Ako odsať nos ročnému brániacemu sa dieťatku?
Zienky, krpec chytil teraz ako rocny 2x za zivot sopliky (od choreho tatika) -problem je, ze sa teraz v tomto obdobi boji vsetkych hlucnych veci a neda si nic priblizit k nosu - nejaky odskusany grif,ako mu preboha odsajem vysavacom nos sama? Dvaja ludia maju problem... Ked mal 3mes,tak to bolo este ako takv pohode,teraz des
@maslenka47 vtedy si uz sople vyfuka hadam sam :D
no len schmatnut poriadne drzat a odsat, nech krici kolko chce, cisty nos bez zeleneho sopla a ucpatych dutin je dolezitejsie .... vsak on prestane po chvilke 🙂 a nech ma mamicky odsudzuju, ja som odsavala aj s brutalnym krikom a tocenim sa skriabanim.... hold som silnejsia 🙂
v takomto veku nieco okolo soplov vysvetlovat je zbytocne, jednoducho dieta imobilizovat a sople odsat
Posadit na kolena, ruku, co ma pri tvojom tele mu zakvacit o telo, volnou jednou rukou chytit jeho druhu ruku a svojou volnou druhou rukou odsat nos 🙂 Tak som to robila, no a Hanka si nakoniec po pak razoch zvykla...proste pochopila, ze je to potom lepsie a uz sama mi odsavacku nosila, ked mala plny nos 🙂
Ahoj, ja to robim "silno drasticky" 😀 .Malu si dam do lahu na postel. Rucicky jej dam k telu a zlahka si na nu akoby sadnem, ale som vo vzduchu len jej drzim mojimi kolenami jej ruky pri tele. Jednou rukou si fixujem hlavicku, ak sa toci ak nie, tak ju mam volnu a zapín am nou vysavac. Druhou rukou uz len odsavam.Posledne tri dni to uz akoby bolo pre nu pravidlom a sama si napaja odsavacku a lahne si :D Ps:mame dva roky a takto to robim cca od roka.
Bud odsavame dvaja - jeden drži ruky a popri tom sa snazi fixovať hlavu a druhy odsava...ak som bola sama tak na drzovku, zasadla som ruky (zase pre humanistky nie tak ze som ich zlamala) a snazila som sa jednou rukou nejako chytiť hlavu a druhou sa trafiť do nosnej dierky...x krat som mala pocit ze odsajem oko...🙂 nebabrem sa, potrebujem ja aby sa sopel usadil na prieduškách a skomplikovalo sa to?
@kikuleenka akoby si popisovala mna))) a tiez maly po par odsatiach nasilu pochopil, ze je lepsie sa podvolit) takze teraz si sam "nasadi" odsavacku na vysavac, posadi sa mi na nohy a s povzdychom drzi a odsavam) ma 22 mesiacov.
posadit si dieta na kolena,pritisnut nasilu k sebe a odsat sople.Ja nepouzivam ,,vysavacovu,, odsavacku,ale obycajnu ustnu.Aj to len obcas pri najmladsej,ked nechce smrkat,alebo ma tak husty sopel,ze nevladze tak silno vyfuknut.Ostatni si uz fukaju nos sami
sadnut si dieta medzi nohy, jednu nohu mu dam medzi jeho nohy, druhou nohou drzim spolu ruky a hlavu si zafixujem pod moju pazuchu🙂 po par takychto atakoch si odsava sam...
teda blbost ruky mu drzim jedno rukou v druhej mam odsavacku🙂
@142230919213 ja takto isto, rychle, ucinne, bezbolestne 🙂
Pridavam sa k nasilnickam 😂 bud ho mam na kolenach alebo "sedim" na nom zhora. Moj ma vyse 2r. Smrkat nevie, tak preto. Ale mal obdobie, co si nechal aj dobrovolne
ak sa brani ina cesta ako prisadnut nie je...
asi tak ako ostatne baby , akoze sedim na hrudniku, nohami drzim jej ruky pri tele, vzadu moze kopat kolko chce
v jednej ruke vysavac, druhou drzim podkrkom aby sa nemetala do stran
uz je vacsia uz mi dovlecie sama vysavac, ze povysavat a teraz naposledy sme natrenovali fukanie tak sa tesim 🙂
Ja tiez mojho drobca musim prisadnut kolenami drzim jeho rucicky jednou rukou hlavicku a druhou rukou odsavam. Nie je to prijemne ale je to pre ich zdravie. Takze neboj sa toho 🙂
@142230919213 najlepsi sposob, odporucam zakladatelke temy, odsavala som takisto vsetky tri deti.
U nas to funguje v jedalenskej stolicke - tam malého posadim, dam mu na ten pultik nejake hracky, robim mu xichty a bez akehokolvek nasilia odsajem - este si aj nos nastavi 😀 To su tie lepsie dni...ked je naozaj vynervovany z nadchy, tiez niekedy odmieta - vtedy to ide nasilu, snazim sa nevsimat si to vrestanie, pririota je odsat sople. Posadim si ho na kolena, jednou rukou ho obijmem tak, aby som mu fixovala ruky, mojou hlavou a plecom sa snazim fixovat hlavu hlavu a druhou rukou odsavam. V lahu, ako pisu baby som to este neskusala, ale vyzera to byt dobry sposob.
