icon

Ako liečiť zapálené oko u detí?

julkaaa1
5. jan 2025

Ahojte je niečo bez predpisu na cervene oko ? Dcérke ( 1 rok začalo hnisat dávam kvapky ocuflash a samozrejme masirujem jej kanaliky ...ale z von ho ma aj cervene dá sa dačo kúpiť najlepšie niejaky krem bez predpisu v lekárni? Zajtra ráno hneď zbehnem do pohotovostnej ďakujem

petamich
5. jan 2025

Oftalmo-septonex krem aj kvapky sa daju kupit bez predpisu a su silnejsie ako Ocuflash

nikpa
5. jan 2025

@julkaaa1 ideálne opýtať sa rovno v lekárni. Mne pomáha borova voda, vatovy tampón poriadne namočiť a vymyvat aj niekoľkokrát denne. Kľudne aj mimo iného co jej budeš dávať.

julkaaa1
autor
5. jan 2025

Ja aj repikom jej to čistím

julkaaa1
autor
5. jan 2025

Áno zajtra zbehnem 🙂

lilianka28
5. jan 2025

@julkaaa1 Repik do oka je silný, ten sa neodporúča. Dávaj harmanček.

janage
5. jan 2025

Od kedy hnisá? To čo používaš stačí na začínajúci slaby zápal, nie zahnisané oko. Buď zajtra na pohotovosť . Dajú atb. Alebo oftalmoseptonex dávaj a hneď v utorok ráno k dr.
a výmývať len vlažným, nie teplým . Zápal teplo zhorší - aspoň nám bolo na očnom takto povedané

julkaaa1
autor
5. jan 2025

Hnis mi až tak neprekáža na ten viem ze pomôžu kvapky nakoľko už mala zahnisane len mi vadí to ze aj oko ma cervene z von zajtra pôjdem kúpiť krem ďakujem za rady

lucinka9292
5. jan 2025

@janage na pohotovost by som kvoli tomu nebezala. Mala ma mala uz x-krat taketo problemy. Ja mam cerstvu skusenost, cez sviatky to prepuklo. Davala som Ocuflash, 27 som sla k mojej doktorke, tam mi odporucila Oftalmoseptonex a ak neprejde, v pondelok by mi predpisala atb kvapky. No kedze som ich mala este neotvorene (kvoli dcere), tak som si dala Uniflox cez vikend a bolo.

janage
5. jan 2025

@lucinka9292 ak je ako zahnisané a stav sa zhoršuje, čo predpokladám, že tak je lebo autorka hľadá radu, tak bez atb to nepôjde. A tie predpíše len dr.
Može na pohotovosť aj zavolať.

Kedy vyhľadať lekára?
Medzi varovné signály, kedy je nutné vyhľadať odbornú pomoc, patrí:

výrazne silná bolesť očí,
hnisavý výtok,
úraz,
zhoršenie, prípadne strata videnia,
svetloplachosť
trvanie problémov dlhšie ako týždeň.