj tak dcérka nie je vonku vkuse takze skratka vzdy ked ide na dvor nastriekam 😇

@zuzkaa1991 aj my tento, podla mna topka, len smrdi

isis234
27. máj 2025

užívať z lekárne pangamin- 1 tbl/D, . Na kliešte, komáre, muchy.... ..
1 vrecúško rozmarínu ( v obchode ako prísada do jedla), 1 liter vody, 1 PL bieleho vínneho octu ( môže byť i jablčný ocot). Dáme variť liter vody, po zovretí odstavíme a dáme do nej luhovať rozmarín až do vychladnutia, odvar scedíme a pridáme 1PL octu. odvar prelejeme do spray fľaštičiek a uchováme v chladničke. Pred výletom do prírody si nasprejujeme časti tela, .. (funguje to na všetku háveď)

bianka33
27. máj 2025
@isis234

užívať z lekárne pangamin- 1 tbl/D, . Na kliešte, komáre, muchy.... ..
1 vrecúško rozmarínu ( v obchode ako prísada do jedla), 1 liter vody, 1 PL bieleho vínneho octu ( môže byť i jablčný ocot). Dáme variť liter vody, po zovretí odstavíme a dáme do nej luhovať rozmarín až do vychladnutia, odvar scedíme a pridáme 1PL octu. odvar prelejeme do spray fľaštičiek a uchováme v chladničke. Pred výletom do prírody si nasprejujeme časti tela, .. (funguje to na všetku háveď)

@isis234 ahoj, prosím ťa a koľko dní, resp. týždňov to takto uchovavate v chladničke ?

minesasubu
27. máj 2025

očkovanie sa robí pred sezonom, ja mám naramok , sprej a syn je očkovaní už od minulého roka

jazula
27. máj 2025

Síce na túto jarnú sezónu to už nestihneš, ale kliešte sú aktívne celoročne s dvoma “sezónami” cca máj a tuším október. A moja dcérka mala minulý rok kliešte hlavne koncom leta 🤷‍♀️.

zuzkaa1991
27. máj 2025
@balerina2025

@zuzkaa1991 aj my tento, podla mna topka, len smrdi

@balerina2025 menej ako ine druhy z tych 😇
Ale je pravda striekame to len vonku ten sprej😁ďaleko od terasy

balerina2025
27. máj 2025
@zuzkaa1991

@balerina2025 menej ako ine druhy z tych 😇
Ale je pravda striekame to len vonku ten sprej😁ďaleko od terasy

@zuzkaa1991 pre deti mam ten ruzovy predator

zuzkaa1991
27. máj 2025
@balerina2025

@zuzkaa1991 pre deti mam ten ruzovy predator

@balerina2025 smrdi a viac citit podla mna 😇 ten ruzovy

balerina2025
27. máj 2025
@zuzkaa1991

@balerina2025 smrdi a viac citit podla mna 😇 ten ruzovy

@zuzkaa1991 ja uz si to nepamatam.

maranco
27. máj 2025

Náramky sú k ničomu
Test repelentních náramků ukázal, že žádnou ochranu neposkytují
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-test-repel...

evaachesa
27. máj 2025
@zuzkaa1991

@zuzkaa1991 nebude to tento? Pri tomto píšu 6-10hod a dokonca účinnosť vo všetkých zemepisných pásmach, od 2 rokov. Tak tento hneď aj kupujem. Vďaka za tip na predátor značku. ☺️👍

zuzkaa1991
27. máj 2025
@evaachesa

@zuzkaa1991 nebude to tento? Pri tomto píšu 6-10hod a dokonca účinnosť vo všetkých zemepisných pásmach, od 2 rokov. Tak tento hneď aj kupujem. Vďaka za tip na predátor značku. ☺️👍

@evaachesa moze vyskúšali sme rozne "farby" 😇

evickuska
28. máj 2025
@zuzkaa1991

@zuzkaa1991 vies dat foto prosim?

zuzkaa1991
28. máj 2025
@evickuska

@zuzkaa1991 vies dat foto prosim?

@evickuska dala som vyššie