icon

Ako liečiť atopický ekzém u 4-mesačného dieťaťa?

anicka2626
24. okt 2025

Ahojte ,mám taký problém ,že môjmu drobci sa začal robiť atopický ekzém na tvaricke ,hrudi a nožkach .
Verím tomu ,že sa to nezhorší .
Prosím Vás ,tie čo ste si tým tiež prešli čo pomohlo najviac ?
A za akú dobu sa to preliečilo ?
Zatiaľ mastim Linolovou masťou a aj do kúpeľa dávam tiež roztok Linola.
Kojim ,tak neviem či aj je to spôsobené stravou čo konzumujem ?
Pretože niekde píše ,že ano niekde nie tak veľmi pekne ďakujem za radu .

tramtada31
24. okt 2025

Na prejavy je najlepšie toto prirodne maslo, viem, že kamarátka im písala, či jej nespravia čisto biele a tým, že je to výroba v Bratislave, vysli jej v ústrety. Je to len bambucke a kakaové maslo a oleje. Do týždňa mala ekzém vyhojeny u nás detto https://www.pimp.sk/bambucke-slahane-masla/
A treba si odsledovat, čo si jedla a kedy sa prejavy zhoršili… a vylúčiť tie potraviny

tanyan
24. okt 2025

Podľa mojich skúseností v rôznych fázach zaberajú rôzne prípravky a moja strava počas dojčenia na to nemala vplyv.
Nám Tanno Hermal ani Linola nepomohli, tá prísada do kúpeľa to v čase skúšania ešte zhoršovala.
Ja som bola spokojná s prípravkami Cutis Help a na premasťovanie som používala krém v spreji od Vaseline. Vynikajúci je aj krém Imunoglukan p4h lotion.

titla
24. okt 2025

Toto je vysoko indivodualne, co inym sadlo, tvojmu nemusi. Cize len skusat a pravidelne natierat. Nam sa najviac odvedcila klasicka kys. mliecna zarabana v lekarni. U mojho syna sa atopicky ekzem prejavil uz v porodnici, do roka sme mali najhorsie za sebou, neskor uz len obsacny vyskyt lozisiek a po 3 roku je to uz o.k. Stale ma skor suchu pokozku, citlivu ale uz ho netreba mastit 2x denne.

terry658
24. okt 2025

@anicka2626 vylúč všetko mliečne. Za 6 týždňov uvidíš či sa to zlepšilo.
Môj má atopický ekzem kvôli alergii na mlieko.

lilke
24. okt 2025

@anicka2626 taktiež som pri kojenom synovi musela vylúčiť všetky alergény v mojej strave. Reakcia na alergén môže byť aj po týždni, ťažko to odsledovať. Potom sa mu upravila pokožka. Teraz je teenager, a má alergiu napr. na paradajky, jablká, laktózu. Medzi iným som vyradila v jeho ranom detstve aj toto, a pokožka sa upravila. Takže telo už v sebe malo "zapísané", čo mu nevyhovuje. Nepamätám si, čo koziarka presne predpísala, kortikoidy to neboli, ale naj bola kyselina mliečna na premastenie.

adelleli
14. nov 2025
@terry658

@anicka2626 vylúč všetko mliečne. Za 6 týždňov uvidíš či sa to zlepšilo.
Môj má atopický ekzem kvôli alergii na mlieko.

@terry658 aj bola zistená alergia na mlieko u synčeka?

terry658
15. nov 2025
@adelleli

@terry658 aj bola zistená alergia na mlieko u synčeka?

@adelleli z krvi mu nič nevyšlo ale akonahle sme mlieko vylúčili tak nastala zmena. Najskôr prestal byť plačlivý a začalo mu tráviť a potom znizol aj ekzém