icon

Ako liečiť popraskané pery u dvojročného dieťaťa?

kristina210
Včera o 12:47

Ahojte,

prosím poraďte, čo 2.5 ročnému dieťaťu na vypraskané pery...používam mastičku SebaMed.

Pije dobre, chorý nie je, je ok...mal vypraskané ústa asi pred mesiacom od vetra, odvtedy nie a nie to zahojiť: čo mu dám na ústa si hneď zotrie, otočím sa na päte a už si to trhá, po dobrom/po zlom stále si nájde spôsob ako si zotrieť mastičku a trhať si suchú kožu na ústach do krvi...on sa zobudí aj v noci a so zavretými očami si do toho rýpe 🙄

Ďakujem

Ako liečiť popraskané pery u dvojročného dieťaťa?
michaela220419
Včera o 12:52

@kristina210 skús lanolin

patka06
Včera o 12:57

Natrieť maslo zmiešaným s medom

biba_18
Včera o 13:00

obyč. vazelina. niekto dáva aj med, ale mne napr. med nepomáha ...
no ale keď vravíš že si dáva stále dole? ☹ to netuším ako to spraviť aby si to dole nedával. jedine rukavice jak malým miminkám ...

kristina210
autor
Včera o 13:12

Ďakujem za tipy...áno stále, keď som s ním tak sa to dá ešte ustriehnuť, chytím mu ruku, poviem nie, keď mal za to zlosť aj po ruke "dostal", už rozmýšľam že mu ruky za chrbtom zviažem 😅
Keď niečo robím a napomeniem ho za to, dá si povedať, ale potom hneď beží mimo mňa sa schovať a už zase ruky na ústach...išla som aj štýlom nepripomínať, ignorovať = no jasnéé 🙄

marcelik88
Včera o 13:39

Skús sa poradiť s pediatričkou, nechýbajú mu nejaké vitamíny?

kristina210
autor
Dnes o 12:57

Mal prehliadku pred 2 týždňami, aj plánovaný kontrolný odber krvi kvôli anémii...2x mu už nevedela napichnúť žilu, na prehliadke povedala, že ho nejde stresovať, tak odber nerobila...ústa mal vypráskané už aj vtedy, nevyjadrila sa k tomu. Aké vitamíny máš na mysli, niečo konkrétne?