Ako liečiť zapálený pipík u škôlkara?
Dobrý deň dievčatá... Prosím o radu. S malým, má 2 roky a 8 mesiacov som bola pred 2 týždňami u dr, lebo sa mu spravila hrčka na pipiku, má tam nahromadený maz, predpísala nám kortikoidnu mastičku s názvom Triamcinolon...mastím mu to a dnes sa pozerám, že má z jednej strany po celej dĺžke červený pipík,.to čo má? Zapálené? Čo s tým? Očividne mu zrejme tá masticka nerobí dobre,.keď sa mu to ešte aj zapalilo...Idú sviatky... Dievčatá, nejaké rady prosím?
Ak mas doma framykoin a kupel repikovy.
vzdy som pouzivala kombinaciu,ako pise
@selest repikom a striekackou mozes robit aj vyplach tak ,ze prstami podrzit predkozku a nastriekas tam repik a chvilu podrzis...o 1-2dni mate klud
Na zapal framykoin 3x denne a pokracovat s kortikoidom, to je dlhodobejsia liecba
@veronkaska zapal predkozkoveho listu je našťastie casta vec, smegma pod predkozkou ho moze sposobovat,lebo je to necistota. Kupit striekacku, uvarit repik, jemne povyplachovat vychladnutym repikom /nienstudenym/ vnutro cez dierku. Ak nezvladnete, tak urgent . Lokalne mozete framykoin,ale zapal prebieha hlavne zvnutra,na to tie vyplachy. Aj 5x denne. Pri zapalenpredkozku nepretahujte. /Zs urol/
@veronkaska repikovy čaj /sedavý kúpeľ/je na to super
@veronkaska na zacervenany som davala stale framykoin...v lete sa im to obcas stalo...za 2 dni bol stale pokoj.
@veronkaska to sme mali aj my, ale ja som to riesila odvarom z repika a po par dnoch mu to pustilo, vytieklo a potom sa pekne hojilo. Ono treba aj neskor kazdy vecer cistit pipik, natiahnut predkozku, ako sa len da a umyt vodou pri sprchovani, nech sa tam nic nehromadi a nezapali. Ale veru parkrat sme takto mali, raz mal aj z kupaliska mykozu a to som uz natierala aj fungucidom proti plesni. Ale vzdy mu na cervene a maz najlepsie zabral repik. Som ho posadila do lavorika a nech sa hra vo vani. K tej masticke sa vyjadrit neviem. Pekny den.
Ak mas doma framykoin a kupel repikovy.
@selest áno, nakoniec som s ním bola na pohotovosti, dostal framykoin a výplach, umývať v repiku
My sme to tiez mali ten nahromadeny maz a mali sme to iba umyvat a ono to same pustilo,urobilo si samo dierku a vyslo von ,ak je zapaleny davam framykoin a vzdy zaberie.
Repiček kupeľ vyplachovať to pomôže

tak nam urolog povedal,ze to najlepsia masticka na pipika na akykolvek problem..my sme nemali problem...skus mu dat na to cervene sudocream,ten pekne vysusi cervene..ako casto mu davas masticky?? ja som synovi natierala isto len trosilinka ten masticky...