Ako horúce je dieťa pri 39°C?
Maminy, som zmätená - syn 2,5 roka. Digitálny bez kontaktný teplomer 37,2, a keď som dala do zadku taky klasický, bolo 39,5. Mne sa ale Nezda syn nejako extrémne teply. Odveci otázka - keď má dieťa 39,citite že vyslovene horí alebo nie?
@janapeterjana Pri 39 cely hori... to by si citila. Iba ak mas horucku aj ty a tak to mate vyrovnane.
Bezkontakny som vyhodila. Nikdy neukazal spravne a ked ma dieta horucku, to su chvile kedy potrebujes na 100% istotu a nie dohady. Urocte zainvestuj do kvalitneho teplomeru. Nam sa osvedcil Braun do uska. A potom klasicke pod pazuchou.
Je mozne ze ti sedel v lone alebo na teplej deke tak sa mu ten zadocek nahrial? Ale 39.5 to skor bude teplomer vadny.
@janapeterjana na mojom malom tiež nie je cítit na dotyk vysoká teplota, také že horí u nás ešte nebolo aj keď mu ťahala na 39. Takže si dávaj na to pozor. Každé dieťa je iné.
@janapeterjana V zadocku sa odratava 0,5 st. (v ustach 0.3) , teda mal teplotu 39. A to je citit na dotyk, ze dieta je teple. Na tie bezdotykove by som sa nespoliehala. Staci, ze sa celo spoti a hned su tie hodnoty nepresne,

@janapeterjana áno pri takej vysokej horúčke dieťa už doslova "sala" teplo. Môže mať červené líca a uši, plytké dýchanie. Presnejšie sú teplomery klasické do zadku, treba odrátať 0,5 až 0,7 stupňa. Bezkontaktné sú nepresné, merať treba presne podľa návodu. 2-3 CM od stredu čela nabok smerom k spánku. Prípadne niektoré majú že pri uchu.