Ako efektívne riešiť akné u detí?
Baby prosím poraďte ja som už zúfalá . Syn 8rocny ma neskutočne akné na čele ale že celé čelo vyhadzane. Bojujeme stým už skoro pol roka. Samozrejme sme boli u koznej detskej a nič kremiky nezaberajú. Kožná nám najprv povedala že to má bradavice a začala mu to vypaľovat ale keďže sa mu to dvoch mesiacoch vypalovanie zhoršilo dala mu masť ktorá nezaberá. Má to ozaj škaredé ja som už zúfalá že mu stým neviem pomôcť
Aj u endokrinologa ste boli?
A boli ste aj u kozmetičky? Na klasické čistenie. Keď som ešte chodila na strednú, mali sme tam veľa chlapcov hokejistov - im sa robilo kvôli prilbe, najmladší boli ešte na základke. Je fajn, že to riešiš aj s Dr. A ako doplnok by som skúsila to ošetrenie.
Kozmeticka, v našom prípade pomohla viac ako akékoľvek lieky
Inej lekarke chodte
treba každý večer aj ráno vyčistiť pletovou vodou a natrieť krémom. U mojich detí používam kombináciu micelárna voda A-Derma Biology a Imazol Plus. Krém Imazol plus sa kupuje v lekárni, je pomerne lacný a dobre zaberá proti akné.
Urcite skusit inu koznu. Sama mam skusenost, ked mi na perioralnu dermatitidu (nepekny a bolavy vysyp, ktory sa tazko lieci a nevie sa, preco vznikne) kazala jedna doktorka (ktora nepripustala tuto diagnozu) prikladat vaticky namocene v ciernom caji (vazne!) a podobne debiliny, kedze samozrejme nepreslo a rozsirovalo sa, zmenila som dr, ktora sa na mna len pozrela a zahlasila, ze jasna perioralna dermatitida a dala mi na to lokalny eryfluid - o 2 mesiace bolo po nej. Tym chcem len povedat, ze ked jeden nevie, idem dalej, lebo aj lekari su len ludia, aj oni rozne pristupovali k studiu a samostudiu, maju rozne ne/vedomosti a prax a tiez ochotu nieco riesit, menit, pomoct.

Skuste navstivit inu dermatologicku…lebo uf, pomylit si bradavice s akne? No k tej koznej by som sa vyhybala oblukom