Ako od nôtiť špičkovanie u trojročného dieťaťa?
Dobrý deň, skoro trojročné dieťa mi začala z ničoho nič špikovať.
Ako ho to od naučiť ? Alebo čo na to naozaj funguje prosím vás ďakujem
spickuje stale? ci len obcas? to je velky rozdiel ak stale treba ortopeda aby skontroloval ci sa neskracuju slachy. casto chodit po nerovnom terene naboso, nie doma po parketach naboso
@mama4444 mne začala malá ako 5 ročná spickovat. Išli sme k fyzio. Cvičením sa to upravilo, ale posledné dva týždne sme poriadne flakali cvičenie a zas spickuje. Musíme znova začať cvičiť. Fyzio bola názoru, že to je len zlozvyk. Mala skrátené šľachy, síce nie veľa, ale predsa. Často ju boleli nohy, je veľmi vysoká, rýchlo rastie, mala aj rastové bolesti a cviky veľmi pomohli.
@mama4444 ahoj poviem ti z mojej vlastnej skúsenosti. Dcéra mala 3 roky nedavno, dosť spickovala a každý mi hovoril že z toho vyrastie ale nedalo mi to. Išli sme s ňou na ortopediu...a zaver? Skrátené zadné šľachy, musí cvičiť a ma v topánke špeciálne vložky.. nemá to až tak moc, keďže sme ju od mala upozornovali. Čiže ak sa ti zdá že spickuje moc treba radšej ísť, budes kludnejsia....
@kacena4 spickuje obcas , potom ide normalne , strieda to. Ak jej povie ze “postáv sa na nozicky cele “ postavi sa ale potom zase špička 🤦🏻♀️ortopéd povedal ze je vsetko v poriadku. Aj pediater. Ale mne sa to nezda ! Nikdy nemal doma papuce stale chodi doma bosá teda v ponožkách.
@majka879742 ake cviky mate na to prosim Vas ?
@mama4444 cviky na roztiahnutie zadných svalov a šliach... Čiže väčšinou strecing a pevnú obuv aj na vnutro az ju to nepusti sa postaviť na špičky

@mama4444 Špikuje sa mäso. Zrejme mysliš špičkovanie???