Ja som dcerke odsavala tak,ze som si klakla a jej hlavu som mala medzi kolenami, nohy za chrbtom.Takto som mala volne obe ruky.Tiez sa jej to nepacilo 🙂 Teraz si uz odsava sama.Ja jej zapnem vysavac ,nasadim odsavacku a ona uz vie co treba 🙂
u nás to vždy šlo nasilu.ja som si zvykla klaknúť tak aby mi nemohol rukami búchať do odsávačky. potom som len pridržala hlavu a raz dva bolo po tom
jednoducho zabalim ju do deky ruky ku telu poriadne pritiahnem a potom hlavu medzi kolena a odsavame
Moja sestra to robi takto TY si sadnes na zem maleho hlavu si daš medzi tvoje nohy jeho ruky pod tvoje stehna a mozes odsavat nema šancu
Ja som robila tak ze som si sadla, dala dieta medzi nohy akoby turecky sed, nohami som drzala jeho nohy ak trebalo, jednou rukou odsala. niekto da dietatu do ruky a odsaje si same, daj mu tak, mozno sa mu to bude pacit, ci jej. inak menej sa toho bali mohi, ked som trosku dala nizsie silu odsavania, alebo kup tichsi vysavac, uz su riadne tichsie ako tie spred 10 rokov....
my tiez tak nasilu, podobne, ako tu baby pisu, jasne, ze je to lepsie, ked muz pomoze, ale napr. v noci ho nechcem budit... este nemam nacviceny presny sposob, ako zachytim (znehybnim 😀 ) dieta, tak sa snazim odsat 😀 dlho sme sople nemali, ale teraz akurat mal zase, jedine moje stastie, ze mu este nenapadlo utekat 😀 zatial sa len kruti, uhyba, ale aspon na mieste, na toto ked pride, ze moze aj utiect do inej izby, to bude horsie 😀 lebo s vysavacom, ktory potrebujem do zasuvky zapnut, ho tak rychlo nedobehnem 😀
no ale vysvetlite mi, aky to ma cele zmysel, ked ti drobci pri tom vrestia? ved to sa im tym placom len vytvori dalsi sopel a sme tam, kde sme boli pred odsavanim ☹ preco niekto este nevymyslel, ako ten sopel znicit za den 😒
ja sa tiez nebabrem pri odsavani, ale ked citam vase prispevky, tak sa dobre bavim 🙂
Nasa sa tiez bala a plac krik strasny..Skusila som inac.Odsavala som sebe,dobre som sa na tom bavila..Az pricupkala,zvedava na tu srandu.Potom sama vyskusala.Bez placu,aj srandu z toho mala.Vsetko som jej v klude povedala ako,preco,naco..Mala vtedy asi 10mesiacov..Su to taki isti ludia ako my,len mensi a velmi dobre to chapu.A takto v klude a bez nasilia fungujeme stale.Vyskusat sa oplati..
@katka253111
kúp na baterky tá tak nehučí 😉
buď nasilu tak že ho zaľahneš / ja som po sediačky nemala šancu ani pri jednom, takže ľah to istil
posadila som sa nad neho a opierala som sa iba o lakte tak aby som si jeho ruky pridržiavala predlaktím,
alebo som ho zakryla perinou-dekou ruky mal tiež zakryté a sadla som si nad neho tak sa podarilo
samozrejme bolo aj lepšie obdobie keď si nechal a to iba preto, že som si odsávala ja, on mi odsával a bola sranda, potom si aj sám zobral a odsával, pomáhal vyčistiť a tak
ale je to 50/50
čakám čo bude až to príde, určite zo začiatku zase boj
starší je strašne tvrdohlavý a keď sa zatne tak s ním nepohne nikto
okolo roka som tiez odsavala "nasilne" - dieta v lahu, ja som klacala nad nim, hlava dietata medzi mojimi kolenami... neskor, ked bol uz starsi, sme sa s odsavackou skamaratili ... zacali sme ju volat "slonik" a z odsavania sme urobili hru ... vyskusali sme na ruke, na lici a pod., ze vlastne nerobi nic bolestive alebo neprijemne a hlavne, som to nerobila ja, ale syn sám ... casom, ked mal soplik, sam utekal pre slonika, sam si ho zapojil, sam si nastavil vysavac na minimum, sam si odsal a sam aj odsavacku umyl 🙂 ... ja som zakrocila/ pomohla len ak to bolo fakt nevyhnutne
u nas presne taky isty postup ako @142230919213
je jediny ucinny
@katka253111 ahoj, tak toto bude znieť hnusne ale už to tu niekto písal takže asi ok 😉 malú dám ležať na posteľ a kľaknem si nad ňu tak aby mala ruky pod mojimi nohami ale nie tak aby som jej na nich tlačila! má ich voľné len ich nevie vybrať, a hlavu má medzi mojimi kolenami, aby neplakala tak jej rozprávam a teraz ideme do jednej dierky teraz do druhej, potom jej to ukážem že pozri aký škaredý soplík! Neplače, počúva ma ale ak to skúšam tak, že je voľná no ani pánovi. Má len rok ale je strašne silná.
My mame tiez sopliky a uz to tu pisali zlahka nad nou akoby sedim pricom moje kolena drzia zlahka rucicky vedla tela..jednou rukou chytim hlavicku a druhou odsavam...mala ma 18mesiacov a stale si nezvykla na odsavanie a vcera pri odsavani z nej vybohlo ze zla mamina...takze vdaka vysavaniu uz vieme povedal zla mamina😉ako nahle vypnem vysavac uz sa ku mne tula a objíma ma😊😉

Chytit nasilu, nedat na vyber a s kludom. Neexistuje, ze je rocne dieta silnejsie jak ty. Co s nim potom chces robit v 15tich 😲