Ako efektívne riešiť problémy s nádchou u detí?
Prosím vás nie je niečo účinnejšie? Lekárka len že morskú vodu a odsavat a nasivin. Malý má rok nelepší sa to ale horší, trvá to tri dni. Horúčku nemá, kašle iba zo soplov. Chudák nevie ani spať, ja ho odsajem a v momente má sople.
@nika11103 ďakujem, tiež som si povedala že počkám ešte do piatka max pondelka. Ale neviem či toto ešte záchrani morská voda a nasivin
Úplne tá chápem . My už to nejak “tušíme” - ja inak keď počujem o tej morskej vode , pre mňa je to prirovnateľne skoro až placebu - ako prevencia super , čistenie atd , ale ak už je nejaká choroba , tá veru už nepomôže
Sople sa môžu ťahať aj 2 týždne 🙈 inhalovat si s malým neskúšala? Ja ešte pri chorobe zvysujem dávku vitamínu C
@petronellla87 skúšala nevydrží ani sekundu
Tri dni je este nic, moj maly tak do 4r mal sopel vzdy minimalne dva tyzdne a to tak, ze na 10.-11. den to este skoro vobec nebolo lepsie. Po 7 dnoch sa uz ani ten Nasivin nesmie. U malych deti je to bohuzial bezne a ziadny zazracny liek nie je :( Ale maly to vzdy znasal psychicky ovela lepsie ako ja 🙂
Tri dni je strasne malinko a co myslis tym “ci toto este zachrani morska voda a nasivin”, co ine by to malo zachranit? Lokalne atb do nosa naozaj nepotrebujete, na celkove atb je este prilis skoro a len soplik skor nebude dovod na ich podanie, ale uvidis napr v piatok, ci je treba ist opat k dr. Liecba je zatial dostatocna, chce to cas. Morska voda, odsat a kvapnut Nasivin na sliznicu - smerom do vonkajsej strany na kridla nosa, nie kolmo dovnutra. 🙂
@anavixy nemohla by si mi to prosím ťa nakresliť ako myslíš to smerom do vonkajšej strany ? Som z toho magor 😭
Môjmu synovi zvykne pediatricka pri soploch a suchom kašli Trifed predpisat.super uvoľňuje dutiny.
Skoré uzdravenie!
Normalne trosicku smerom nie na stred na priehradku, ale na tu vonkajsiu cast nosa 🤭 v pravej dierke smerom vpravo a v lavej smerom vlavo 🙂
@anavixy a nevytecie to tak ?
No ved to robis v lahu, nie? A ak dieta nahodou aj place pri tom, tak potiahne nosom a vybavene. Praveze ked to kvapnes/streknes priamo do nosa tak to rovno stecie do krku.. 🙂
@anavixy áno v ľahu ale mám pocit že sa tie kvapky nedostanú do nosa
@anavixy tu to kvapnut?
Ano ale normalne hlbsie v nose 🙂

Ufff , nezávidím , tu je fakt tenká hranica . Ja som to mala teraz podobne s dcérou - v januári bola chorá , doktorka mi kázala tiež len nasivin a zvlhcovat vzduch , kalciový sirup , paralen na teploty …. Týždeň a pól som skúšala , nezabralo , tak sme nakoniec u nejak aj tak skončili a dostala atb sirup a za dva dni jej nič nebolo … ale minulý rok v zime jej napríklad zabrali tie voľnopredajne …. Čiže skús ešte počkať , poznáš si už dieťa , ja som ju liečila ako povedala Dr volnopredajnymi, ale keď neprichádzalo po týždni a pól zlepšenie, tak už Som vedela , že tudy cesta nevede . Držím palce