Ako mám zistiť z čoho má dcérka alergiu?
Ahojte v poslednom čase je dcérka 16 mesačná stále z niečoho vyhadzana niekedy si to riadne škriabe niekedy nie. Zistila som že jej vadí tekuty prášok kúpila som sensitive a periem všetko 2x druhý raz len vo vode bez prášku. Vadilo jej citrusové ovocie kúpené hrušky mandarínky zozaciatku pritom jedla bez problémov to len posledné dva týždne. Kúpené paradajky úplný des už po malom kúsku domácich v lete zjedla na kilá. Vychádza mi z toho že bude citlivá možno na postrek na ovocí.....neviem. ibaže dnes nemala žiadne ovocie okrem jabĺk domácich (mohli byť teoreticky postriekané nie sú nase ) a medovniky také tie vianočné. Skúste dať tipy čo ešte by mohol byť alergén lebo by som na to rada prísť a eliminovať to. Materiál na oblečení? Nemala by to potom len na tom jednom mieste? Prečo môže zjesť kúpené hrozno ale nie hrušku? Poraďte čo mám robiť... ale podotýkam že takto malé dieťa nebudem ťahať na kožné testy k alergologicke. Vopred ďakujem za každý nápad.
Aj ja si myslim,ze to moze byt hit.nezhorsuje sa to po chorobe??skus pozriet stranku histaminici.sk a tam mas zoznam potravim co mozes skusit.je to tazke,ale ucinne.testom sa asi nevyhnes.aj ja budem musiet ist.mala je tiez skoro stale vyhadzana a to sme od hit aj od alergie na mlieko mali uz rok pokoj.
A čo tak mlieko???? mne sa malý začal vyhadzovať z mlieka a pritom ho doteraz znášal dobre🙂 Šli sme k pediatričke a tam mu to zistili z krvných testov . Alergia na mlieko
Môže to byť kľudne atopický ekzém, určite sa neboj lekárky, pokiaľ sa stále točíš dookola v kruhu, je lepšie navštíviť lekára.
mojim detom aj 1r. robili kozny test, ziadna hroza. prislo sa na silne alergie arasidov. Nikdy ich nejedli. co keby som im dala niekedy bez vopred pripraveneho epi pera nedosli by asi ani do nemocnice . Ja mam napr. alergiu na macku, psa a prach. tiez som skusala experimentovat s potravinamy lebo sa mi zdalo ze sa zhorsuje ked zjem cokoladu. atd. neni Pravda, obmedzila som macky, psov ziaden kontakt a potraviny jem vsetky uz 2r. a koza cista.
@krasnanevesta med v medovnikoch je predsa tiez silny alergen. Ak nechces ist na testy zistis to jedine sledovanim reakcii a eliminaciou potravin po ktorychvreaguje alergicky. Nerozumiem vsak preco nechces navstivit lekara ked reakcie byvaju caste alebo burlive. Moze to byt nebezpecne tak ako pise @tova
Chcela by som na to prísť sama 🙂 možno to bez lekárov nepôjde len je to krátko tak ešte skúšame eliminovať. Ďakujem vsetkym za tipy pozriem určite niečo o histaminovej intolerancii a poskusam 🙂
urcite navstivte alergologa, urobi malej tzv.prick testy, vysledok budete mat do 20min, a je to takmer bezbolestne.🙂
Podla mojej sestri vecnej ekzematicky viem ze z toho moze vyrast. Ma 18 a nema nic. A trpela tym od narodenia. Ak je to ekzem. Pouzivala biodermu rozne kortikoidne maste ktore vyborne pomozu ale stencuju kozu dlhodobo su moc nebezpecne. Hlivu brala pupalku rozne homeopaticke gebuziny raz lepsie raz horsie tiez doteraz nevedia povedat z coho to bolo. Zas zo svojej skusenosti ti poviem ked som vstupovala do puberty tak som nemala ziadne ekzemy ziadne alergie nic. Naraz diagnoza polynoza senna nadcha. Kvapky pod jazyk drahe jak svina okej brala som ich dva mesiace naraz alergia na zemiakovy skrob alergia na nospu kt som uzivala na krámy alergia na cierne saty obsahuju vraj nejake farbivo ci co alergia na ovocia vsetkeho druhu doslova mi stiahlo hrdlo a lapala som po dychu. Alergia na prach na pel na vsetko. Vysadila som kvapky v 20 som otehotnela alergie vymizli prisiel ekzem na predlaktiach na cele na lytkach svrbenie plac bolest such koza tehotenstvo nie ku krase akoby malo byt. Po porode vsetko zmizlo vyskytla sa u mna kinetoza. Napinanie na zvracanie a nevolnosti pri kazdom cestovani po ukonceni kojenia mi zmizlo uplne vsetko. Uz dva roky mm pokoj od alergii ekzemov vsetkeho. Moze to byt hormonmi vekom dakomu to zmizne samo od seba. Moja kozna povedala pani je to dedicne bude to mat aj vase dieta. Nasrata som vstala zo stolicky metla som s papiermi po stole a viac som tam nesla. Dcerka je zdrava chvalabohu ! K doktorovi by som teda nesla ani ja kozneho zaujimaju aj tak len peniaze pacienti su pre neho len poradove cisla.
Este je dobry tekuty mentolovy puder zmierni svrbenie schladi perfektne a aj lieci a nie je nebezpecny len nesmie ist do ocka

ahojko nepises ako sa vyhadzala ako vyzera vyrazka...
po dalsie rocnemu dietatu nebudu robit kozne testy vezmu mu krv a skusia zistit nieco z krvicky (mam doma 1,5r. dieta a sme na to podobne) podla toho co opisujes tomoze byt histaminova intolerancia HIT skus si o tom nieco nastudovat nam napr. vadia jablka aj domace aj kupovane ☹ tiez tak periem ako hovoris ty ☹ napr. nam vadi aj to ked jedlo necham dlhsie odstate musime jest len cerstve potraviny ina sa vyhadze. ak sa vyhodi tak do 1-3 dni vysyp zmizne lezali sme 2x v nemocnici kedze sme sa extremne vysypali kvoli opuchom drobec bol az na kortikoidoch zacali sme viest dietny dennik kde si pisem co kedy zjedla a ci sa vysypala a ci nie a ako dlho bola vysypana a podla toho jej skusam pridavat dalsie potraviny. skus aj ty uvidis ci to pomoze ak nie budes musiet ist tak ci tak na alergo nech vam spravia vysetrenia popr. nasadia lieky na potlacenie priznakov, nech drobec netrpi, ked ju to svrbi, ked sa vyhadze treba jej dat dithiaden ale ten je napredpis (kludne aj od pediatricky) nenechaj ju trpiek keby si sa ty vysypala sla by si so sebou k lekarovi. moj drobec sa vyhadzuje takto a je to alergia na potraviny. neviem ako sa vyhadzujete vy. moze to byt aj iny vysyp neviem... tot moja rada a osobna skusenost