icon

Ako liečiť svrab u 3-ročného dieťaťa

23. nov 2024

Ahojte syn má svrab ma 3 r. ja ho vôbec nemám dávala som mu masticku zabrala mu hneď 3 dní som ho mala mastit a nekupat. Tak som robila. Po kúpaní to ma nazad. Môže sa kvôli tomu dostať aj do nemocnice keď mu nepomáha masť a stále sa mu obnovuje? Alebo niečo iné overené? Ďakujem

natalia2024
23. nov 2024

Ahoj prosím ťa ako sa to prejavilo? Dcérka má tiež čudné vyrážky prosím môžeš mi poslať ft? Ako to vyzerá?

mousegirl
23. nov 2024

A seba si preliecila? Ak ma potvrdený svrab, tak sa musíš natrieť aj ty (celá jedna domácnosť) naraz s ním. Inak si to budete prenášať navzájom!

joesvk
23. nov 2024

Dlhšie ho nekúpať a vymeniť prádlo..to si asi urobila.

autor
23. nov 2024

@natalia2024 mam momentálne len takéto keď sa mu to spravilo, začal mať vyrážky a doktorka nám povedala že je to svrab

autor
23. nov 2024

@mousegirl áno samozrejme ja dokonca žiadne vyrážky, žiadne svrbenie nemám

autor
23. nov 2024

@joesvk áno hneď ako som zistila že je to svrab hneď som všetko poprezliekala začala mastit a každý deň to isté dookola

novakkata
23. nov 2024

Nie som síce žiadna expertka na svrab, ale mne to nepríde ako svrab, lebo to nevyzerá ako keby cestičky, má to aj jednotlivo...môjmu vtedy 5 týždňovému tiež povedala kožná, že svrab, ale mne sa to nezdalo, nakoľko nám nič nebolo a išli sme na infekčné, tam nám pán dr. zobral viac sterov z pľuzgierov a potvrdilo sa,že to svrab nie je, ale zlatý safilokok, a veľmi dlho sme sa liečili z toho, milión vyskúšaných mastí a antibiotiká. Tiež sa to viackrát vrátilo. Ak máte možnosť, zájdite k infektológovi, aby zobral ster. Mne vtedy nik neporadil čo to je, ale materinský inštinkt mi vravel, že to svrab nie je.

autor
23. nov 2024

@novakkata momentálne v stredu mu to zmizlo a od včera večera to ma späť ma to momentálne takéto, ma to na chrbte, brušku, ruky a krk

novakkata
23. nov 2024

Ten safilokok tiež strašne svrbí a je to po celom tele,môj mal poškodenú pokožku na 90%, čiže na každom cm to mal, hrozné niečo s čím sme si prešli, neprajem to nikomu, najviac zabrala mastička baktroban , je na predpis, kúpeľ v hypermangane (dostať v lekárni) a antibiotiká, ktoré vyšli zo sterov, nakoľko ten bacil bol multirezistentný a len jedny antibiotiká vyšli, že by mohli zabrať.

autor
23. nov 2024

@novakkata hypermangan mam doma keďže som niekedy mala exem na ktorý som sa liečila a stále sa liečim

novakkata
23. nov 2024

Skúste, keď mal ten bacil, voda sa sfarbila z ružova na takú do žlta. Každý večer sme ho v tom kúpali, dokedy mal ten silný zápal. Tá masť sa píše že bactroban, len som už zabudla chvála Bohu. A ešte čo veľmi, ale veľmi pomohlo bol odvar z repíkového čaju (Herbex je najlepší), ale fakt že pol krabice som dala do pol litra vriacej vody a potom do vane , pridať studenú vodu aby sa v ňom dalo sedieť a potom polievať pokožku aspoň 15 minút. Fakt pomáhal. Na tony som kupovala ten čaj aj teraz ho mám vždy doma, na všetky kožné problémy hneď aplikujem.

novakkata
23. nov 2024

@novakkata Samozrejme lúhovať 8-10 minút ten čaj

majus2323
23. nov 2024

Mám skúsenosť so svrabom. Nám dala dr mastičku - večer celé telo namastiť ( len ten kto ho reálne mal) a ráno sa tuším dieťa okúpalo. Všetko oprať hlavne obliečky, lebo koža odumretá čo z nás "padá" je infekčná. Celá domácnosť povysávať a vydezinfikovať. Posteľ prezliekať po 2 dňoch aspoň týždeň a prať minimálne na 60. Veľa krát sa doktorka ale zmýlila - povedala že ekzém a bol to svrab a naopak. Takže dieťa malo svrab reálne možno 3 mesiace lebo zle určila diagnózu , dala mastičku s kortikoidom a tá to potlačila , ale nevyliečila. Je to niekedy tieto kožné veci taký začarovaný kruh. Držím palce nech sa toho čím skôr zbavíte nech je to čokoľvek. Nám tá mastička zabrala okamžite a úplne vyriešila problém. Neviem už však ako sa volala.

autor
23. nov 2024

@majus2323 nám dala masť infectoscab 5%

lizatko1009
24. nov 2024

To co je za lekarku? Vazene, toto je svrab

lizatko1009
24. nov 2024
jovka
24. nov 2024

Mme tvrdila kozna , ze mam svrab a mala som alergickú reakciu na mliečne produkty! A tyzden ako idiot som sa mazala , vsetko prala , stresy len preto , ze nesprávne diagnostikuju , im je ľahšie povedat svrab a co ten clovek zažíva im je fuk, fakt som bola celkom nasrata , este mi vravela , ze ona vie , ma 20 rokov praxe..a trt prd , a teda skus poziadat o vyter ci je to fakt ono , drzim palce

autor
24. nov 2024

@lizatko1009 mne povedala ak sú 2 vyrážky ako dvojičky vedľa seba je to svrab

autor
24. nov 2024

@jovka neviem s tým aj náhodou inde zájsť ako ku obvodnej?

jovka
24. nov 2024

Ja som bola na koznom, mne to diagnostikovala nespravne dermatologicka

novakkata
15. dec 2024

To nie je pravda, aj zlatý safilokok sa tak chová, keď si dieťa rozškrabe...čítala som o tom štúdiu